Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (225)

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

George Martin je jen jeden. A ten ač píše pomalu, je geniálnější, než všichni scénáristé tuto sérií píšící. Oproti chladné logice, pomalému vyprávění, tu máme akčňák plný náhodných záchran na poslední chvíli a morálky, která vítězí nad realitou. Postavy mění pečlivé budování své charakteristiky za epizodu a ti, co by měli být již dávno pod drnem, zde nejsou již nijak posouváni dál. To je v přesném protikladu prvních šesti sérií. A to je důvod pádu poslední série z pěti hvězd na "pouhé" čtyři. Ano, je to stále skvělé, zaslouží si to pozornost, epičnost bitev zde je na televizi nevídaná. Počítačové efekty hyperrealistické, herci výborní. Přesto scénář nedokáže tu osudovost a jedinečnost prodat. Tam, kde mají jasně zvítězit bílí chodci, je kvůli náhodě děj násilně sveden na jinou kolej, která od třetího dílu znamená úpadek celé série. Tam, kde byla řada otázek, je najednou ticho bez odpovědí. Tam, kde měli mnozí umřít, život zabíjí pětihvězdičkovou kvalitu. Taková je hold cena poslední série. Cena, která je svým způsobem symbolická, protože na kvalitě seriálu zobrazuje to, co seriál sám ukazoval. Bizarnosti reality. Odplatu dobra zlem a prohru morálky před těmi, kteří její limity dokáží pro své cíle porušit. Je to stále ten seriál, jaký jsem si kdysi zamiloval. Jen již maličko více černobílý. A proto se nedivím těm, co na něj nadávají. Sám jsem při sledování se do jejich tábora přidal. Přesto ale zvedám palec nahoru. Díky Bohům, že jde o závěr. 80% ()

predators 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto úžasný závěr! Také jste měli ten pocit, když někdo říká, že se mu vybavil jeho život...no, tady se mi vybavily životy těch, co přežili a dokonce i těch, co takové štěstí neměli. Jejich začátky, kdy jsme je poznávali, cestovali s nimi po Západozemí (no a co, že někdy užívali teleporty), radovali se s nimi, ale také jsme s nimi nasazovali svůj krk. Pak je tu poslední díl a vy si říkáte, že cesta Daneris byla zbytečná, ale kdo byl matka draků? Nebo snad byla zbytečná její smrt? Ale co Jon jako právoplatný dědic trůnu? Přesto nyní "pouze" jeden z Freefolks. Jakými útrapami si prošla Sansa poté, co byla tou naivní holčičkou toužící po princi. Tyrion a mnozí další, kteří ze svých rodů zůstali ti jediní přeživší. Ti, kteří se nesmazatelným písmem zapsali do dějin říše. A další a další....když si vybavím cestu, kterou jsme s postavami urazili, jedná se o něco neskutečného. Ale to vám patrně dojde až poté, co se zavřou brány Castle Black, až tehdy si uvědomíte, že vám něco chybí, byť by to bylo jen shledání se svým psem. Ano, je to cesta plná paradoxů, neočekávaných zvratů, ale i magie a draků. Postavy, příběh, emoce...to jsou devizy GOT. Něco podobného se jen tak nevidí a já jsem rád, že jsem mohl být u toho až do konce! ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

5/10. Nezvládnutý konec kdysi špičkového seriálu, jenž neměl obdoby. Scénář takřka neexistuje, postavy zahazují svůj dosavadní vývoj (naopak získávají lobotomii a klišé dialogy) a vše se žene kupředu bez špetky smyslu a emocí. Po technické stránce měl tento fenomén mnohem, mnohem silnější řady a já absolutně nechápu, jak se to mohlo takhle šeredně rozpadnout. Šíleně mě to mrzí. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sečteno podtrženo, osmá série mě zklamala. Původně jsem si myslel, že to budou první dvě epizody, ale ukázalo, že to jsou spíš ty poslední čtyři. Byť každá jednotlivá dává smysl, tak poskládány dohromady moc ne. Objevuje se až moc logických chyb. Spousta věcí ztratila návaznost s předchozími díly. Prostě tvůrci mohli dát mnohem víc záležet. Jenom teď doufám, že brzy vyjdou knihy, abych si spravil chuť. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co říct? S každým dílem opadající naděje na to, že se mi dostane finále, které jsem čekal a u posledního dílu už moje očekávání byla tak nízká, že se to ani nedá nazvat zklamáním. Příliš hollywoodské, nezvládnutý a uspěchaný příběh, tragické dialogy, na kterých byly dřívější série vystavěné a to nejhorší? Předvídatelnost, která je něčím pro tenhle seriál doposud atypickým. ()

Galerie (225)

Zajímavosti (48)

  • Produkce dělala maximum pro to, aby ochránila diváky před případnými „spoilery“. Během natáčení poslední série např. využila speciální elektronické zařízení, které zabraňovalo přiblížení dronů k placu na vzdálenost menší než 800 metrů. (Geralt z Rivie)
  • Natáčení Bitvy o Zimohrad zabralo štábu se 750 lidmi v nepříznivých podmínkách celých 11 týdnů. Točilo se pouze v noci, v teplotách pod nulou s častým deštěm nebo sněžením. (Geralt z Rivie)

Reklama

Reklama