Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (225)

TerezD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před odstartováním 8. série jsem měla obrovská očekávání, dva roky měli tvůrci na to poskytnout divákům nezapomenutelný zážitek, ale místo toho přišlo velké zklamání. Realizační tým udělal zásadní chybu, opomněl fakt, že Hra o trůny nikdy nebyl seriál, který si hrál na efekt, vždy nám byly nabídnuty silné emoční okamžiky, které nenechaly diváka chladným. Poslední série byla emočně vyprázdněná, šlo tady především o rychlé ukončení všech dějových linek. Právě spěch, aby všechno bylo rychle uzavřeno uškodil celé sérii nejvíce. Kdyby zásadní okamžiky byly roztaženy do více dílů, tak si myslím, že by vše do sebe více zapadalo. Navíc některé postavy si zasloužily důstojnější konec, byla zde viditelná absence knižní předlohy. Mrzí mě promrhaný potenciál, který tato série bezpochyby měla. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledná séria je akýsi nepodarok. Postupne budované charaktery tu končia svoju púť v nezmyselných scénach a finále v sebe nesie pachuť hlúpej a odfláknutej roboty. Už 7 séria pokulhávala logicky. Ale tu to vyzerá, že to písalo malé dieťa bez znalosti predchádzajúcich sérií. Pre mňa najväčšie sklamanie v rámci televíznej tvorby. 8.séria - 40% ()

Reklama

kolda1990 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak já nevím, asi jsem tím pádem nenáročný divák, protože já v tom nevidím nic tak strašného co se tady píše. A ještě dělat petici na znovu natočení 8.řady? co je tohle za pí*ovinu...jasně, točilo se to 2 roky, očekávání byla obrovská, ale já si každý dialog užíval i když uznám, že něco bylo opravdu zbytečné a natahovali tak čas. 3.díl pro mě absolutní pecka z které mrazilo v zádech. A konečné rozuzlení se mi náhodou docela líbilo. Nejde se zavděčit všem, ale že z toho bude až takový humbuk to teda nechápu. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napriek tomu že mnohých filmových"kritikov" séria rozčarovala pre mňa bola posledná séria dôstojným zakončením tejto epickej ságy s najlepším možným panovníkom akého si v Siedmych kráľovstvách mohli želať a kedže väčšina hrdinov dostala presne to,čo si zaslúžila z mojej strany absolútna spokojnosť... ()

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Dokonáno jest. A proč vlastně? Fakt bylo v úmyslu narvat Long Night a závěrečné rozzuzlení do šesti dílů, nebo CGI pojmulo veškeré prachy? Nebo to byly snad neskutečné honoráře pro herce? Tak či tak, finální sezóna nefunguje. Nemůže. Ne, já bych fakt neměl problém s tím, kde postavy ve finále skončily, mně vadí to, jak se tam dostaly - jednoduše nijak. Většina momentů nemá dostatečný build up, a tak scény vyzní naprosto retardovaně. A můžeme tu zkratkovitost obhájit, když můžeme dva díly bezcílně plkat a vtipkovat s mlékem obrů? A podotýkám, že by mi to vůbec nevadilo, pokud by to nebylo na úkor jiných, podstatnějších dialogů / scén. A jsem schopný si domýšlet - díky tomu jsem s chováním Daenerys v páté epizodě problém neměl, instantní otočku Jamieho ve čtyřce ale fakt nedávám. Spousta momentů se nějakým způsobem dalo obhájit, kdyby D&D nebyli líní a se scénářem si nevytřeli... podlahu. I tak ale zbydou idiotské teleporty a nekvalitní střihy. Pokud vám tedy stačí naprosto vykuchané, zkratkovité a ultrarychlé dění, poslední sérii si užijete. Jinak nejspíš ne. A my máme za toto být vděční? Jako proč? A srovnávat třetí epizodu s Endgame WHAT? Jenom proto, že od sebe tyto kinematografické momenty dělí krátký časový úsek? " N E N E CH T E S E V Y S M Á T " ()

Galerie (225)

Zajímavosti (48)

  • Daenerys (Emilia Clarke) poznamená, že si železný trůn představovala mnohem větší. Jde o odkaz na knižní předlohu, kde je železný trůn skutečně popisován jako obrovský, dokonce s přístupovým schodištěm, též vyrobeným z natavených mečů nepřátel Aegona Dobyvatele. (vojtaruzek)
  • Kita Haringtona, představitele Jona Sněha, natáčení vystresovalo natolik, že u něj vedlo k problémům s alkoholem a po skončení série se nechal hospitalizovat v psychiatrické léčebně. (vojtaruzek)
  • Původně měla tato série vyjít už na přelomu roku 2018/2019. (Klajondr)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno