Reklama

Reklama

VOD (1)

Touha po moci i pomstě žene Daenerys proti těm, kteří neuznávají její nárok na Železný trůn. Arya se ocitá v ohni nemilosrdné válečné vřavy v ulicích King´s Landing. Sandor Clegane jde vstříc bratrovražednému souboji. Rodinná pouta Lannisterů pečetí jejich osudy. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (267)

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro někoho může být pátý díl opět dalším zklamáním a obávám se, že v tom případě jej stejný pocit čeká ze šestého dílu. Pokud člověk ale přistoupí na hru D&D, bude spokojen. Pryč jsou geniální dialogy a brilantní scénář, bohužel. Teď se ale po sedmi sériích plánů začalo jednat. V hávu vynikající hudby nabízí Miguel Sapochnik další režijně špičkovou epizodu úžasně v druhé polovině vytvářející brutální atmosféru plnou chaosu a beznaděje. Některé z hlavních postav zahynou dost rychlým fatálním způsobem, který si možná nezasloužily, ale o tom, co si kdo zaslouží, GoT přece nikdy nebyla, že? Scénář je zase slabý a při zpětném hodnocení celé série to asi bude velkým minusem, pocit z epizody ale mám skvělý, to napětí mezi Daenerys a Cersei se snad dalo krájet. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U letošní sezóny jsem zatím všechny ty scenáristické přešlapy docela přecházel, ale u této epizody došlo ke zlomu. Nikdy se mi u GoT nestalo, abych se po celou stopáž ukrutně nudil. NIkdy se tak moc nehrálo na efekt jako nyní. A všechno, co zobrazili bylo slabé. Bez jiskry, bez správných emocí. Jede se na setrvačnost s heslem, nějak už to do finále dokopeme. Děsím se závěrečné epizody, protože tady jsme se hodně přiblížili úplnému dnu. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Že si pražská zakomplexovaná fúria dá americké meno a myslí že je cool keď zadelí epizóde hodnotenie odpad a potom spätne pozerá 4 sériu a nechápe súvislosti v seriály sme si na čsfd už zvykli. Pre fanúšikov seriálu, ktorý širšie súvislosti chápu je konanie Daenerys pochopiteľné a pravdu povediac očakávané. Obidve epické stretnutia bratov opäť epizóde dodali svoje čaro a pustošenie Kráľovho prístavišťa bolo dokonalým obrazom toho ako to po dobití miest v minulosti vyzeralo - vraždenie kresťanských detí, znásilňovanie žien a detí a pustošenie všetkého čo ľuďom, ktorý chceli krajinu kultúrne obohatiť prišlo pod ruky. Úvodná obrana King's landing mohla byť zvládnutá predsa len o čosi lepšie, avšak Cersei vychádzala z presvedčenia, že draka sa im podarí zabiť a v tom prípade by mesto ubránila, nakoľko Dan nemala žiadne obliehacie stroje a tak túto chybičku krásy s radosťou odpustíme. A potom, čím si prešla Arya v ruinách mesta je osud za búrky zrodenej spečatený...Vitajte vo svete, kde Baba z ľadu prevalcuje Hru o tróny... ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejraději bych celou episodu rozdělil na 2 části a ohodnotil: Už dávno jsem vzdal nějaké počítání jednotlivých armád a rychlost pohybu jednotlivých postav světem, protože tam si tvůrci zřejmě dělají co chtějí a nemá to smysl moc řešit. A tak se mi první polovina (dejme tomu počátečních 40 minut) velice líbila a byl bych ochoten za to všechno udělit i 5 hvězd. Pak ale někde těsně za polovinou, a to v místě kde zazněl zvon, se něco zvrtlo. Následně se celý zbytek dílu začal soustředit jen na to jak je Dany špatná a jak je Jon dobrotivý. Tím pádem jsme si namísto nějakých těch bojů a zvratů užili 30 minut toho jak 1). Dany pálí nevinné lidi za živa, bez jakékoli snahy zaútočit na pravé viníky (což je zcela nepochopitelné), 2). ,,jak Jon pomáhá babičkám přes přechody a zachraňuje panny před znásilněním" a 3). jak Arya zběsile pobíhá městem a nakonec, když už jsou všichni mrtví nalezne bělouše na pastvě a prostě si odjede pryč.??? Dlouho očekávaný ,,Clegane bowl", nacházející se v druhé části, byl pro mne také zklamáním, a tak tento jednak zbytečný a také nepravděpodobný vývoj událostí hodnotím jen 1 hvězdou. Sečteno: nechávám hodnocení na třech hvězdách. Přehodnocení po shlédnutí celé série: celá série je plna nelogičností, ale hodnocení nechávám na 3 hvězdách ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypadá to pěkně, o tom žádná. Ale větší boj proti logice by jeden pohledal. Je chybou vnímat nízké známky jako nutný hate, v mém případě je to třeba frustrace. Tak dlouho se něco budovalo a ve výsledku to nehraje roli. Dlouho profilované postavy se mění v charakterizaci lusknutím prstu, jen aby mohly romanticky skončit pohřbené v katakombách, nebo se zmateně potácet uprostřed popelavého davu. Nemluvě o dost možná nejhorším cliffhangeru celého seriálu, kdy se na konci minulé epizody ukázala neporazitelnost jedné strany, aby to následně bylo během pár vteřin v úvodu další popřeno. Přepálené (ano, vážně jsem to slovo použil) finále je v logice o to komičtější, že když ještě Daenerys měla všechny tři draky, evidentně mohla vzít sama město útokem, protože i s jedním armádu nepotřebovala. Nejsem si jistý, zda je z toho cítit víc zoufalá snaha o fanservice (dáme tam hodně krve a ohně a draka), nebo jen neschopnost dojet otevřené linie. Zbývá jedna epizoda a je upřímně jedno, jak to dopadne. Nejsilnější záporáci skončili nedůstojně rychle a bez větších fanfár a to jen proto, aby se z popela povstal záporák nový, přesně podle těch nejbéčkovějších pravidel. Kdyby na začátku finální epizody Bran seděl zamyšleně na kolečkovém křesle a ukázalo se, že všechny události osmé sérii jsou jeho vize, vlastně by mě to nepřekvapilo. Tady se tak rezignovalo na cokoli, že by na Zimohradu klidně mohl Bobby vylézt ze sprchy a bylo by to naprosto cajk. 30% ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • V 6. sérii (2016) můžeme vidět z Rudé Bašty za Královým přístavištěm kopce, kdežto v tomto díle se za hořícím Královým přístavištěm nenachází nic, jen planina. (Sayko)
  • Emilia Clarke se nechala slyšet, že je znechucena tím, co její postava Daenerys v této epizodě provedla. (Duoscop)

Reklama

Reklama