Reklama

Reklama

VOD (1)

Touha po moci i pomstě žene Daenerys proti těm, kteří neuznávají její nárok na Železný trůn. Arya se ocitá v ohni nemilosrdné válečné vřavy v ulicích King´s Landing. Sandor Clegane jde vstříc bratrovražednému souboji. Rodinná pouta Lannisterů pečetí jejich osudy. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (267)

kepiash 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Půjdu proti proudu, ale tato epizoda pro mě představuje takový závan starých dobrých časů. Líbila se mi. Měla hned několik skvělých momentů, jako třeba poslední rozhovor mezi Aryou a Ohařem, dojemné rozloučení bratrů Lannisterů, nebo šokovaného Jona, který si uvědomuje, že měl přeci jen zůstat s Igritte v té jeskyni na severu. Scény, kde drak likviduje město jsou vizuálně špičkové, líbily se mi i poslední momenty lorda Varyse, jedné z významných postav seriálu. A pokud jde o to nejpodstatnější - proměnu Daenerys v šílené vraždící monstrum - poté co odpadne šok, přijde uvědomění, že tento vývoj dává smysl. A přiznejme si, že určité náznaky sledujeme už od první série... Po dlouhé době se seriálu podařilo to co dlouho ne - připomněl mi, proč mám celou ságu tak rád. Moc se těším na poslední epizodu a na Vichry zimy! ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pan Sapochnik je neobyčejně šikovný režisér, kterému bych se nebál svěřit i nějaký větší film, protože vizuálně opravdu baví. Jen kdyby mu mistři showrunneři dali nějaký dobrý scénář. Tento komentář mám i jako výčet všech scénaristických failů. Za 1. armáda před hradbami, to už je ale u poslední série tradice, udělat co nejdebilnější bojovou taktiku. Drogon, nuže v jedné epizodě zabijí draka třemi ranami z balisty (o faktu, že trefit balistou vzdálený rychle pohybující se a ještě navíc letící cíl je naprosto nemožné, se asi nemá cenu bavit) a to naprosto nesmyslným způsobem, kdy není Dany schopná půl flotily z dvoukilometrové výšky vidět, načež ho trefí první tři rány a jde k zemi. No to ten Drogon už teda o těch balistách, kterých je tady dvakrát tolik, ví, a tak o ani jedna z těch desítek nedokáže trefit. To jako... WTF? Jak tohle sakra funguje? A proč najednou dokáže chrlit C4? To jako proti NK nedokázal? No a teď postavy. Dany, to že jí ruplo v kouli je asi očekávatelné, ALE jak jí může rupnout v kouli během 2 dílů, když 7 a kousek série je zachránkyní světa, proč ničí město a nevinné lidi, když tam chce vládnout? Jako zabít vzdávající se vojáky je hnusné, ale genocida? To páni scénáristé už přepálili. Varys, u něj ta smrt dávala jakž takž smysl, ale i tak si zasloužil víc, pisatelé asi zapomněli, že kdysi býval jedním z nejmazanějších lidí ve Westerosu. Bratři Cleganové byli cool o tom žádná! Velké plus dílu. No a pak tu máme dvojčata. Cersei, tu zabít museli, sice ji trvalo asi dvacet minut, než jí došlo, že je s ní ámen, ale dejme tomu, že její smrt byla trochu rozumná. Ovšem Jamie... postava, která zažila v seriálu možná největší charakterový vývoj, skončí takhle!? To si ze mě snad děláte pr*el! Člověk, který se z ulíznutého hajzlíka stane charakterním mužem, umře tak, že si naprosto nesmyslně nechá spadnout Rudou Baštu na hlavu? Proč teda jel pomáhat na sever? Co to bylo s tou Brienne? Zapomněl snad, že na něj Cersei poslala Bronna, aby ho zabil? Proč? Proč ho odstranit takhle? Souboj s Euronem.. no comment. Tyrion ten už žije jen z fragmentů oblíbenosti, kterou získal v dobách, kdy byl ještě charismatickým géniem. Věřím, teda spíš doufám, že Jon v posledním díle udělá něco, čím si u mě zaslouží ten status nejoblíbenější postavy, který si sedm sérií držel. PS: Arya si přijela vyzkoušet, jak moc odolná je. Odpověď má... je evidentně nesmrtelná... ()

Reklama

SamVimes

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epická bitevní epizoda, jež je denním a ohnivým protipólem noční a ledové třetí. Střet Cleganů mě až tak nebral, vzhledem k tomu že Hora už vlastně moc není sám sebou, ale všechna lannisterská loučení i Jon s Dany ždímali emoce na maximum. Kdo říká, že se charakter Daenerys otočil během jednoho dílu, ten poslední dvě řady (ale i předcházejících šest) nedával pozor. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hejteri pravdepodobne nič nepochopili. Zaujímavé, že väčšinou ide o takých, čo si vždy pozrú nový diel ešte v pondelok ráno hneď ako to je možné, len aby mohli dať odpad alebo jednu hviezdu medzi prvými, aby sa náhodou nestalo, že si ich nikto nevšimne. Proste niečo v štýle som cool, som pózer.... Koho to nebaví nech to nepozerá a basta! Nemám vo zvyku hodnotiť jednotlivé epizódy seriálu, no v tomto prípade mi nedalo a urobil som výnimku. Takto nízke hodnotenie si táto časť nezaslúži. Jediné čo bolo trocha škoda tak to, že som sa nedočkal trocha epickejšej smrti Cercei. Na druhú stranu dalo sa to čakať (kvôli tehotenstvu.... masaker a mučeníčko by už bolo cez čiaru). Inak vyšperkované a vymazlené do posledného detailu - obsažne aj po technickej stránke. A k tomu tá hudba.... no čo poviem, nič seriálovo lepšie tu ešte nebolo. A tento diel je EPIC, krásne to do seba zapadá. ()

mclenin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jingle Bells, jingle bells, jingle all the way, oh what fun is it to ride, in a dragon open sleigh .... and nothing else matters .... predposledná epizóda sa predstavila nečakanou, až R-kovou brutalitou a z hľadiska celkovej výstavby epizódy to bol naozaj (miestami prekvapivý) masaker. A hoci zo scenáristického, resp. obsahového hľadiska ma už žiaľ GOT nefascinuje ako kedysi, "The Bells" sa mi, odhliadnuc od logických príbehových lapsusov (s ktorými sa jednoducho neviem stotožniť) napokon predsa len celkom páčilo. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • V 6. sérii (2016) můžeme vidět z Rudé Bašty za Královým přístavištěm kopce, kdežto v tomto díle se za hořícím Královým přístavištěm nenachází nic, jen planina. (Sayko)
  • Moment, v němž Drogon přelétá nad Královým přístavištěm, můžeme vidět už v epizodě Krev mé krve (2016) při Branově vizi. (Sayko)

Reklama

Reklama