Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Aliance Seveřanů, Divokých, Dothraků a Neposkvrněných na Winterfellu brání Sedm království proti vpádu Bílých chodců. Daenerys a Jon se utkají s Nočním králem ve vzdušném dračím souboji. Snaha Nočního krále zničit Tříokého havrana dospěje k překvapivému rozuzlení. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (357)

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodinu se díváte na bitvu co Vás od druhé třetiny nudí, protože nemá častokrát logiku, hlavní postavy se tam objevují, ale Vám je to pomale fuk a na konci příjde jediná věc co trochu zvýší hodnotu dílu, ale když si vzpomenete co tomu předcházelo v těch posledních 60minutách, tak se jen narychlo pousmějete v jednom koutku úst a opět vás zalije lehké zklamání. ... Leč hláška "Protect the retreat" od Šedého červa mě opravdu ohromila, ale opět to nevydrželo moc dlouho... ()

Darneth 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je opravdu vtipné číst tu ty hanlivé komentáře od rádoby odborníků. Evidentně má většina obecenstva haprující monitor, takže buď si stěžujte u výrobce nebo jste banda bambusů, pokud si neumíte nastavit jas. Co se předhazovaných příběhových děr a nedostatků týče, zřejmě tato holota zde zírala jen na sled obrázků a nedala si ani zbla dohromady, jak z předchozích dílů, tak z vyplynuvších situací a daných možností. Nebudu ty lítající lejna nadále pitvat. Třetí díl je hotový masterpiece jak na poli TV show, tak kinematografie jako takové. Celou dobu mě poléval studený pot a husina zároveň, zpocený ruce, rozšířený zornice a zapomínání dýchat, tomu moc nepřidávaly. Nic tak silného jsme tu dosud neměli a jako drakomil si navíc fakt chrochtám. Uchvacující hudba, pohlcující ticho, vygradovaný pocit beznaděje a hutná temnota. Pro ty, kterým přišla temnota příliš temná, mají nejspíše zatmíno na mozkovně. Not today! ()

Reklama

Sidonka odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se všemi kritickými komentáři, argumenty a připomínkami naprosto souhlasím. Je to opravdu slabé a dopředu slibovat divákům, že uvidí nejlepší filmovou bitvu všech dob byl vážně přešlap, na který si již delší dobu dosti bezradní tvůrci definitivně naběhli. Osobně nejsem fanouškem válečných scén a akčních kousků, ale porovnávat tohle s povedenou, sugestivní Bitvou bastardů nebo bitvou o zeď a ještě tvrdit, že tohle předčí vše dosud viděné, je už naprostá ztráta soudnosti. Nechci kazit dojem těm, kterým se zakončování seriálu líbí (nebo tento díl ještě neviděli). Za mě osobně však musím říci: "Tento způsob zimy zdá se mi poněkud nešťastným." Hra o trůny, kterou jsem dříve znala, je už zkrátka nějaký čas mrtvá. Obávám se, že už nadobro. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veliké zklamání. Vůbec mi nevadí tmavá bitva, je to v noci sakra a navíc všechen ten kontrast ohně a tmy vynikne takhle mnohem lépe. Co mi však naprosto nesedlo je naprostá nelogičnost v chování postav, jejich náhodné teleportování, záběry, kde je v jednom stovky nemrtvých, v druhém pouze pár. Jon sedící na hradbách s drakem sledujíc bitvu, aniž by do ní zasáhl. Jorah, na kterého útočí pár nemrtváků, když jich je v dalším záběrů tisíce. WTF???!!! Velice úsměvné je sledovat jak umírá stovky bojovníků během vteřiny a jak ke konci odolává stejnému množství nepřátel pouze pár hlavních postav desítky minut. SPOILER: Smrt Night Kinga rukou Aryi byla trapná, smrt Theona zbytečná, ostatních nijak moc dechberoucí. Jsem zvědavý s čím přijdou v dalším díle, když je vidět, že přežili jenom hlavní postavy. Debatní kroužek se Cersei? K čemu je tady sakra ten Bran? Ovládl par vran a vyletěl s nimi do krajiny, pecička. Jsem velice skeptický k tomu, jak se vypořádají s koncem seriálu. Zatím nejslabší série a to jsme na ní čekali 2 roky. Připadne mi jako kdyby scénář psalo osmileté mentálně postižené dítě po lobotomii, jinak si ty lapsy nedokážu představit. 52% ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přežil jsem, rozdýchal a rozchodil. Solidní rozbor se spoustou spoilerů https://oserialoch.pravda.sk/drama/clanok/510359-hra-o-trony-priniesla-krvave-jatky-smrt-temnotu-a-absolutny-necakany-zvrat/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box-najcitanejsie&utm_campaign=shp_rightbox Myslím si: 1) Diváci jsou namlsaní a chtějí stále víc a víc. V nějaké druhé nebo třetí sérii by toto byla naprostá bomba. Když se vrátíme ke kořenům a první sérii a uvědomíme si, o co tam šlo, tak teď se vlastně dostaneme (asi) zpět. Nenamítám. 2) Tvůrci třetí epizody udělali dvě úpravy, které finálně způsobily u diváků pocit nereálnosti. Úvodní nájezd trval nerealisticky krátce a na závěr několik postav přežilo obklopeno nepřáteli. Vnímám to, že úvodní nájezd zkrátili, protože, kdyby byl realisticky dlouhý, trval by příliš dlouho. Filmařská zkratka, která zvýšila dynamiku, ale jde proti realističnosti. Postavy obklopené nepřáteli - vnímám to, že mají kolem sebe další spolubojovníky, které ale ze záběru vyhodili, protože by to už bylo moc nepřehledné (i teď si dost lidí na nepřehlednost stěžovalo). Kdyby se oba tyto prvky zrealističnili, vypadala by epizoda uvěřitelně, ale zase by ztratila dynamiku a ještě víc se natáhla - což je otázka, jestli by šlo. 3) Nevadila mi noční bitva a chaos na obrazovce, protože to bylo přesně to, co by se při reálné bitvě dělo. 4) Ultimativní beznaděj, jakou jsem už dlouho nezažil (a právě ono obklopení nepřáteli ji umocnilo). Za toto tleskám, přestože jsem se cítil (i manželka) všelijak. 5) Pozor SPOILER (!!!) Napadlo mě, že pokud má Noční král skončit, bude to už tady a zbytek se bude odehrávat PO. Takže mě nevadí a nepřekvapuje, že se tak stalo. Konec SPOILERu. 5) Celkově je to opět jiné, než jsme dosud v GoT viděli a proto dávám maximum. ■ P.S. A že to byla celkem slabá strategie? No a? John Snow nikdy nebyl stratég. SPOILER: Ona by v podstatě i fungovala, kdyby nebylo té bouře. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Epizoda stála cca 15 milionů amerických dolarů. (asdfasdf)
  • Natáčení Bitvy o Zimohrad zabralo štábu se 750 lidmi v nepříznivých podmínkách celých 11 týdnů. Točilo se pouze v noci, v teplotách pod nulou s častým deštěm nebo sněžením. (Geralt z Rivie)
  • Jedná se o nejdelší epizodu ze série Hry o trůny.
    (asdfasdf)

Související novinky

Hra o trůny dostane dvě další série

Hra o trůny dostane dvě další série

01.04.2020

Od konce osmé řady seriálu Hra o trůny už uběhlo několik měsíců, nespokojenost fanoušků ale byla po finále tak velká, že to jeho tvůrci schytávají na sítích dodnes. A zatímco David Benioff a D. B.… (více)

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama