Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 7

(série)
Trailer 1
USA / Velká Británie, 2017, 7 h 10 min (Minutáž: 56–80 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Alfie Allen, Jacob Anderson, Pilou Asbæk, Hafþór Júlíus Björnsson, John Bradley, Jim Broadbent, Keisha Castle-Hughes, Gwendoline Christie, Emilia Clarke (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Noční král a jeho družina jsou blíže, než kdy dříve. John Sníh se pokouší sjednotit rody, aby mu pomohli v boji proti nim. Ovšem je tu ještě Cersei Lannister a její touha ovládnout všechna království. Daenerys se se svojí družinou vrací domů... (Varan)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (109)

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V jednotlivostech (výprava, akce, atmosféra) a konkrétních scénách (i epizodách) stále často dobré (až skvělé), coby celá série ale znatelně slabší než všechny předchozí. Stále zřetelněji ubývá na (dříve primární) kvalitě v podobě vynikající scenáristiky (Martinova stále nedopsaná předloha tady už bolestivě chybí) a ze zpočátku brilantního a velmi inteligentního seriálového díla už se stává pouze prvoplánově efektní zábava s mnoha viditelnými nedostatky (logika a obdivuhodná promyšlenost světa i příběhu už jsou prakticky v nedohlednu). Účelové teleportace postav a velmi zjevná potřeba přežití některých postav tady vadí mnohem víc než u konkurenčních titulů, protože tento se oproti nim v prvních sezónách proslavil a uchytil (kromě jiného) právě i tím, jak takováto standardní klišé a neduhy tradičních žánrových vzorců - a s nimi spojená divácká očekávání - chytře obcházel, sebevědomě nenaplňoval a posměšně vyvracel. 70 % ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dvou slabších řadách (Polovina epizod pětky je nuda k uzoufání) tvůrci obrátili a nabídli úplně jiné Game of Thrones, než na jaké jsme si zvykli. Tlachání nahradily činy! A ikdyž se scénářem chvílemi jedná o fantasy béčko jak z osmdesátek, tak jsem maximálně spokojen. Zábavné béčko s úžasným vizuálem a epickými momenty > nudné pletichaření s promyšleným dějem. Change my mind. ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Siedma séria zmenila štýl a tempo rozprávania na veľmi urýchlene, čo doteraz nebolo zvykom. V rámci možností ale ešte seriál baví, pár momentov bolo výborných a cítiť že sa blíži finále. To ale bohužial nedokázalo dať divákom taký silný zážitok aký silný je sám seriál.  7/10 ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šest sérií jsme se dívali na haštěření všemožných rodů, dílek po dílku se vše skládalo dohromady a my jsme mohli být u všech možných i nemožných intrik a zvratů, aby se nakonec proti sobě postavily dvě strany. Jenže když už se vše chýlí ke konci, objevuje se strana třetí. .. Je těžké hodnostit sedmou sérii, protože zvratů je zde hodně a vše se chýlí ke konci + přichází i vysvětlení o Jonu Sněhovi, což je pozitivum. ALE vše je méně a méně Martinovské a více a více hollywoodské v podání příběhu. Martin už nejspíš nemá takové slovo jako měl v prvních sériích a to je největší škoda. .... HODNOCENÍ: 80% (4*) ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Máloplatný, ale tady prostě uvidíte to, co jinde vidět není. Sledovala jsem i dokument o tom, kolik lidí zapálili a jakým způsobem natáčeli scény s draky, chrlícími oheň na protivníkovu armádu, ale k věci. Už dávno jsem se přestala rozčilovat nad jednotlivostmi, které nedávají smysl u filmu, který celý nedává nějaký smysl, protože je to pohádka, já nejsem ani scenarista ani režiser, já jsem jen konzument a buď se bavím nebo ne.Tady mají třeba draci jen jednu hlavu, ale kolik hlav diváků, tolik názorů a tolik tvůrců a tolik režisérů, ani bych ta mínění nechtěla počítat, kolik by vzniklo různých díleček o této hře:-) Sleduju to spíš už jen ze zvědavosti, ale pořád mě to baví, takže si počkám i na osmičku ()

Galerie (454)

Zajímavosti (13)

  • Když se skupinka vedená Jonem Sněhem (Kit Harington) brání před nemrtvými uprostřed zamrzlého jezera, tak v určitý moment je v pozadí vidět jeden z divokých, jak zběsile máchá oštěpem i přes to, že v tu chvíli u něj není žádný nepřítel. (jakub1998)
  • Poprvé se v sérii objevuje Dračí jáma, aréna postavená několik století zpátky s cílem „ustájit“ draky rodu Targaryenů. (mikki089)
  • První setkání mezi Jonem (Kit Harington) a Cersei (Lena Headey). Ačkoli Cersei navštívila Zimohrad v 1. sérii, ona a Jon se nikdy nesetkali. (mikki089)

Reklama

Reklama