Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jaime skládá účty z minulosti. Winterfell se připravuje na osudovou bitvu s Bílými chodci vedenými Nočním králem. Bran objasní jeho motivaci. Daenerys se snaží urovnat vztahy se Sansou. V předvečer bitvy je pasován nový rytíř Sedmi království. Jon a Gendry odhalí svým nejbližším tajemství svého původu. (DavidWark)

Videa (2)

Z natáčení 2

Recenze (140)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vtipné sledovat, jak Hře o trůny fanoušci vyčítají množství tlachání bez většího posunu děje. Takovým "fandům" bych doporučil znovu si pustit první díly seriálu, které na tlachání byly postavené. Ano, čekáme kulervoucí finále, ale před každým velkým finále něčeho tak velkého musí přijít chvilka oddechu, kdy se jednotlivé postavy s divákem ještě mají čas rozloučit. Kdo ví, kolik těch Tormundů, Brian, Podriků nebo i větších postav v dalších dílech zemře. V dalším díle se sice obávám přesunu děje někam mimo Zimohrad (snad to bude planá obava), ale i tak je na velkou a spanilou jízdu parádně zaděláno. ()

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bál jsem se, aby závěrečná řada nebyla jen uspěchaným průletem přes bitvy a zásadní zvraty bez prostoru pro malé charakterní momenty. Byla by to o to větší škoda, že tady na sebe poprvé narážejí postavy, které od sebe byly dříve celé kontinenty daleko, a divák samozřejmě chce vidět jejich interakci. Obavy naštěstí nebyly na místě a druhý díl je hodnotných setkání plný, mnohdy navíc umocněných naléhavostí oné příslovečné poslední noci na zemi. ()

Reklama

Samuel7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádhera. Konečně se z postav dere opatrně ven ta potlačovaná lidskost. Konečně se všichni ocitli v kruhu lidí, kde si mohou relativně věřit a otevřít se. Krásná pocta "outsiderovi", jedné z morálně nejčistších postav. Taky skvěle cítit pocit osudovosti a nejistoty. A v takovéhle atmosféře mi i to první milování přišlo jako něco krásného - zažít ještě něco, o čem všichni neustále mluví, když se možná blíží konec. Tolik odlišné od běžného kontextu GoT bordelů. Odkryly se nějaké další záhady ohledně Brana a Night Kinga a opět skvělé sledovat reakce Jona a Dany na informace, které úplně obrací jejich svět a identitu vzhůru nohama. Dost možná pro mě emociálně nejsilnější epizoda, protože vidět všechny ty postavy pohromadě, jak spolu interagují a zároveň, spojeni hrozbou přesahující všechny rodové šarvátky, jak jsou schopni spolu v této epizodě tak lidsky vycházet i přes všechny ty komplikované vztahy. Tento rozměr mi v GoT v porovnání třeba s Pánem prstenů nebo Harry Potterem chyběl, ale vypadá to, že jsem se dočkal, a ve výsledku to možná bude právě pro tu komplikovanost vztahů o to dojemnější a realističtější. Protože kdo má i se svými nejbližšími naprosto idylické vztahy? Jsem zvědavý hlavně na Dany, která se z mé nejoblíbenější postavy v posledních sériích propadla na žebříčku sympatií poměrně hluboko. Jak se postaví k oné novině bude podle mě finální test jejího charakteru. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To Ticho před bouří... nebo nádech před velikým skokem se může mnohým jevit dlouhý a nebo dokonce zbytečný. Myslím ale, že si ho všechny postavy zaslouží a přestože by se mohlo zdát, že první dva díly osmé série nudí a přešlapují na místě, pro mě jsou tyto díly perfektní příprava na to, že se bude umírat a že seriál jde do finále. Mimo jiné jsou perfektně natočené! Kamera, hudba a herecké výkony asi nemohou být lepší. Za mě Super a jasných 90% ()

Laxik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Luxus. Konečně se řekly a udělaly věci, na které tak dlouho nebyl čas, takže se nám tu uzavřelo hned několik sidequestů a pár postav může spokojeně zemřít. Osobně neočekávám, že přežijou Jorah, Pod, Royce a možná Grey Worm a Tormund. Osobně bych odkrouhnul i nějakou větší rybu, ale všichni tak nějak ještě mají neuzavřené zápletky. Kromě Lannisterů, Targaryenů a Starků totiž musí ještě přiít ten zatracenej Cleganebowl a setkání Davose a Melissandre. A moc bych se divil, kdyby sundali Brienne. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Píseň, která hraje na konci epizody, je „Jenny Of Oldstones“ od Florence + The Machine. (Duoscop)
  • Tvůrci nechali rozhodnutí, zda bude Arya ve scéně s Gendrym nahá, či ne, na herečce Maisie Williams, která jí hraje. (Duoscop)

Související novinky

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

22.05.2019

Zatímco internet pokračuje v debatě o kvalitách a nekvalitách závěrečné řady Hry o trůny, její tvůrci už se mezitím přesouvají k novým projektům. Dvojice showrunnerů David Benioff a D. B. Weiss se… (více)

Reklama

Reklama