Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon jde do války o Zimohrad s Remseym Boltonem. Daenerys uzavírá nové spojenectví. (KajusaK)

Videa (1)

Z natáčení  - D.B. Weiss, David Benioff

Recenze (95)

Samuel7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších epizod seriálu a jedna z nejlépe natočených bitev, co jsem kdy viděl. I bitva o Meereen byla skvělá, i když té nebyl věnován takový prostor. Výborná kamera, hudba a opravdu byla cítit ta stísněnost na bojišti u Zimohradu. A Ramsay byl opět zaručený zdroj emocí. Intenzivní zážitek. ()

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Překonávání televizních hranic? Alespoň z hlediska výpravnosti a filmového looku ano. Poslední epizoda Hry o trůny nabízí dvě velkolepé bitevní sekvence, které jsou intenzivněji a koncepčně originálněji nasnímané než jakákoliv atrakce libovolného hollywoodského blockbusteru posledních let. Kromě úvodního "dračího" nájezdu stojí za zmínku hlavně samotná "Bitva bastardů", která v počátečním, videoherně pojatém dlouhém záběru navazuje na dynamičnost památného záběru-sekvence z první řady Temného případu, a do něj přidává kýženou POV perspektivu jednotlivce ztraceného ve zmatené bitevní vřavě, která nepřipomíná blockbusterovou CGI anonymitu, nýbrž špinavý a v rámci možností realistický zážitek. Samozřejmě jsou možná srovnání se středověkou nekorektností Gibsonova Statečného srdce nebo s fantasy měřítkem (a vývojem) Pána prstenů: Dvou věží. Dá se ale říci, že díky invenčnímu zapojení motivů z předchozích, záměrně pomalých (až dějově zastavených) epizod a ozvláštňujícím prvkům v podobě originálně pojatého bojiště, bojového postupu či atypického vyvrcholení je devátá epizoda šesté řady snad i převyšuje, a to i zatím nejlépe přijímaný díl "Tvrdodomov". Naprostá fantazie a navíc s akcí, která není primárně koncipována jako přímočarý fanservice (jako některé komiksové adaptace od Netflixu). ()

Reklama

tynusxxx_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší epizoda této série! Už jsem si tak nějak říkala, že celá tahle série je vlastně o ničem, nic extra zajímavého se nestalo, nedočkali jsme se žádných zvratů, ale Battle of the Bastards nám to vše vynahradila. Opravdu skvělý díl! SPOILER! Mrzí mě, jak se to vyvinulo s Ramseym, jelikož byl jednou z mých oblíbených postav. Myslím, že absence toho jeho sadismu bude časem znát, celé to tam tak nějak pěkně oživoval... Líbila se mi ta část s Rickonem, to bylo opravdu skvělé! Upřímně, fandila jsem Boltonovi, ale i když jsem nakonec nestála na vítězné straně, díl jsem si užila od začátku do konce. KONEC SPOILERU! Uvidíme, jaké další události nám přinese desátý (a bohužel poslední) díl šesté série. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všetko, čo ste kedy chceli vidieť v Game of Thrones, ale tvorcovia sa to dosiaľ báli nakrútiť. Áno, vyzerá to, ako by to nakrútil Scott alebo Jackson. Respektíve bitku s drakmi a dobíjanie pyramíd Jackson a masaker pred Winterfellom Scott. Ale to je samozrejme vec názoru, nejaký čistý formalista môže nesúhlasiť a stále v tom bude vidieť neduhy seriálovej tvorby. To zadosťučinenie, ktoré máme v posledných momentoch epizódy, tak také tu ešte nebolo. ()

MoiJe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

MASAKRALNE dobre urobene, take dva boje v jednej serialovej epizode... Kokos! A este hlavny zaporak dostane najlepsiu smrt v aku sme mohli dufat. Proste super. Trochu divne, ze nikto podstatny z "nasich" nepadol, GoT bolo prave dobre ze v tomto clovek nevedel, ale rozhodne si nestazujem. Nechcem vediet co to muselo stat prachov a prace, ale kazdopadne kua respect. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Bojová scéna v této epizodě byla inspirována Bitvou u Kann, v níž byli Římané obklíčeni Hannibalem a zmasakrováni. Zmíněný střet se odehrál v roce 216 př. n. l. Dále posloužila jako inspirace Americká občanská válka, která probíhala v letech 1861 až 1865. Režisér Miguel Sapochnik přiznal, že původní inspirací měla být Bitva u Azincourtu (1415), která patří k nejvýraznějším střetům Stoleté války, ale nakonec se ukázalo, že by to bylo příliš finančně náročné. (patrik1177)
  • Keď Jon Sníh (Kit Harington) nasadá na svojho koňa, je vidieť, ako sa jeho meč zavlní. To znamená, že z valyrijskej ocele asi nebude. (Clansman1970)
  • Kit Harington (Jon Sníh) během natáčení této epizody omylem dvakrát uhodil během souboje Iwana Rheona (Ramsey Snow). Kit se omluvil tím, že mu koupil pivo. (vyfuk)

Reklama

Reklama