Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon jde do války o Zimohrad s Remseym Boltonem. Daenerys uzavírá nové spojenectví. (KajusaK)

Videa (1)

Z natáčení  - D.B. Weiss, David Benioff

Recenze (95)

tynusxxx_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší epizoda této série! Už jsem si tak nějak říkala, že celá tahle série je vlastně o ničem, nic extra zajímavého se nestalo, nedočkali jsme se žádných zvratů, ale Battle of the Bastards nám to vše vynahradila. Opravdu skvělý díl! SPOILER! Mrzí mě, jak se to vyvinulo s Ramseym, jelikož byl jednou z mých oblíbených postav. Myslím, že absence toho jeho sadismu bude časem znát, celé to tam tak nějak pěkně oživoval... Líbila se mi ta část s Rickonem, to bylo opravdu skvělé! Upřímně, fandila jsem Boltonovi, ale i když jsem nakonec nestála na vítězné straně, díl jsem si užila od začátku do konce. KONEC SPOILERU! Uvidíme, jaké další události nám přinese desátý (a bohužel poslední) díl šesté série. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rovně běžící Rickon, Deus ex Machina Malíček na poslední chvíli, předvídatelnost, to jak si Bolton nakráčí do nepřáteli zrovna čištěného dvora a střílí si do obra bez toho, aby mu vůbec někdo věnoval pozornost (tím víc, že vpadnuvší lučištníci střílieli každého v zorném poli), to je pár scénáristických výblitků, které mi kazí dojem na jinak parádně natočené epizodě. Akce skvělá, bitvy skvělé, efekty skvělé, ale celé už to působí moc happy-endovsky a televizně. Nemám z toho "GOT pocit". ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi budu spoilerovat, takže pozor, SPOILER. Zase tu máme "magickou epizodu č.9", což znamená, že buď někdo dobrej umře, nebo bude ohromná bitva - dostali jsme oboje. Bohužel Rickonovi běh alá "zigzag" nic neříká. Co se bitvy, respektivě bitev (Meeren, Winterfell) týká, mohu se jen roztékat blahem. Nevím jestli jsem byl jediný, kdo se divil, že Wun Wun (pro méně zasvěcené obr) nebyl nijak obrněn nebo ozbrojen, nedovedu si totiž představit, že by ho v čele divokých mohl někdo zastavit, pokud by měl v jedné ruce kmen stromu a v druhé štít z několika klád. Každopádně co se stalo, stalo se, Winterfell má opět pána svého rodu, tedy spíše paní. Možná jsem jen očekával Nymerii a její stohlavou smečku, která by ty parchanty stáhla z kůže. Závěrečná scéna byla takovým menším zadostiučiněním :) Ramsey je prostě jeden z nejlepších charakterů vůbec. Troufám si říct, že se jedná o jednu z nejlepších seriálových epizod vůbec, ne-li úplně nejlepší. ()

mourek10100 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná nejlepší díl ever? Líp natočený akční scény v bitvě jsem snad neviděl ani v žádným dražším historickým filmu. Sice si samozřejmě nemůžou dovolit zabít ty nejzásadnější postavy a pomoc samozřejmě přišla na poslední chvíli, ale za mě pecka. Pedigree 2:0, jen tak dále. Teď ještě přežít ten závěrečný trailerový díl, ty devítky jsou vždy nejnašlápější. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všetko, čo ste kedy chceli vidieť v Game of Thrones, ale tvorcovia sa to dosiaľ báli nakrútiť. Áno, vyzerá to, ako by to nakrútil Scott alebo Jackson. Respektíve bitku s drakmi a dobíjanie pyramíd Jackson a masaker pred Winterfellom Scott. Ale to je samozrejme vec názoru, nejaký čistý formalista môže nesúhlasiť a stále v tom bude vidieť neduhy seriálovej tvorby. To zadosťučinenie, ktoré máme v posledných momentoch epizódy, tak také tu ešte nebolo. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Bojová scéna v této epizodě byla inspirována Bitvou u Kann, v níž byli Římané obklíčeni Hannibalem a zmasakrováni. Zmíněný střet se odehrál v roce 216 př. n. l. Dále posloužila jako inspirace Americká občanská válka, která probíhala v letech 1861 až 1865. Režisér Miguel Sapochnik přiznal, že původní inspirací měla být Bitva u Azincourtu (1415), která patří k nejvýraznějším střetům Stoleté války, ale nakonec se ukázalo, že by to bylo příliš finančně náročné. (patrik1177)
  • Kit Harington (Jon Sníh) během natáčení této epizody omylem dvakrát uhodil během souboje Iwana Rheona (Ramsey Snow). Kit se omluvil tím, že mu koupil pivo. (vyfuk)
  • Keď Jon Sníh (Kit Harington) nasadá na svojho koňa, je vidieť, ako sa jeho meč zavlní. To znamená, že z valyrijskej ocele asi nebude. (Clansman1970)

Reklama

Reklama