Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jon jde do války o Zimohrad s Remseym Boltonem. Daenerys uzavírá nové spojenectví. (KajusaK)

Videa (1)

Z natáčení  - D.B. Weiss, David Benioff

Recenze (95)

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelně nabitý díl! Daenerys na začátek a to hlavní na závěr.. Takhle nasnímanou bitvu, až v naturalisticky ryanovském duchu..nepamatuji, že bych něco podobného v žánru, vlastně nejen v žánru, ale v čemkoliv historickém viděl. včetně velkofilmů. Silné, kruté, dech beroucí a přitom relativně přehledné. Tohle se hodně povedlo! ()

Endor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bitva bastardů patří mezi mé oblíbené epizody seriálu Hra o trůny. Bitva je za mě úžasně natočená a ukazuje, jak proti sobě bojují armády Jona Sněha a Ramsayho Boltona, který ovládá Zimohrad a Jon Sníh ho chce získat zpátky společně se Sansou Stark, která poté přivede na pomoc rytíře z Údolí. Také je to snad nejlépe natočená bitva nejen v samotném seriálu, ale dokonce nejlépe natočená bitva všech dob! I když máme v seriálu celkem dost bitev a v poslední řadě, dokonce přibyli ještě další dvě, tak žádná bitva nepřekonala samotnou Bitvu bastardů. Kdybych měl hodnotit samotnou epizodu, tak bych jí dal krásných 10/10. ()

Reklama

mourek10100 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Možná nejlepší díl ever? Líp natočený akční scény v bitvě jsem snad neviděl ani v žádným dražším historickým filmu. Sice si samozřejmě nemůžou dovolit zabít ty nejzásadnější postavy a pomoc samozřejmě přišla na poslední chvíli, ale za mě pecka. Pedigree 2:0, jen tak dále. Teď ještě přežít ten závěrečný trailerový díl, ty devítky jsou vždy nejnašlápější. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILERY!!! Jediný díl Hry o trůny, který jsem ihned po shlédnutí sledovala znovu. Ohromující, šokující, strhující. Samozřejmě se to neobešlo bez pár klišé (armáda jezdců z Údolí zachraňuje situaci na poslední chvíli), ale ty emoce to stejně vše převálcují. Skvělá, špinavá, fyzická bitva plná krve, vnitřností, usekaných končetin, bahna a šíleného zmatku. Když Jon Sníh lapá po dechu a ostatní vojáci po něm dupou, diváci lapají po dechu s ním, když se Sansa na závěr usmívá, zatímco Ramseyho žerou jeho psi zaživa, divák se usmívá s ní... Po Helmově Žlebu v Pánu Prstenů, považuji tohle za druhou nejlepší historickou fantasy bitvu a je kupodivu, že tenhle v pravdě úžasný díl vznikl v sérii, která sama o sobě za moc nestojí. Přesto se tak stalo a Bitva Bastardů se zde skví jako diamant. Krásných 5*. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všetko, čo ste kedy chceli vidieť v Game of Thrones, ale tvorcovia sa to dosiaľ báli nakrútiť. Áno, vyzerá to, ako by to nakrútil Scott alebo Jackson. Respektíve bitku s drakmi a dobíjanie pyramíd Jackson a masaker pred Winterfellom Scott. Ale to je samozrejme vec názoru, nejaký čistý formalista môže nesúhlasiť a stále v tom bude vidieť neduhy seriálovej tvorby. To zadosťučinenie, ktoré máme v posledných momentoch epizódy, tak také tu ešte nebolo. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Kit Harington (Jon Sníh) během natáčení této epizody omylem dvakrát uhodil během souboje Iwana Rheona (Ramsey Snow). Kit se omluvil tím, že mu koupil pivo. (vyfuk)
  • Během bitvy se na Kita Haringtona (John Snow) skutečně řítilo v plné rychlosti čtyřicet koní. Nešlo o digitální efekt. (Jirka_Šč)
  • Keď Jon Sníh (Kit Harington) nasadá na svojho koňa, je vidieť, ako sa jeho meč zavlní. To znamená, že z valyrijskej ocele asi nebude. (Clansman1970)

Reklama

Reklama