Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Aliance Seveřanů, Divokých, Dothraků a Neposkvrněných na Winterfellu brání Sedm království proti vpádu Bílých chodců. Daenerys a Jon se utkají s Nočním králem ve vzdušném dračím souboji. Snaha Nočního krále zničit Tříokého havrana dospěje k překvapivému rozuzlení. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (358)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se, že jsem od této bitvy očekával mnohem víc. Hlavně bych vytknul celou řadu nelogičností a teleportaci postav jako například Arya která se snesla z nebes na záda Nočního krále, Jorah který se najednou objevil u Danny (jako na zavolanou opustil svoji pozici a prošel celou linií nemrtvých) a nebo zcela obklíčený Snow uprostřed asi 1000 nemrtvých. Ghost tu opět byl jen na efekt a strategie asi tvůrcům nic neřiká a nebo nám chtějí ukázat, jak jsou Jon Snow, Tyrion a Danny neschopní? Přehodnocení po shlédnutí celé série: Kéž by tuhle bitvu nikdy nenatočili. Naštěstí tam však stejnak není vůbec nic vidět. 😅 Nepochopitelné, jak může být vůbec něco takového srovnáváno v jakémkoli smyslu s Pánem Prstenů. Snad jen co se týče čísel, ale v žádném jiném ohledu nelze. Opět odebírám hvězdu. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Ohledně celkových pocitů z téhle epizody jsem rozpolcený, přesto však převládá spokojenost. Samotné ztvárnění bitvy bylo podle mě úžasné a dost možná nejlepší ze všeho, co jsme zatím viděli (spolu s bitvou bastardů). Podařilo se skvěle vykreslit pochmurnou až zoufalou atmosféru, a ačkoliv se objevilo několik momentů, které vzbudily naději, tak se celým dílem táhla atmosféra zoufalé bitvy, kde jsou obránci přečísleni a postupně prohrávají. Tomu odpovídalo i množství odchodů jednotlivých postav - jednotlivé scény smrtí byly vždy hodně emotivní momenty a dotyční ve svých posledních chvílích ukázali, co jsou doopravdy zač a čelili smrti čelem a s odvahou. Audiovizuální stránka byla jako vždy u režiséra M. Sapochnika vymakaná. A to nemluvím jen o vizuálních efektech, které byly tradičně skvělé, ale hlavně o celkovém způsobu nasnímání epizody - třeba úvodní dlouhý nepřerušovaný záběr, útok Dothraků s hořícími meči, prostřihy mezi příběhy jednotlivých postav, celková realistická špinavost a krvavost nebo závěrečná sekvence s perfektně padnoucí dramatickou hudbou. Hodně jsem viděl stížnosti na tmavost epizody - já osobně tenhle problém nezaznamenal a moc tu kritiku nechápu. Bitva se celá odehrává v noci a jediné světlo pochází z loučí a ohňů, v pozdějších fází z většího ohně, který dává scénám hodně efektní oranžové nasvícení. Já jsem se díval na laptopu přes den a vždy jsem v pohodě viděl, co se na obrazovce děje a tmavé ladění podle mě dodalo epizodě tu pravou atmosféru. Přes tohle všechno však má epizoda dle mého názoru jednu zásadní vadu, a to je samotné zakončení. Vůbec nerozumím tomu, že když se celý díl buduje atmosféra zmaru a zoufalého boje a skrze prostřihy jsou sledovány snad všechny účastnící se postavy, tak se vše zakončí hloupým deus-ex-machina momentem, který je sice nečekaný, ale podle mě úplně blbě podaný a shazující svou snadností celou atmosféru epizody. Zároveň je také tímto dílem ukončeno podle mě hlavní téma seriálu, hrozba, která byla budována napříč 8 sériemi. Osobně jsem čekal završení této linky v úplně závěrečném dílu, takže teď mám z těch zbývajících 3 dost podivný pocit - aneb co tam vlastně chtějí řešit? Vím, zbývá ještě rozhodnout zápas o trůn, ale to mi v porovnání s hrozbou ze Severu přijde jako takové až trochu malicherné. Inu, v seriálu budu pokračovat, ale vůči zbývajícím dílům jsem mírně skeptický. /80% a 4*/ ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodinu se díváte na bitvu co Vás od druhé třetiny nudí, protože nemá častokrát logiku, hlavní postavy se tam objevují, ale Vám je to pomale fuk a na konci příjde jediná věc co trochu zvýší hodnotu dílu, ale když si vzpomenete co tomu předcházelo v těch posledních 60minutách, tak se jen narychlo pousmějete v jednom koutku úst a opět vás zalije lehké zklamání. ... Leč hláška "Protect the retreat" od Šedého červa mě opravdu ohromila, ale opět to nevydrželo moc dlouho... ()

sheen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zásadně nehodnotím nebo nekomentuji díly zvlášť. Ale tady si to neodpustím. Někde jsem slyšel, že to měl být epic, vrchol, lepší než bitva o Minas Tirith. Ha, dobrý vtip. Nepřehledná - chaotická, tmavá bitva kde nebylo pomalu nic vidět, chaos zmítal chaos, totální nelogičnost nebo tupost některých postav - rozuměj scén, čekal jsem od toho daleko více. Dokonalá hudba a poletující draci nejsou vše. ()

Lachtaan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty kecy o tom, že po 16 letech od Návratu krále uvidíme konkurenta největší filmové bitvy v dějinách, jsou pro mě tím nejnechutnějším hoaxem, který si ať sami tvůrci či internet obecně kdy dovolil. Epizoda je napěchovaná srdceryvnými momenty a každý SPRÁVNÝ fanda GOT prožije její následky. Ale ono přítmí ve scénách, kdy bychom rádi něco vůbec viděli, nedostatek bojových scén v poli (které byly slibovány jako hlavní náplň dílu) a opravdu nečekaný zvrat na konci mi přivodily smíšené pocity. Ty vaše údajně zbytečné první dva kousky osmé série jsou paradoxně v jistých ohledech intenzivnější než The Long Night. Ale i tak mé srdce dostalo pár úctyhodných ran. RIP. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se o nejdelší epizodu ze série Hry o trůny.
    (asdfasdf)
  • Epizoda stála cca 15 milionů amerických dolarů. (asdfasdf)
  • Natáčení Bitvy o Zimohrad zabralo štábu se 750 lidmi v nepříznivých podmínkách celých 11 týdnů. Točilo se pouze v noci, v teplotách pod nulou s častým deštěm nebo sněžením. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Hra o trůny dostane dvě další série

Hra o trůny dostane dvě další série

01.04.2020

Od konce osmé řady seriálu Hra o trůny už uběhlo několik měsíců, nespokojenost fanoušků ale byla po finále tak velká, že to jeho tvůrci schytávají na sítích dodnes. A zatímco David Benioff a D. B.… (více)

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama