Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mrtví pochodují směrem ke zdi, zatímco se dozvídáme pravdu o Jonovi a jeho původu. Cersei slibuje loajalitu severu a Arya se Sansou zpečetí spojenectví. (KajusaK)

Videa (1)

TV spot

Recenze (80)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna hvězdička je za Theona Greyjoye, druhá za Sansu a její soud na Zimohradu. To hodinové extempore s přesvědčováním Cersei byl jeden dlouhej nudnej trapas. Jo a už vidím Septona, který rozvede budoucího panovníka s manželkou, se kterou už má dvě děti, a sňatek s níž je navíc strategicky k nezaplacení, protože Martellové nikdy neměli cizí nadvládu příliš v lásce a takhle si je Targaryeni zavázali. Jop, a jako by to samo o sobě nestačilo, ještě k tomu se Jon jmenuje Aegon. Nejsem si jistá časovou posloupností, ale neupálil náhodou Aerys Targaryen Rickarda a Brandona Starkovi před tím, než si Rhaegar měl vzít Lyannu? To je jako v pohodě dát dokonce i vlastní jméno dítěti v souladu s tradicí rodu, co vám zavraždil členy vlastní rodiny? Pevně doufám, že si Bran "proklepne" i Gendryho, jeden nikdy neví, jestli se náhodou Robert Baratheon nedal s Cersei rozvést někde u odvrácené stěny bordelu a nevzal si Gendryho matku. Možná tu máme dalšího, ještě právoplatnějšího následníka Železného trůnu! :D No, nevadí. Hlavně, že zas byl incest. Brácha a ségra přestali být zajímaví, tak teď D and D najeli na tetu a synovce. Co k tomu dodat jiného, než už jsem psala u předchozích dílů? Scénáristi tápou, nevědí, co s dějem, co s postavama, v další sérii ale bude naštěstí pro ně už převážně jenom "rubačka", tam se alespoň nemusí psát dialogy a bude snadné zbavovat se lidí. Ničeho světoborného jsme svědky nebyli. PS: Nejlepší je sledovat pětihvězdičkáře, kteří neumí napsat ani jména hlavních postav správně. To o něčem vypovídá. :D ()

IvoB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmá série končí v tom nejlepším. Nejdelší epizoda si dává načas a obdaří nás výborně napsanými dialogy a kulminací hned několika dějových linií. Sedmá řada měla spoustu neduhů – je uspěchaná, vytrácí se z toho napětí a preciznost předchozích řad. Avšak sedmá epizoda v mnohém dělá opět krůčky tím správným směrem a opět ukazuje, proč je Hra o Trůny stále na špici televizní zábavy. Bravurní zakončení otevírající dveře velkolepému finále, které rozhodně nehodlám napřesrok prošvihnout. Celé dojmy zde. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tahle episoda, co je ve skutečnosti hodinu a půl dlouhý televizní film s výpravou, kterou nemají mnohé áčkové filmy, má všechno, proč je Hra o Trůny tak kurva skvělá. Skvělé dialogy, zopár intrik a zvratů, které jsou tentokrát mnohem víc očekávatelné, ciž je ovšem jen a jen logické (přeci jen postavy a jejich motivace známe už velmi, velmi dobře). Sakra tohle byl skvělej díl, fakt, že ano. A nepotřeboval k tomu ani bitevní scény, v podstatě stačila úvodní čtyřicetiminutová (!) pasáž dialogu všech důežitých. A na konci? Hapalalala bůůcůhh, chrrržžž bchchchch. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Počiatočné úchvatné zábery napovedajú, že celé finále by mohla byť jedna obrovská bitka čítajúca desiatky tisíc bojovníkov v štýle Kráľovstva nebeského. Nakoniec ale ide iba o klam, ide totiž o jednu z najukecanejších epizód celého seriálu. Nechcem povedať najnudnejších, pretože to nie je pravda. Uzatvára sa istá časť príbehu a zároveň začína záverečná fáza, takže žiaden dialóg už skrátka nepôsobí ako vata. No a záverečná sekvencia patrí medzi tie vôbec najvydarenejšie, aké sme v seriáli videli. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predvídateľné ale dôstojné a obstojné ukončenie nabitej série. Vzhľadom na silu internetu, a kde tu sa vyskytnuvšie leaky a spoilery sa síce nekonal WOW efekt, no vo výsledku u mňa prevláda spokojnosť. Najsilnejšie momenty z tejto časti pre mňa boli paradoxne tie najpokojnejšie - SPOILER ALERT - rozkol Jaimeho a Cersei s Horou v pozadí, a sneh (príchod zimy) v Kings Landing. ()

Galerie (70)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno