Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon jde do války o Zimohrad s Remseym Boltonem. Daenerys uzavírá nové spojenectví. (KajusaK)

Videa (1)

Z natáčení  - D.B. Weiss, David Benioff

Recenze (95)

SimcaJB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akce byla všechna dobře natočená i vhodně zvolená hudba, která podkresluje celý příběh a celou bitku o Zimohrad, všichni, od kterých jsme to čekali, jsou v pořádku a i to přesto, že v některých okamžicích byli těsně nad hrobem. Zabití Ramsaye bylo velmi stylové. Očekávání, že jej pouze Jon zabije, skončilo zklamáním. Ramsay si samozřejmě zaslouží pořádnou smrt, při které bude trpět. To se nakonec splnilo, a tak byly poslední sekundy předposledního dílu to nejlepší, co můžou fanoušci seriálu vidět.100 % ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY. Nejlepší epizoda celého seriálu. Už začátek vám začne brát dech. No a teď to nejlepší. Bitva. Fantasticky natočené. Režisér Sapochnik zvládá velké bitvy bravurně. A co si budeme nalhávat natočil nejlepší epizody seriálu. Vím že se moje slova teď budou opakovat, ale copak nejste tak nadšení jako já? TY ZÁBĚRY! Hlavně záběr kdy Jon Snow se postaví sám proti jezdcům NESKUTEČNÝ. A k tomu opět fantastická hudba Djawadiho. Při sledování my přijde že je Game of thrones víc než seriál. Něco takového člověk nenajde ve filmech, ani u Pána prstenů. Tohohle režiséra budu pilně sledovat jaký další projekty natočí, jinak pevně věřím že tvůrci mu svěřili nějaký ten díl v závěrečné 8 sérii, jeho talent se musí využít. Bože musím si to pustit znova. ❤👍 ()

Reklama

JohnMiller 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezpochyby jeden z vrcholov fantasy žánru.. Mám len jedinú otázku.. Prečo sme na to museli čakať tak dlho? Posledná bitka o sever sa v tejto časti náramne podarila.. Pokiaľ doteraz šetrili rozpočtom na záverečnú bitku, tak im to nezazlievam. Súboje krvavé, plné emócií všetkých postáv ktoré prežili až doteraz.. A verte mi, že dokonca nás tvorcovia napínajú finálnym výsledkom. Aj keď tento seriál rozhodne nepatril k mojim obľúbeným, neuznať túto epizódu za skvelú by bolo úplné šialenstvo. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

MASAKRALNE dobre urobene, take dva boje v jednej serialovej epizode... Kokos! A este hlavny zaporak dostane najlepsiu smrt v aku sme mohli dufat. Proste super. Trochu divne, ze nikto podstatny z "nasich" nepadol, GoT bolo prave dobre ze v tomto clovek nevedel, ale rozhodne si nestazujem. Nechcem vediet co to muselo stat prachov a prace, ale kazdopadne kua respect. ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překonávání televizních hranic? Alespoň z hlediska výpravnosti a filmového looku ano. Poslední epizoda Hry o trůny nabízí dvě velkolepé bitevní sekvence, které jsou intenzivněji a koncepčně originálněji nasnímané než jakákoliv atrakce libovolného hollywoodského blockbusteru posledních let. Kromě úvodního "dračího" nájezdu stojí za zmínku hlavně samotná "Bitva bastardů", která v počátečním, videoherně pojatém dlouhém záběru navazuje na dynamičnost památného záběru-sekvence z první řady Temného případu, a do něj přidává kýženou POV perspektivu jednotlivce ztraceného ve zmatené bitevní vřavě, která nepřipomíná blockbusterovou CGI anonymitu, nýbrž špinavý a v rámci možností realistický zážitek. Samozřejmě jsou možná srovnání se středověkou nekorektností Gibsonova Statečného srdce nebo s fantasy měřítkem (a vývojem) Pána prstenů: Dvou věží. Dá se ale říci, že díky invenčnímu zapojení motivů z předchozích, záměrně pomalých (až dějově zastavených) epizod a ozvláštňujícím prvkům v podobě originálně pojatého bojiště, bojového postupu či atypického vyvrcholení je devátá epizoda šesté řady snad i převyšuje, a to i zatím nejlépe přijímaný díl "Tvrdodomov". Naprostá fantazie a navíc s akcí, která není primárně koncipována jako přímočarý fanservice (jako některé komiksové adaptace od Netflixu). ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Keď Jon Sníh (Kit Harington) nasadá na svojho koňa, je vidieť, ako sa jeho meč zavlní. To znamená, že z valyrijskej ocele asi nebude. (Clansman1970)
  • Během bitvy se na Kita Haringtona (John Snow) skutečně řítilo v plné rychlosti čtyřicet koní. Nešlo o digitální efekt. (Jirka_Šč)
  • Kit Harington (Jon Sníh) během natáčení této epizody omylem dvakrát uhodil během souboje Iwana Rheona (Ramsey Snow). Kit se omluvil tím, že mu koupil pivo. (vyfuk)

Reklama

Reklama