Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (225)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato řada mě bavila stejně jako všechny předchozí. Její problém vidím ne v nelogičnosti a konci, ale v uspěchanosti, kdy proběhne vše hrozně rychle. Série skáče rychle z nedné události k druhé a snaží se vše rychle vyřešit a to dává jednotlivým pasážím neucelenost. Co mě mrzí je nelogické bránění hradu a rychlá smrt Nočního krále a nevyužití jeho armády (kam se poděly nemrtví obři, kteří putovali s jeho armádou na konci 7. řady?). Taková hrozba provázející celý seriál a tak zbytečně rychlý konec této linky. Efektově úchvatné a lepší draky jsem snad neviděl ani ve filmu. Finální díl se mi líbil a to jak to dopadlo také. Nechápu takový pokles hodnocení, ale každému se ne zrovna šťastný konec nezavděčí. Za mě opět 100%. :) ()

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Dokonáno jest. A proč vlastně? Fakt bylo v úmyslu narvat Long Night a závěrečné rozzuzlení do šesti dílů, nebo CGI pojmulo veškeré prachy? Nebo to byly snad neskutečné honoráře pro herce? Tak či tak, finální sezóna nefunguje. Nemůže. Ne, já bych fakt neměl problém s tím, kde postavy ve finále skončily, mně vadí to, jak se tam dostaly - jednoduše nijak. Většina momentů nemá dostatečný build up, a tak scény vyzní naprosto retardovaně. A můžeme tu zkratkovitost obhájit, když můžeme dva díly bezcílně plkat a vtipkovat s mlékem obrů? A podotýkám, že by mi to vůbec nevadilo, pokud by to nebylo na úkor jiných, podstatnějších dialogů / scén. A jsem schopný si domýšlet - díky tomu jsem s chováním Daenerys v páté epizodě problém neměl, instantní otočku Jamieho ve čtyřce ale fakt nedávám. Spousta momentů se nějakým způsobem dalo obhájit, kdyby D&D nebyli líní a se scénářem si nevytřeli... podlahu. I tak ale zbydou idiotské teleporty a nekvalitní střihy. Pokud vám tedy stačí naprosto vykuchané, zkratkovité a ultrarychlé dění, poslední sérii si užijete. Jinak nejspíš ne. A my máme za toto být vděční? Jako proč? A srovnávat třetí epizodu s Endgame WHAT? Jenom proto, že od sebe tyto kinematografické momenty dělí krátký časový úsek? " N E N E CH T E S E V Y S M Á T " ()

Reklama

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Je to takový celý, no, prostě "meh". Člověk už asi prostě začne být tak nějak totálně apatickej, protože ho ten prvotní hněv a totální znechucení a bolest zad z neustálýho kroucení hlavou nad tou debilností při předchozích dílech totálně vyčerpalo, tak proč to dál prožívat... Je to prostě škoda, investovat 8 let života do parádního seriálu, prožívat každé malé nebo velké vítězství, prohru, setkání, smrt, zmrtvýchvstání, brečet nebo lapat po dechu během předposledních epizod všech předchozích řad, skákat na gauči a řvát na celej barák "ouuuu shiiiiit" při největších zvratech... už to tam není. A během týhle série to mělo být co zdvojnásobený, ale sakra zestonásobený! Vždyť se loučíme s největšíma hrdinama posledních let. Jenže ti ale v posledních dílech otočili charakterově o 180 stupňů, začli se chovat absolutně nelogicky, a jedna z nejlepších postav ever nedokáže ani říct nic jinýho než "you are my queen" Takže hněv a zklamání postupně odchází, a člověk necejtí prostě vůbec nic. chce se mi z toho brečet, ale pak si vzpomenu, že už je mi to vlastně všechno jedno:( ()

TerezD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před odstartováním 8. série jsem měla obrovská očekávání, dva roky měli tvůrci na to poskytnout divákům nezapomenutelný zážitek, ale místo toho přišlo velké zklamání. Realizační tým udělal zásadní chybu, opomněl fakt, že Hra o trůny nikdy nebyl seriál, který si hrál na efekt, vždy nám byly nabídnuty silné emoční okamžiky, které nenechaly diváka chladným. Poslední série byla emočně vyprázdněná, šlo tady především o rychlé ukončení všech dějových linek. Právě spěch, aby všechno bylo rychle uzavřeno uškodil celé sérii nejvíce. Kdyby zásadní okamžiky byly roztaženy do více dílů, tak si myslím, že by vše do sebe více zapadalo. Navíc některé postavy si zasloužily důstojnější konec, byla zde viditelná absence knižní předlohy. Mrzí mě promrhaný potenciál, který tato série bezpochyby měla. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V životě jsem už více očekával jen letošní vyvrcholení marvelácké ságy, veškeré pozbylé kousky mého filmového/seriálového opojení šlo právě do finále letité Hry o trůny. Nebudu zastírat, že již společně se sedmou sezónou se mírně polevilo, stále se ale budu i za konečnou řadu stavět s názorem, že bude trvat roky, než se objeví takhle velkolepý seriál. Seriál s tak vymazlenou výpravou a tak vydařenými hereckými výkony, s takovým množstvím milovaných i nenáviděných postav. S tak propleteným příběhem, s tak ohromně silným koncem. ()

Galerie (225)

Zajímavosti (48)

  • Ve scéně, v níž se sejde rada vysoce postavených lidí, můžeme za židlí Samwella Tarlyho (John Bradley) vidět plastovou láhev vody. (Sayko)
  • Natalia Tena si na tuto sérii stěžovala. Přišlo jí, jako by její scénář napsal jiný autor, ale petici za přetočení seriálu by nepodepsala. (tyzmrde)
  • Chorvatská cestovní kancelář Unforgettable Croatia vyhlásila soutěž o týdenní zájezd po seriálových lokacích. Stačilo si do 5. května 2019 tipnout, jak Hra o trůny skončí. (Duoscop)

Reklama

Reklama