Reklama

Reklama

Králičí nora

  • USA Rabbit Hole (více)
Trailer

Přebolí někdy ztráta dítěte? Becca a Howie Corbettovi jsou šťastný manželský pár. Život se jim ale navždy změní, když se jejich čtyřletý syn Danny stane obětí autonehody. Nic už nebude jako dřív. Beccina matka i sestra se snaží manželům pomoct. Jak zvládnout smutek? Becca kontaktuje mladého Jasona, studenta, který způsobil Dannyho smrt. Jason kreslí komiksové příběhy o paralelním vesmíru, do kterého vede „králičí díra“. Debatují spolu o kvantové teorii nesmrtelnosti a snad je to způsob na zvládnutí jejího smutku. Howie se utápí v minulosti a hledá útočiště jinde. Oba v neúnosné situaci dělají překvapivé a nebezpečné rozhodnutí, když si vybírají cestu, která určí jejich osud. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (202)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Od Nicol Kidman čekám vždy zázrak, ale bohužel mě tento příběh nepřesvědčil. Nejde o nejhorší drama, ale bohužel nehraje ani na mou notu. Čekal bych daleko víc emocí, ale tady to více než chybí. Nestalo se tak ani jednou a u takových snímků je to obrovská chyba. Příště zabrat s emocemi a mohlo vše dopadnout trošku lépe.. 6/10 = 60% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Takže nakoniec sa zdá byť lepším únikom pred bolesťou veda ako náboženstvo, pretože paralelné vesmíry, kde žijeme svoje alternatívne životy, sú vedeckou teóriou, zatiaľ čo náboženstvo je čisto o viere. Zaujímavý nápad a asi aj dôvod mojho vyššieho hodnotenia. Čakal som snobský art v chladných farbách plný dlhých záberov na utrápené tváre hlavných hrdinov, ktorí dokopy nič nepovedia, Králičia nora je ale prekvapivo "realistickejšia" a civilnejšia, čo znie trochu paradoxne, keďže práve európsky prístup sa nám javí ako ten úprimnejší. Ale život je hlavne o komunikácii a hádky manželov nie sú iba následkom úmrtia syna, iba je to ďalší dôvod, prečo sa spolu v manželstve hádať a vyčítať si ďalšie a ďalšie veci. Škoda, že sme sa nevyhli tradičným klišé ako húlenie trávy a tvorcovia nevedeli, ako dospieť na konci ku katarzii, takže môžu spokojne tvrdiť, že skutočný život filmové konce nemá a tak ho iba odrážajú. ()

Reklama

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Rabbit Hole je psychologické drama, které je stejně uzavřené jako její hlavní představitelé ( přesná Nicol Kidman, ale především Aaron Eckhart, který mě vážně překvapil). Během pomalejší první poloviny jsou vykresleny ústřední postavy, jejich frustrace a zármutek. Funguje to především díky kvalitnímu scénáři. Celkově jsou emoce ve filmu reflektovány skrze dobré dialogy, již zminované herecké výkony ústředního dua a v neposlední řadě také díky podmanivé hudbě v pozadí. Na filmu mě nejvíce zaujal vztah matky zesnulého dítěte s chlapcem, který automobilovou nehodu způsobil. Paradoxně ji právě on pomohl najít aspon částečnou útěchu, kterou tak dlouho hledala... ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Příjemné a pomíjivé. Už to tu bylo snad tisíckrát, a kdyby v tom nehrála Kidmanová, tak se na to asi ani nekouknu. Ale něco se tomu přece jen musí nechat, nejedná se o vtíravou záležitost, není to nikterak emocionálně vydíravý film. Je jen na Vás, jestli se onomu tíživému pocitu plně poddáte nebo zůstanete lhostejní, v tom spatřuji veliké a snad doknce i největší plus, jinak neoriginílního filmu. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Měla jsem strach, že půjde o citové ždímání, které se nakonec nekonalo. Podobné téma už tu bylo zpracované nesčetněkrát. Tento film stojí především na hereckých výkonech Nicole Kidman a Aarona Eckharta, kteří tvoří skvělý herecký pár. Film má velice pomalé tempo a vím, že za chvíli si na film ani nevzpomenu, nezanechá totiž ve vás naprosto nic hlubšího, přesto si myslím, že ty 4 hvězdy si film zaslouží. Jedná se o dobré komorní drama. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Nicole Kidmanová sice neviděla původní broadwayské divadelní představení z roku 2006, ale četla následné recenze a ozvala se producentovi své vlastní produkční společnosti Blossom Films. Ten následující den zhlédl večerní představení a následně si domluvil schůzku s Davidem Lindsay-Abairem, aby s ním projednal možnost zfilmování jeho hry. Kidmanová si později přečetla scénář a navštívila představení v Austrálii. (DivX)

Reklama

Reklama