Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon jde do války o Zimohrad s Remseym Boltonem. Daenerys uzavírá nové spojenectví. (KajusaK)

Videa (1)

Z natáčení  - D.B. Weiss, David Benioff

Recenze (95)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všetko, čo ste kedy chceli vidieť v Game of Thrones, ale tvorcovia sa to dosiaľ báli nakrútiť. Áno, vyzerá to, ako by to nakrútil Scott alebo Jackson. Respektíve bitku s drakmi a dobíjanie pyramíd Jackson a masaker pred Winterfellom Scott. Ale to je samozrejme vec názoru, nejaký čistý formalista môže nesúhlasiť a stále v tom bude vidieť neduhy seriálovej tvorby. To zadosťučinenie, ktoré máme v posledných momentoch epizódy, tak také tu ešte nebolo. ()

tynusxxx_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší epizoda této série! Už jsem si tak nějak říkala, že celá tahle série je vlastně o ničem, nic extra zajímavého se nestalo, nedočkali jsme se žádných zvratů, ale Battle of the Bastards nám to vše vynahradila. Opravdu skvělý díl! SPOILER! Mrzí mě, jak se to vyvinulo s Ramseym, jelikož byl jednou z mých oblíbených postav. Myslím, že absence toho jeho sadismu bude časem znát, celé to tam tak nějak pěkně oživoval... Líbila se mi ta část s Rickonem, to bylo opravdu skvělé! Upřímně, fandila jsem Boltonovi, ale i když jsem nakonec nestála na vítězné straně, díl jsem si užila od začátku do konce. KONEC SPOILERU! Uvidíme, jaké další události nám přinese desátý (a bohužel poslední) díl šesté série. ()

Reklama

Plukos 

všechny recenze uživatele

Vizuálně jeden z nejlepších kousků televizní historie, logikou však jeden z největších odpadů. Kdyby plot armour a deus ex machina měly své jména, jmenovaly by se John Snow. Bohužel to není logikou ani svou podstatou to staré GoT,. Chyb a nelogičností tam bylo, že bych o tom na Youtube udělal dvacetiminutové video. Ale tak hlavně že to dobře vypadá, že Dumb and Dumber:) ()

Endor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bitva bastardů patří mezi mé oblíbené epizody seriálu Hra o trůny. Bitva je za mě úžasně natočená a ukazuje, jak proti sobě bojují armády Jona Sněha a Ramsayho Boltona, který ovládá Zimohrad a Jon Sníh ho chce získat zpátky společně se Sansou Stark, která poté přivede na pomoc rytíře z Údolí. Také je to snad nejlépe natočená bitva nejen v samotném seriálu, ale dokonce nejlépe natočená bitva všech dob! I když máme v seriálu celkem dost bitev a v poslední řadě, dokonce přibyli ještě další dvě, tak žádná bitva nepřekonala samotnou Bitvu bastardů. Kdybych měl hodnotit samotnou epizodu, tak bych jí dal krásných 10/10. ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překonávání televizních hranic? Alespoň z hlediska výpravnosti a filmového looku ano. Poslední epizoda Hry o trůny nabízí dvě velkolepé bitevní sekvence, které jsou intenzivněji a koncepčně originálněji nasnímané než jakákoliv atrakce libovolného hollywoodského blockbusteru posledních let. Kromě úvodního "dračího" nájezdu stojí za zmínku hlavně samotná "Bitva bastardů", která v počátečním, videoherně pojatém dlouhém záběru navazuje na dynamičnost památného záběru-sekvence z první řady Temného případu, a do něj přidává kýženou POV perspektivu jednotlivce ztraceného ve zmatené bitevní vřavě, která nepřipomíná blockbusterovou CGI anonymitu, nýbrž špinavý a v rámci možností realistický zážitek. Samozřejmě jsou možná srovnání se středověkou nekorektností Gibsonova Statečného srdce nebo s fantasy měřítkem (a vývojem) Pána prstenů: Dvou věží. Dá se ale říci, že díky invenčnímu zapojení motivů z předchozích, záměrně pomalých (až dějově zastavených) epizod a ozvláštňujícím prvkům v podobě originálně pojatého bojiště, bojového postupu či atypického vyvrcholení je devátá epizoda šesté řady snad i převyšuje, a to i zatím nejlépe přijímaný díl "Tvrdodomov". Naprostá fantazie a navíc s akcí, která není primárně koncipována jako přímočarý fanservice (jako některé komiksové adaptace od Netflixu). ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Kit Harington (Jon Sníh) během natáčení této epizody omylem dvakrát uhodil během souboje Iwana Rheona (Ramsey Snow). Kit se omluvil tím, že mu koupil pivo. (vyfuk)
  • Keď Jon Sníh (Kit Harington) nasadá na svojho koňa, je vidieť, ako sa jeho meč zavlní. To znamená, že z valyrijskej ocele asi nebude. (Clansman1970)
  • Během bitvy se na Kita Haringtona (John Snow) skutečně řítilo v plné rychlosti čtyřicet koní. Nešlo o digitální efekt. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama