Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Aliance Seveřanů, Divokých, Dothraků a Neposkvrněných na Winterfellu brání Sedm království proti vpádu Bílých chodců. Daenerys a Jon se utkají s Nočním králem ve vzdušném dračím souboji. Snaha Nočního krále zničit Tříokého havrana dospěje k překvapivému rozuzlení. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (357)

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já jsem hrozně moc zklamaný. Mám GoT hrozně rád ale i jako největší fanboy musím uznat, že tahle bitva byla prostě nic moc.To že díl byl tmavý mi je u prdele, ale ty plot armory, a sestřihy jsou fakt špatný. Smrt Nighta je pro mě fakt hrozně velký zklamání...WW v knihách miluju a v seriálu je tak hrozně dojebali. A proč vlastně nezabili třeba Sansu nebo Tyriona? Já byl už emočně připraven a ne oni přežijí. Navíc s tou písní v minulém díle nás krásně připravili a teď houby. Kdysi jsem řekl, že ať už tvůrci natočí cokoliv vždy dám jen z povinnosti 5*. Scény tam byly i suprové, třeba ti draci ve svitu měsíce, no prostě nádhera. Ale celkově je to hrozně velký průšvih na kterém se ještě pracovalo 2 roky...takovou bitvu bastardů jsem si pustil třikrát za večer, ale díl The Long Night si nemám chuť podruhé pustit ani den po premiéře... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je tak rozporuplná epizoda!!! Drtivá většina výhrad ohledně nelogičnosti dění, je naprosto na místě. Obrovská přesila mrtvoňů v úvodu, kdy dostávají nemrtvoni ukrutně na frak, silně kontrastuje s následným vývojem a především pak s až nadlidskými výkony všech postav, které přežily. A že je jich požehnaně. Čekal bych podstatně větší ztráty. Rozuzlení celé bitvy mě nijak neirituje, někdo to ukončit musel...i když bych nečekal, že to bude tak snadné. I přes tyto nijak malé výhrady ale musím uznat, že na mě měla minimálně poslední třetina silný emocionální vliv. Ať už bylo mnoho věcí skryto ve tmě, nebo ne, tak sledujete velmi dramatické okamžiky, podtržené skvěle zvolenou hudbou a pokud nejste zaujatí, vnímáte jak tu beznaděj, tak to napětí, kdy už to všechno skončí... . Prostě je to jako s mnoha podobnými filmy. Pokud nebudete mít přehnaná očekávání a budete se chtít naladit...neměly by vám ty nedokonalosti nijak zvlášť vadit. Samozřejmě je škoda, že se nejede podle Martina, protože si stojím za tím, že současní tvůrci nemají bez pomoci originálu dostatek invence na to, aby si Hry udržely vysoký standard až do konce. A bohužel si myslím, že se o tom ještě přesvědčíme v nadcházejících epizodách. Za "Martinových časů" by to bylo teprve napětí...nikdo nevěděl, která postava to odskáče. V jeho podání si umím představit mnohem větší čistku. Hodnocení odráží můj stav na konci epizody...nikoliv průběžné rozčilování nad scénáristickými lapsy. ()

Reklama

Matrinx 

všechny recenze uživatele

Jestli na to někdy v budoucnosti budu koukat znovu, asi určitě klidně vynechám přes polovinu epizody. Tohle chaotické nutné zlo vidět znovu nepotřebuji - tu brutální depresivní hardcore akci s kupou mrtvých, která prostě musela přijít, si stačilo odbýt jen jednou. Možná ale přišla brzo... Skvělá byla jenom ta závěrečná pasáž s hudebním doprovodem... Ta si "ty kráávoo" zasloužila. ()

Sidonka odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se všemi kritickými komentáři, argumenty a připomínkami naprosto souhlasím. Je to opravdu slabé a dopředu slibovat divákům, že uvidí nejlepší filmovou bitvu všech dob byl vážně přešlap, na který si již delší dobu dosti bezradní tvůrci definitivně naběhli. Osobně nejsem fanouškem válečných scén a akčních kousků, ale porovnávat tohle s povedenou, sugestivní Bitvou bastardů nebo bitvou o zeď a ještě tvrdit, že tohle předčí vše dosud viděné, je už naprostá ztráta soudnosti. Nechci kazit dojem těm, kterým se zakončování seriálu líbí (nebo tento díl ještě neviděli). Za mě osobně však musím říci: "Tento způsob zimy zdá se mi poněkud nešťastným." Hra o trůny, kterou jsem dříve znala, je už zkrátka nějaký čas mrtvá. Obávám se, že už nadobro. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

SPOILER. jasně, že to má spoustu nelogičnosti, jakože teda až nezdravě moc a to litani s draky bylo totálně nepřehledný a doteď vlastně nevim, co se tam stalo, ale za Aryu prostě těch 5 hvězd dát musím! ... objektivně je to 3,5 a opravdu do bitvy z Pána prstenů to má daleko a hlavně Pán prstenu už má skoro 18 let!!! A kde je moment, kde Dany půjčí draka Jonovi, to přece není jen tak, to není jak někomu půjčit ferrari...! no a trochu si zafilozofuju, je mi jasny, ze Jamie musi přežít, protože musí zabít Cersei, tak jako Ohař se dočká toho, že zabije Horu, že se Gedric dá dohromady s Aryou to bylo taky jasný, ale že vlastně ojede ona jeho, to bylo milé překvapení :) at žijou ženy, co si o to umí říct samy :D no Sansa to s Tyrionem dohromady snad taky dá....Kdo nám ještě zbyl? :) Ksakru, koho vlastně budou v těch následujících epizodách zabíjet? Dneska umřeli jen samé vedlejší postavy...:( ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení Bitvy o Zimohrad zabralo štábu se 750 lidmi v nepříznivých podmínkách celých 11 týdnů. Točilo se pouze v noci, v teplotách pod nulou s častým deštěm nebo sněžením. (Geralt z Rivie)
  • Jedná se o nejdelší epizodu ze série Hry o trůny.
    (asdfasdf)
  • Před odvysíláním epizody vypsaly české i světové sázkové kanceláře kurzy na to, kdo v této epizodě přežije a kdo zemře. (Duoscop)

Související novinky

Hra o trůny dostane dvě další série

Hra o trůny dostane dvě další série

01.04.2020

Od konce osmé řady seriálu Hra o trůny už uběhlo několik měsíců, nespokojenost fanoušků ale byla po finále tak velká, že to jeho tvůrci schytávají na sítích dodnes. A zatímco David Benioff a D. B.… (více)

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama