Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jaime skládá účty z minulosti. Winterfell se připravuje na osudovou bitvu s Bílými chodci vedenými Nočním králem. Bran objasní jeho motivaci. Daenerys se snaží urovnat vztahy se Sansou. V předvečer bitvy je pasován nový rytíř Sedmi království. Jon a Gendry odhalí svým nejbližším tajemství svého původu. (DavidWark)

Videa (2)

Z natáčení 2

Recenze (140)

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bál jsem se, aby závěrečná řada nebyla jen uspěchaným průletem přes bitvy a zásadní zvraty bez prostoru pro malé charakterní momenty. Byla by to o to větší škoda, že tady na sebe poprvé narážejí postavy, které od sebe byly dříve celé kontinenty daleko, a divák samozřejmě chce vidět jejich interakci. Obavy naštěstí nebyly na místě a druhý díl je hodnotných setkání plný, mnohdy navíc umocněných naléhavostí oné příslovečné poslední noci na zemi. ()

Akira777 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se v prvním díle nic moc nedělo, tak jsem to tak nějak bral, jenže druhý díl je v podstatě remake prvního jen s tím rozdílem, že je tu ještě fanservice pro Shippaře. Sice se píše že to má být rozlučkový díl, ale nějak přestávám scénaristům důvěřovat, že tomu tak doopravdy bude. No uvidíme co přinese třetí díl. ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět kecárna, ale oproti předchozímu dílu mnohem lepší! O dost lépe vystihnutá atmosféra, velmi dobře odvedená práce u uvědomění si možná poslední noci života různých charakterů. Teď jsem se i několikrát zasmál, ale oproti minulé epizodě nebyl humor nucený, prostě vyplynul. Dany má bobky, že nebude královnou. Konečně Ghost! Bohužel nejlepší epizoda série. ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další údajně majestátní, vznešená, efektní, monumentální, prostě velkolepá a nevídaná epizoda, jaká nám byla slibována, je zcela neúspěšně za námi. - 8.série měla být lepší než všechny předchozí. Zjevně tím mysleli jednu bitvu v chystané 03 pro ty, kteří mají rádi akční filmy a dlouhé záběry na válečné běsnění. Ze slabé 7.série z roku 2017 si pamatuji tak dva tři zajímavé momenty, které jsou dále již samozřejmě nevyužité.- Z toho, co jsem zatím viděla z osmičky si už zítra nebudu pamatovat vůbec nic, protože to nestojí za řeč už vůbec, natož aby mě něco z viděného emočně zasáhlo (na to je ten příběh-nepříběh, děj-neděj, příliš povrchní, naivní a klišovitý). - Zato předchozí série znám skoro zpaměti. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

G.R.R. Martin se nechal slyšet, že osmá řada neměla být tou poslední, že se mělo ještě pokračovat dál. Po této epizodě si to nejspíš nemyslí nikdo jiný, než nekritičtí a zacyklení uctívači, kteří prožívají orgasmus už při znělce a sází pětihvězdy automaticky. Druhá epizoda je ukázková výplň před bitvou, ze které tvůrci udělali největší lákadlo celé řady. Na jednu stranu tomu rozumím, že do toho nechtěli vletět po hlavě a zlikvidovat hromadu postav bez nějaké té klišokaše, ale toto byl vrchol zdržování, plytkého a planého žvanění bez přesahu...prostě tragická a nejspíš nejhorší epizoda celého seriálu. Působilo to nebývale amatérsky a nezbývá než dát za pravdu všem kdo prohlašují, že bez knižní předlohy nejsou tvůrci schopni rozvinout originální a překvapivý příběh. Pokud bude další epizoda tou válečnou, tak si nejspíš užijeme spoustu akce, ale co bude dál? Podobně nudná epizoda, kde se budeme pro změnu dívat na přeživší, kteří truchlí nad padlými? Budeme sledovat pohřby a povzbuzující kecy? Trochu se začínám děsit toho, co za konec tvůrci vymysleli. Břitké a chytré dialogy už jim tentokrát Martin nenapsal a pouhé triky jim nepomohou. Tak snad se pletu...byla by to velká škoda, pokazit zrovna ten tolik očekávaný závěr. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (3)

  • Píseň, která hraje na konci epizody, je „Jenny Of Oldstones“ od Florence + The Machine. (Duoscop)
  • Tvůrci nechali rozhodnutí, zda bude Arya ve scéně s Gendrym nahá, či ne, na herečce Maisie Williams, která jí hraje. (Duoscop)

Související novinky

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

Scenárista Hry o trůny míří do Středozemě

22.05.2019

Zatímco internet pokračuje v debatě o kvalitách a nekvalitách závěrečné řady Hry o trůny, její tvůrci už se mezitím přesouvají k novým projektům. Dvojice showrunnerů David Benioff a D. B. Weiss se… (více)

Reklama

Reklama