Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon Sníh je mrtev. Daenerys se setkává se silným mužem. Cersei znovu spatří svou dceru. (HBO Europe)

Videa (2)

Trailer

Recenze (34)

Loki_Six 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"I will shield your back, and keep your counsel, and give my life for yours if need be. I swear it by the old gods and the new." "And I vow that you shall always have a place by my hearth and meat and mead at my table. I pledge to ask no service of you that may bring you dishonor. I swear it by the old gods and the new. Arise." ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Osudy jdou dál a napínavý konec páté řady zde doznívá v pohledech do jednotlivých osudů postav. Je to jakési navnazení do událostí, které teprve přijdou. Prostě další dávka toho, co na Game of Thrones tolik miluji. Zde to není o žádných zvratech, ale o postavách sžívající se se skutečnostmi, které se minule odehráli. A dané skutečnosti začínají nést své plody. 90% ()

Reklama

mourek10100 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klasicky rozjetý první díl hned se třema mrtvolama. Daenerys fajn, ale v minulé sérii mě nejvíc zaujala Tyene, která tady moc prostoru nedostala. Ta sice o železný trůn nebojuje, ale tak fandím jí. Jinak asi nic extra, krom klasických hlášek Tyriona a Varise. A jedním wtf :D. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Scénáristicky velmi dobře vyvážená epizoda, kde je mluvení a konání tak akorát 50-50. Velké pozitivum je, že příběhové spletence opět navazují přesně tam, kde předtím skončili. A to se týká bez vyjimky všech. Takže nevzniknou další otazníky. Alespoň tedy prozatím. Záverečná scéna prvního dílu v rukou fenomenálních maskérů a trikařů. ()

mclenin

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celý rok čakania na udalosť televíznej sezóny dokáže vždy otupiť očakávania a pôvodný "hype", ktorý ostáva po poslednej epizóde, najmä ak bola celá táto časť v podstate jeden veľký cliffhanger. A tak som aj vstúpil do ďalšej série (snáď predposlednej), bez väčších očakávaní a vzrušenia. Prvá epizóda ponúkla veľmi štandardný materiál - priame nadviazanie na jednotlivé linky zo záveru piatej série, plynule prešla (takmer) medzi všetkým postavami a ukázala akým smerom sa bude vyvíjať dej, ničím neprekvapila (snáď len absolútne nezvládnutou linkou v Dorne, ktorej potenciál bol síce pochovaný už v 5. sérii, no udalosti v aktuálnej epizóde boli len posledným klincom do rakvy) a navnadila na nasledujúce dni a týždne, kedy si už ani čitateľ nebude môcť byť istý, čo očakávať. 4* ()

Galerie (50)

Zajímavosti (7)

  • Aby mohla herečka Maisie Williams hrát slepou Aryu Stark, nosila velké 16milimetrové kontaktní čočky, přes které nemohla vidět pro stacionární scény plné dialogů. Pro bojové scény nosila čočky s malými dírkami, aby alespoň něco viděla a náhodou tak nezranila sebe nebo ostatní. (mikki089)
  • Scény v Dorne byly natočeny spolu se zbytkem scén z 5. série v Seville, takže se štáb nemusel kvůli scénám pro tuto sezónu vracet. (mikki089)

Reklama

Reklama