Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Obránci Severu po pádu Zdi přijíždějí bránit Winterfell. Daenerys a Jona tam čeká chladné přivítání, Sama tragická zpráva. Daenerys se dozví tajemství Jonova původu. Theon se snaží napravit svá selhání. Cersei utužuje nové spojenectví. (DavidWark)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (124)

Wallis3 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řekl sem to dvakrát a řeknu to s klidným svědomím ještě i šestkrát. Ten seriál jde do takových sraček, že je až neuvěřitelný, kolik lidí to tu slepě žere! Tahle epizoda byla stupidní, obkecaná tak hloupýma a nesouvislýma dialogama, jenom proto, že tvůrci si asi myslí, že nám chystají půdu, tak se jim nějaká ta debilita sežere. Jako ukončit předchozí sérii útokem na Zeď a začít novou takovouhle sračkou, to chce mít hodně vypitej mozek. Jediný, co na tom seriálu ještě stojí za to jsou kostýmy a výprava! ()

Marius_ss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predvídateľné a chaotické. Nemyslím si že to bol dobrý nápad zakončiť to 8 sériou nakoľko je to všetko zrýchlené a tie stretnutia ktoré mali byť dojímavé tým pádom zas tak dojímavé nie sú. Ale ak tvorcom dochádza para ta je to tak asi lepšie, ak by však boli viac talentovaní, pracovití a originálni, mohlo to mať kľudne 10 sérii aj viac. Stále je to však lepší priemer z GoT, hádam to pôjde len k lepšiemu (a to hlavne scenáristicky) ()

Reklama

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

”Stay back, he’s got blue eyes!” “I’ve always had blue eyes!” Po takmer dvoch rokoch čakania som predpokladal, že dostanem omnoho viac. Otváracie epizódy bývajú zväčša pomalšie, táto však bola prakticky celá len o opätovnom stretávaní každého s každým na Winterfell a zhola ničím neprekvapila. Všetko čo sa udialo sa už po predchádzajúcej sérii tak akosi prirodzene očakávalo, napätia a iskra sa z dialógov pri absencii vedúceho rukopisu G.R.R. Martina vytratili, akcia takmer úplne absentovala. Snáď už sa to ďalej bude len zlepšovať... ()

EmilHS 

všechny recenze uživatele

Bohužel mi to nedalo a musel jsem se po shlédnutí všech kladných reakcí a ohlasů na první díl podívat, co se děje tady... asi to nemá cenu komentovat, tak radši přejdu k startu poslední série. Tomu se v podstatě nedá co vytknout. Každá scéna byla vypiplaná do detailu a vlastně jsme sledovali takovou kopii úplně premiérové epizody Game of Thrones s trochu více pompézním nádechem. Nevím, jak je to možné, ale je obdivuhodné jak jsou osudy všech postav stále úplně otevřené a vůbec nejde odhadnout, co se stane v dalším dílu. Lepší rozjezd jsme si asi nemohli představit. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na úvod nejkratší, nejočekávanější a snad i nejosudovější řady... docela slabé? Vyloženě zlý to nebylo, ale moc se tam toho nestalo a osudová znovushledání mě nechala naprosto chladným. Čtvrtou hvězdu dávám jen za naznačení velkých věcí budoucích. Díl samotný mě každopádně úplně nepřesvědčil, že osmá řada opravdu bude reparátem zpackané (fan service) sedmé - snad ale ty zbývající epizody budou konečně využité na maximum... A teda sledovat herectví Emilie Clarke je skutečně utrpení. Edit: Po druhé epizodě snižuju na tři hvězdy. Laťka je vysoko a tohle si čtyři nezasloužilo. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Bronnovy prostitutky se zmiňují o zrzavém vojákovi jménem Eddie: „Vrátil se s popáleným obličejem. Teď už nemá víčka“. Toto je odkaz na postavu, kterou hrál Ed Sheeran v epizodě Dračí kámen (2017), která byla zjevně přítomna, když Daenerys (Emilia Clarke) zaútočila na armádu Lannisterů s Drogonem v epizodě Válečná kořist (2017). Sheeran druhý den na Instagramu odpověděl: „Díky @gameofthrones, věděl jsem, že jsem přeživší. (mikki089)
  • Epizoda v mnohém odkazuje na 1. sérii (2011). Například scéna, v níž do Zimohradu v osmé řadě přijíždějí s armádou Jon Sníh (Kit Harington) a Daenerys (Emilia Clarke), připomíná podobnou scénu v epizodě Zima se blíží (2011), v níž tehdejší král Robert Baratheon přijíždí se svojí družinou na Zimohrad. Obě scény doprovází i stejná hudba. Scéna, v níž vidíme malého chlapce, jak se prodírá zástupy lidí a vyleze na strom, aby se podíval na přijíždějící vojsko, rovněž připomíná podobnou scénu z epizody Zima se blíží, v níž si podobnou cestičku mezi davem hledá Arya, aby se podívala na krále Roberta. (Duoscop)
  • Čínští cenzoři kvůli násilí a erotice zkrátili epizodu o šest minut. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno