Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 6

(série)
Trailer 1
USA / Velká Británie, 2016, 9 h 1 min (Minutáž: 48–65 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Alfie Allen, Hafþór Júlíus Björnsson, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke, Nikolaj Coster-Waldau, Ben Crompton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Po šokujících událostech z konce páté série - kdy Johna Sněha dostihl osud rukama vzbouřenců na Černém hradě, Daenerys Targaryen jen o vlásek unikla smrti v bojové jámě Mereenu a Cersei Lannister byla veřejně zostuzena v ulicích Králova přístaviště - se přeživší ze všech koutů Západozemí a Essosu spojí, aby čelili svému nejistému osudu. Zatímco budou navazovat strategická spojenectví, aby si pojistili své šance na přežití, do příběhu vstoupí řada nových postav, které ohrozí mocenskou rovnováhu celé země. (HBO Europe)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (105)

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Očekávání, že se po dlouhé pauze dozvím jak je na tom ten "kluk s vránou" byla vyslyšena a díky slušné porci "šarvátek ve velkém" bylo na co koukat. Také díky tomu jak postavy řídnou a přeskupují se (vznikají aliance) nám ubyl počet dějových linek a díky tomu se konečně v ději může orientovat i prostý konzumní divák, který neusíná s knihou o Trůnech pod hlavou. Tedy ne, že by se vše podávalo naservírované (to jako fakt čekají, že budu vědět kdo je Lyanna nebo Robert? u šesté řady servírovaní 1x za rok?), ale obrat k lepšímu je znát. ()

1mArc0 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Suma sumárum celkom slušná séria, síce samozrejme keď niekto už je zvyknutý na pomerne hutný a depresívny materiál Georga R. R. Martina, tak toto je prechádzka rúžovou záhradou. troška nám trvalo, pokiaľ sa nám táto séria rozdýchala. Predsa je poznať na tom, že tvorcovia David Benioff a D.B. Weiss sú dosť pozadu oproti Martinovi (inými slovami nie je to ten GOT, na čo sme zvyknutý).. postavy dostávala omnoho viac svetlejšieho.... tú už sa aspoň po lopate vysvetlí pôvod Johna Snowa (peknú mamku má Jon Snow) .... hádam 7. sériu omnoho viac vyšvyhnú akú túto. Spravodlivých - /70 %/ ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

6. séria - 100%. Výrazne lepšie ako predošlá séria a zároveň asi aj najlepšia séria spolu zo štvrtou. Štvrtá séria priniesla šokujúce zvraty a po slabšej piatej sérii, šiesta prináša šokujúce odhalenia a vynikajúcu akčnú stránku, ktorá je čoraz lepšia a vďaka ktorej sa posúvame výrazne vpred aj v príbehu a v ktorej zas po dlhšej dobe pocítime pocit odplaty a víťazstva. Epizóda Battle of the Bastards by sa nestratila ani veľkom plátne. Navyše záver šiestej série vyústil do podoby, v ktorej je už cítiť vojnu o trón a zavŕšenie seriálu. Winter is Here. Obľúbený soundtrack: Light of the Seven, Khaleesi, Winter Has Come, The Winds of Winter. ()

krauset 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Série, kdy se postavy začnou zázračně uzdravovat (Arya po závažné bodné ráně do břicha) a dostávat z obtížných situací nekontinuálním střihem (Bran a Meera jsou na začátku šesté epizody v lese, přestože pátá končí tím, že běží do ledové pustiny stíhaní nemrtvými; Sansa s Theonem doběhnou po seskoku ze Zimohradu zázračně daleko atd.) a kdy jim kostýmní oddělení začne všívat do oblečení „plot armor“. Série, v níž seriál začal definitivně upřednostňovat epické momenty, z nichž budou fanoušci nadšení, před souvisle poutavým vypravováním. Je to série, která žije pro úžasné momenty (Bitva bastardů, Hodor, Tyrion s draky, fraška v Braavosu, na kterou se chodí dívat Arya) a jež obsahuje druhou nejlepší epizodu seriálu (finále, The Winds of Winter). Ale také spoustu nešťastných rozhodnutí: upřednostnění Písečných hadů před Doranem Martellem a nebo Ramsayho před mnohem zajímavějším Roosem Boltonem. V této sérii také počíná Tyrionovo hloupnutí, jelikož se jedná o postavu, na níž se asi nejvíce negativně podepsalo, když seriál předběhl knihy. Jeho spravování Meereenu s Varysem, tolik slibné na konci páté řady, je pro mě jedním z vůbec největších zklamání. Stále ovšem série, která je kvalitativně někde úplně jinde než poslední dvě a podle mnohých je dokonce jedna z nejlepších. Žebříček sérií na TVZone. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Benioff a Weiss se za tech par let vypsali temer k dokonalosti. Kazdy dil seste serie ma co rict, ma dostatek poutaveho deje, twistu a charakter developmentu. Nejde o zadne vysoke umeni, ale o ultimatni zabavu, ktera s tim, jak roste rozpocet, smele konkuruje i Hollywoodskym velkoprodukcim. Bude to sakra dlouhe cekani na dalsi serii... ()

Galerie (432)

Zajímavosti (21)

  • Bývalý americký prezident Barack Obama byl prvním divákem, který viděl tuto epizodu poté, co požádal a dostal kopii od režiséra ještě před premiérou v Los Angeles. (mikki089)
  • Bojová scéna v této epizodě byla inspirována Bitvou u Kann, v níž byli Římané obklíčeni Hannibalem a zmasakrováni. Zmíněný střet se odehrál v roce 216 př. n. l. Dále posloužila jako inspirace Americká občanská válka, která probíhala v letech 1861 až 1865. Režisér Miguel Sapochnik přiznal, že původní inspirací měla být Bitva u Azincourtu (1415), která patří k nejvýraznějším střetům Stoleté války, ale nakonec se ukázalo, že by to bylo příliš finančně náročné. (patrik1177)
  • Scény v Dorne byly natočeny spolu se zbytkem scén z 5. série v Seville, takže se štáb nemusel kvůli scénám pro tuto sezónu vracet. (mikki089)

Reklama

Reklama