Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (225)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První dva díly svedly všechny relevantní postavy na Zimohrad a nechaly (je) důkladně pocítit nervózní ticho před bitvou s nemrtvými, ve výsledku sice tmavou, nepřehlednou a takticky pofiderní, přesto intenzivní a zmatkem na bojišti o to víc vtahující. Tryzna nad padlými pak neměla dlouhého trvání, protože se spěšně (= lehce uspěchaně) zamířilo do Králova přístaviště vyřídit si účty se zrádnou Cersei. Když jsem si už myslel, jak vše směřuje ke "šťastnému" konci, stalo se něco děsivě masakrálního, co mne zcela uzemnilo (a rozhodně k tomu nedošlo zčistajasna, náznaky se objevovaly dlouho předtím a jednání dotyčné vůbec nepovažuji za zkratkovité, natož z "prstu vycucané"). Finální, 73. epizoda pak v nostalgickém, hořkosladkém ladění pomalu, důsledně i důstojně uzavřela osudy přeživších, včetně nečekané volby nového krále. Co říct víc? Za mne naprostá spokojenost. Nenechal jsem si 8. sérii zkazit pozérskou vlnou neopodstatněného hejtu a vysloveně si ji užil, tvůrci (režie, výprava, triky, herci, scénář, hudba) mě dokázali překvapit, potěšit, šokovat i nadchnout a velkolepou 10letou cestu (prozatím) největšího seriálu všech dob zdárně uzavřeli (na těch 6* ale ne :-)). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledná séria GoT je zrejme tou druhou najakčnejšou po siedmej. Čakajú nás dve monumentálne bitky, pričom o tej prvej akoby celý seriál mal byť, respektíve k nej smeroval. Je jasné, že intrigy už išli viac menej stranou a do popredia sa dostali nové, veľmi krehké spojenectvá so zámerom boja proti spoločnému nepriateľovi. Osmička má spád, končí podľa mňa logicky a emocionálne správne funguje, pričom tých záverov mohlo byť ale viacero a nemuseli by byť nutne horšie, možno niekedy aj lepšie. No a navyše minimálne pri posledných dvoch sériách zabúdate, že pozeráte seriál, ktorý má nutne nižší priemerný rozpočet na minutáž než fantasy kino filmy, ide skutočne o veľkolepé potešenie pre oko. ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako osem rokov intrigovať a vyvraždiť pritom polku stredozeme (vtip), aby ste nakoniec vynašli parlamentarizmus. Jedna z najlepších bitiek v histórii televízie, prerod Khaleesi, a potom trpké vytriezvenie, sklamanie a do písmena nedôstojný záver. Nie som schopný túto sériu ohodnotiť. Má jeden absolútny vrchol, niekoľko svojich okamžikov, a tú frašku na konci. Čsfd mi z toho vygenerovalo priemer troch hviezdičiek, zostaňme teda pri tom. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napriek tomu že mnohých filmových"kritikov" séria rozčarovala pre mňa bola posledná séria dôstojným zakončením tejto epickej ságy s najlepším možným panovníkom akého si v Siedmych kráľovstvách mohli želať a kedže väčšina hrdinov dostala presne to,čo si zaslúžila z mojej strany absolútna spokojnosť... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příliš překotné a scenáristicky nezvládnuté. Ukazuje se jen to jak moc je čas, který tomu Martin věnuje důležitý. Ty části, kdy tvůrci doženou už vymyšlené kusy předlohy kvalitativně tak vyčnívají až mě mrzí, že jsem nepočkal na knížky. Závěrečné vyhrožování svobodou se kříží s vysmíváním se demokracii a poselství o konečném nastolení statusu quo je i jediným realistickým východiskem. Uspokojivý závěr nedostavěné cesty. ()

Galerie (225)

Zajímavosti (48)

  • Emilia Clarke se nechala slyšet, že je znechucena tím, co její postava Daenerys v této epizodě provedla. (Duoscop)
  • Některé fanoušky tato série natolik zklamala, že byla sepsána online petice požadující, aby byla celá série přetočena. Poměrně rychle dosáhla požadovaných 1,5 milionů podpisů. (vojtaruzek)
  • Tato epizoda se v médiích těšila velké pozornosti kvůli tomu, že se v ní (v čase 14:44) na stole v jeden moment objeví kelímek od Starbucks. Celý internet spekuloval o tom, jak se kelímek v záběru ocitl. HBO se k tomu vyjádřilo tak, že šlo o chybu a že si Daenerys objednala bylinný čaj. Podle Emilie Clark (Daenerys) kelímek na stole nechal herec Conleth Hill (Varys). (Duoscop)

Reklama

Reklama