Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (225)

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8. séria - 80%. Nevidím to síce až tak biedne ako ostatný a uznávam, že je to slabšie oproti ostatným sériám, no napriek tomu mám pocit, že sa náročnosť divákov trošku zmenila voči seriálu za tie roky. Rovnako ako siedma, tak aj osma séria je zbytočne uponáhľaná a kludne to mohlo mať aj desať dielov a áno nájde sa tu par dier v scenári a nelogických blbostí, ale dokazal som to tvorcom zhltnúť, pretože ma to jednoducho baví a dobre sa to pozerá. Som spokojný s tým ako to skončilo, stále je na čo pozerať a aj v poslednej sérii ma seriál stále čím prekvapiť. The Journey Ends. Obľúbený soundtrack: The Rains of Castamere, Jenny of Oldstones, The Night King, The Last of the Starks. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak ohodnotit něco s tak obrovským hajpem a přitom takovým zklamáním. No začnu negativy, ať si pak vylepšíme konec. Tím největším nepřítelem celé série je její uspěchanost, zahazování pečlivě budovaných charakterů, základní fyzikální nelogičnosti, obrovské mezery v příběhu, nesmyslné jednání postav a na druhé straně dobré jednání postav, ale opět kvůli uspěchanosti vyzní nesmyslně, zapomínání na postavy a jejich následné připomenutí jakoby nic. Je toho hodně, co mě mrzí. Hlavně to, že si GoT mohlo s naprostým klidem udržet svojí vysokou kvalitu, jen kdyby páni DaD nespěchali ke StarWars a patlali se s rozvíjením příběhu, škoda. Klady: Pochvalu si zaslouží hlavně parádní vizuál, na kterém ty peníze jsou vidět. O využití hereckých talentů jako Dinklage, Headey, Coster-Waldau a mnoha dalších ani nemluvím, série nám nabídla hned několik jejich koncertů. V neposlední řadě perfektní hudba! Je toho víc. A k závěru hodnocení? Porovnávat tuto sérii nezávisle na těch předchozích (kdy už i ty předchozí občas škobrtaly, ale stále to bylo únosné), napálím plný počet, protože stále jde o skvělé a hlavně koukatelné dílo. Jenže sérii musím chtě nechtě srovnat s předchozím materiálem a tam mi to vychází minimálně o hvězdu hůř. Je to na pomezí 3-4 hvězd, myslím, že až si udělám znovu radost a opětovně seriál sjedu (pravděpodobně před vydáním některého z připravovaných seriálů ze Západozemí), tak hodnocení půjde na 4, v plný počet ale momentálně opravdu nevěřím. Jsem moc rád za zpracování posledního dílu, otevřený konec a kvalitní příběhové finále (díky Martine), ať jsme se tam dostali jakoukoliv zkratkou, stalo se. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zamyšlení s velkým odstupem: Pamatujete na Krvavou svatbu? Hromada lidí byla z onoho zvratu úplně nadšená. To, co se stalo SPOILER s Daenerys, bylo v podstatě to samé, jen pychologičtější. Protože to ale nebyla krvavá šokující záležitost, nýbrž psychologická záležitost, měla hromada lidí problém to akceptovat. Což si myslím, že není vůči seriálu fér, protože takovéto psychologické zvraty mohou nastat stejně často jako Krvavá svatba. ()

TerezD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před odstartováním 8. série jsem měla obrovská očekávání, dva roky měli tvůrci na to poskytnout divákům nezapomenutelný zážitek, ale místo toho přišlo velké zklamání. Realizační tým udělal zásadní chybu, opomněl fakt, že Hra o trůny nikdy nebyl seriál, který si hrál na efekt, vždy nám byly nabídnuty silné emoční okamžiky, které nenechaly diváka chladným. Poslední série byla emočně vyprázdněná, šlo tady především o rychlé ukončení všech dějových linek. Právě spěch, aby všechno bylo rychle uzavřeno uškodil celé sérii nejvíce. Kdyby zásadní okamžiky byly roztaženy do více dílů, tak si myslím, že by vše do sebe více zapadalo. Navíc některé postavy si zasloužily důstojnější konec, byla zde viditelná absence knižní předlohy. Mrzí mě promrhaný potenciál, který tato série bezpochyby měla. ()

Ediebalboa

všechny recenze uživatele

Scenáristické diletantství nejhoršího kalibru. Většinu konstruktivnější kritiky už za mě obstaral internet, který teď tvůrce zcela nemilosrdně griluje. A po právu. 7. série možná moc smysl nedávala, ale pořád to byla aspoň jízda, která byla dostatečně cool, abyste jí nejednu nelogičnost odpustili. 8. už ne. Po 8 letech je to kvalitativní propad srovnatelný asi tak s tím, jako kdyby na vás po Dvou věžích místo Návratu krále vybafl Owenův Král Artuš. Co je však v Západozemí daleko horší než u předsedy kulatého stolu a jeho kumpánů, je fakt, že tady se ve stejném bahně topí postavy, na kterých vám řadu let skutečně záleželo. ()

Galerie (225)

Zajímavosti (48)

  • Píseň, která hraje na konci epizody, je „Jenny Of Oldstones“ od Florence + The Machine. (Duoscop)
  • Produkce dělala maximum pro to, aby ochránila diváky před případnými „spoilery“. Během natáčení poslední série např. využila speciální elektronické zařízení, které zabraňovalo přiblížení dronů k placu na vzdálenost menší než 800 metrů. (Geralt z Rivie)
  • Během jejich shledání se Jon (Kit Harington) ptá Aryi (Maisie Williams), jestli musela použít Jehlu, na což ona odpoví: „Jednou nebo dvakrát“. Ve skutečnosti Arya v celé sérii použila Jehlu čtyřikrát k zabití lidí (stájník, Poliver, Rouge a Waif, což bylo mimo obrazovku) a jednou k zabití holuba. (mikki089)

Reklama

Reklama