Reklama

Reklama

Poste restante

(seriál)
Komedie / Rodinný
Česko, 2009, 6 h 7 min (Minutáž: 52–53 min)

Režie:

Karel Smyczek

Hudba:

Marek Eben

Hrají:

Ondřej Pšenička, Vladimír Javorský, Oldřich Navrátil, Libuše Šafránková, Arnošt Goldflam, Veronika Petrová, Naďa Konvalinková, Jan Hartl, Taťjana Medvecká (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Poste restante je poetický a humorný seriál ze současnosti, jehož hlavními hrdiny jsou mladý pošťák Jaroušek a duch bezdomovce Kercla. Jaroušek utekl z domu a nechal se zaměstnat na malé pobočce pošty, aby unikl před svou panovačnou matkou a začal nový život. Pan Kercl zahynul při nehodě, avšak jeho duchu se nedaří opustit povrch zemský a začít život posmrtný. Musí bloudit světem, jeho duše nemůže najít spočinutí, on nemůže najít příčinu rozpolcenosti své „neexistence“a navíc jej to z nepochopitelných důvodů táhne právě k Jarouškovi. Tato poněkud nesourodá dvojice hledá způsob, jak vysvobodit pana Kercla z jeho prokletí a pátrá po jeho největším životním pomýlení, které mu neumožňuje smířit se s odchodem. Přitom Jaroušek hledá dívku svého srdce a prchá před svou matkou. Najde Jaroušek svou životní lásku? A najde pan Kercl spokojenou smrt? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

petan416 

všechny recenze uživatele

Lehká oddechová rodinná zábava se skvělým obsazením, úchvatná Libuše Šafránková v roli neuvěřitelné "osiny v zadku", mladý pošťák, nadržený Nárožný a typické vesnické babky-drbny pošťačky v čele se Simonou Babčákovou a stále skvěle vypadající Medveckou zaručují pěkný zážitek pro páteční večery. Konečně něco, na co se de koukat v klidu a pozapomenout na všechno okolo. Určitě jeden z těch podařenějších projektů ČT a samozřejmě nesmím zapomenout na Marka Ebena, o kterém jsem se přesvědčil, že doopravdy nikdy nezklame! Už se těším na další díl! :-) ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Ano, je to tak, že pokud ten seriál někdo neviděl, nic nezmeškal. Určitě nebude zapsán v dějinách České televize jako převratné nebo nějak zásadní dílo. Byla to čistě oddechová záležitost. Stoprocentní relax. A kdo se chtěl po sedm večerů nechat na padesát minut příjemně pobavit - myslím tím skutečně vypnout a zcela nepředpojatě se nechat pobavit - ten mohl být spokojen. Bylo to milé, pohodové a nebylo to zbytečně dlouhé. ()

Reklama

TETŘEF odpad!

všechny recenze uživatele

Byl bych rád, kdyby ty vysloužilí idioty (zdravím pane Smyczek) konečně někdo nakopal do prdele a pustil tam mladé tvůrce. Uráží mě že ty jejich sračky podporuji ze svých daní. Je to hnus, který se může chytnout jen v konkurenci novácký a primáckých mega sraček. Smyczku táhni na odpočinek sázet stromky! ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Smyczkova poetika byla na mnoha místech znát, ačkoliv se bohužel mezi ni vkrádaly i dost trapné výjevy či postavy. Mně osobně se seriál dost líbil, připadalo mi, že s každým dalším dílem roste kvalita. Vladimír Javorský a jeho neustálé zvolání kluku mě bavilo nejvíc. Není to zdaleka tak dobré jako Bylo nás pět, ale proč by se taky jednou nemohl natočit seriál z prostředí pošty, když o lékařích a sestrách už snad byl natočen seriál z každého oddělení? ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No coby listovní doručovatel z povolání musím mít prostě k tomuto seriálu výhrady. Kromě toho, že to není bůhvíjak vtipný mám i docela problém s tím jak je tu pošta vyobrazena. Já vím, že je to fikce, ale to si pak každej laik řekne, že ti pošťáci asi mají hovno na práci a tak to fakt není, Takže já jsem se paradoxně zasmál spíš tomu co běžnému divákovi neznalému poštovního provozu unikne a tudíž mu to vtipné nepřijde. Každopádně jako komedie slabý. Spíš výsměch těm co tu práci dělají, ale občas to i šlo no flákneme tam nakonec 35% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení seriálu bylo velmi náročné, plné mnoha technicky komplikovaných trikových efektů. Nejobtížnější byly scény, v nichž se objevuje duch pana Kercla, jenž není ani mrtvý, ani živý a je viditelný pouze pro Jarouška. (ČSFD)
  • Červený sporťák, kterým se prohání Jarouškův (Ondřej Pšenička) sok v lásce Leo, je vzácné BMW Z1 z přelomu 80. a 90. let. Zajímavostí tohoto typu vozidla jsou padací dveře, které i se sklem zajíždějí do zvýšených bočních prahů. Karoserie malého roadsteru je tvořena barevnými plastovými panely namontovanými na ocelovém šasi, které se daly díky systému jednoduchého upevnění libovolně a snadno měnit za díly jiné barvy, bez lakování. (Rudy_742)
  • Scéna, při které se vznáší farář v kostele, byla natočena ve vesnici Obříství u Mělníka. Obříství bylo až několikátou variantou, protože velké množství kostelů nepovolilo točit tuto scénu kvůli vznášejícímu se faráři. (zdeny99)

Reklama

Reklama