Reklama

Reklama

VOD (1)

Touha po moci i pomstě žene Daenerys proti těm, kteří neuznávají její nárok na Železný trůn. Arya se ocitá v ohni nemilosrdné válečné vřavy v ulicích King´s Landing. Sandor Clegane jde vstříc bratrovražednému souboji. Rodinná pouta Lannisterů pečetí jejich osudy. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (267)

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Proměna Daenerys neskutečná! Tohle jsou pravé GoT. Člověk doufá, že to dobře dopadne, očekává bitvu, podraz třeba Cersei, ale vše je jinak. Vidíme popravu, která se mnohým nemůže líbit. Kdyby se mi ale v GoT mělo vše líbit, skončil jsem v první sérii po záchraně Neda Starka. Jenže to by byl jen klasický seriál a ne GoT. Právě ta nechuť ve zvratech dostala diváka až do finále. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že si pražská zakomplexovaná fúria dá americké meno a myslí že je cool keď zadelí epizóde hodnotenie odpad a potom spätne pozerá 4 sériu a nechápe súvislosti v seriály sme si na čsfd už zvykli. Pre fanúšikov seriálu, ktorý širšie súvislosti chápu je konanie Daenerys pochopiteľné a pravdu povediac očakávané. Obidve epické stretnutia bratov opäť epizóde dodali svoje čaro a pustošenie Kráľovho prístavišťa bolo dokonalým obrazom toho ako to po dobití miest v minulosti vyzeralo - vraždenie kresťanských detí, znásilňovanie žien a detí a pustošenie všetkého čo ľuďom, ktorý chceli krajinu kultúrne obohatiť prišlo pod ruky. Úvodná obrana King's landing mohla byť zvládnutá predsa len o čosi lepšie, avšak Cersei vychádzala z presvedčenia, že draka sa im podarí zabiť a v tom prípade by mesto ubránila, nakoľko Dan nemala žiadne obliehacie stroje a tak túto chybičku krásy s radosťou odpustíme. A potom, čím si prešla Arya v ruinách mesta je osud za búrky zrodenej spečatený...Vitajte vo svete, kde Baba z ľadu prevalcuje Hru o tróny... ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bezkonkurenčně nejlepší kousek z celé série. Nepředvídatelný, krutý, o to ale ve finále víc působivější. Výtečná muzika umocňuje tenhle díl, který bude a to pevně doufám, jen takovým malým předskokanem k závěrečnému vyvrcholení. A ať už se stane s Deanerys cokoliv, je pro mě v tuhle chvíli ta nejlepší adeptka na železný trůn. ()

lamps 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle už je zklamání jak prase. Zoufalá rozhodnutí postav, ignorování nastavené dějové logiky, dramatizace prostřednictvím prázdných dlouhých záběrů, blbé skony důležitých aktérů a občas katastrofální střih (souboj Jamieho a Eurona bych lépe sestříhal i já po deseti pivech). Naprosto zabitý potenciál osudového finále, ve které jsem pořád věřil (a ve které budu ještě trochu doufat v epizodě poslední). Nebýt Ohaře, je to čistokrevný scénáristický průser. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Domníval jsem se, že jsem se jenom přeslechl, když v minulém dílu rekapitulovali ztráty a údajně v nejepičtější bitvě proti asi 700x větší přesile zemřela pouze polovina vojska. Tohle bych si asi žádal od scénáristů vysvětlit, protože se tato informace neshoduje s tím, co jsem na vlastní oči viděl. Takže opět další gigantická scénáristická klička srovnatelná svojí velikostí snad jen s mojí anakondou. Nejen, že se jednalo o nesmyslně obrovskou kličku, ona to byla ke všemu klička nanejvýš zbytečná, protože jak jsme mohli všichni společně právě vidět, tak k tomu, aby bylo Královo přístaviště vypáleno do základů na popel, bohatě stačí jeden ubohý drak a na něm jedna nasraná nezdravě emancipovaná píča. Opět jeden maximální výsměch všem fanouškům a jedna událost, která byla na hony vzdálená jakékoli proveditelnosti. Neskutečná trapárna, která mi zásadně znehodnotila můj divácký zážitek. Na druhou stranu jsem potěšený tím, že se do jisté míry cítím překvapen průběhem jatek. Úplně si netroufám ani poplivat příběh. Nemohu říct, že by to bylo špatně napsané. Vcelku tato událost zapadá do koleček dosavadního průběhu. Nikým nemilovaná emancipovaná píča nedostala jinou příležitost, než se chopit vlády pomocí strachu. Geny člověk nezapře. Ženy jsou křehká a emotivní stvoření a mají-li v rukou dostatečnou moc, mohou se klidně nakonec stát královnou popela. Nebo o nich alespoň tímto způsobem smýšlí autor. Trošku zbytečně má tato epizoda 80minutovou stopáž. Dobrých 40 minut sledujeme bezúčelné násilí, což sice zahřeje u srdíčka, ale po chvíli se to přeci jen trošku okouká. Zamrzela mě poprava Varyse - posledního rozumného člověka této zvrácené doby, do které je příběh zasazen. V podstatě to byla první smrt postavy v rámci této série, která mě nenechala naprosto chladným. Moje dojmy jsou tedy rozporuplné. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Moment, v němž Drogon přelétá nad Královým přístavištěm, můžeme vidět už v epizodě Krev mé krve (2016) při Branově vizi. (Sayko)
  • Emilia Clarke se nechala slyšet, že je znechucena tím, co její postava Daenerys v této epizodě provedla. (Duoscop)

Reklama

Reklama