Reklama

Reklama

VOD (1)

Touha po moci i pomstě žene Daenerys proti těm, kteří neuznávají její nárok na Železný trůn. Arya se ocitá v ohni nemilosrdné válečné vřavy v ulicích King´s Landing. Sandor Clegane jde vstříc bratrovražednému souboji. Rodinná pouta Lannisterů pečetí jejich osudy. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (267)

Klajnik

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V bitvě s Night Kingem měli výzvu jako prase, vypadalo to, že celá armáda jim byla zabita, s tou jejich taktikou by ani vyhrát neměli, ale vyhráli a zůstala jim polovina armády. Teď si říkáš, že je to vyrovnaný, záleží jen na tom, jestli sejmou draka. Královo přístaviště fakt nebyla výzva. V předchozim díle jí sestřelili draka a divák si říkal, že drak nakonec neni taková výhra. Tady zase jeden drak zničí celý město i loďstvo a nikdo si ani neškrtne. zase to dře. Achjo. Jon je za debila. Jedinej rozumnej (Varys) byl popraven. Daenerys prostě tupá kunda u moci, co dostala vraždící nástroj, se kterym vypálila město, přestože už se všichni vzdali a složili zbraně. Prostě proč? Nebylo třeba? Je to masovej vrah. Co tím chtěla dokázat? Proč prostě? Jako chápu, že byla nasraná na Cersei, ale co to bylo? Jamie a jeho navrácení se k Cersei bylo uplně debilní. On od ní odejde, vysere se na ní, uvědomí si, jaká je to svině a pak se k ní zase vrátí? Scénáristi se asi nemohli rozhodnout, jak by se Jamie měl rozhodnout. I když asi bych taky radši sestru než tu mužatku. Ten záporák Grayjoy si taky vůbec neškrtl. V knize je to frajer, co procestoval svět, tady ho zajímá jenom vlastní ego. Arya má zase plot armor. Ohař se snažil dokázat co? Zabít svého už čiři a půl série mrtvého bratra? ()

kepiash 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Půjdu proti proudu, ale tato epizoda pro mě představuje takový závan starých dobrých časů. Líbila se mi. Měla hned několik skvělých momentů, jako třeba poslední rozhovor mezi Aryou a Ohařem, dojemné rozloučení bratrů Lannisterů, nebo šokovaného Jona, který si uvědomuje, že měl přeci jen zůstat s Igritte v té jeskyni na severu. Scény, kde drak likviduje město jsou vizuálně špičkové, líbily se mi i poslední momenty lorda Varyse, jedné z významných postav seriálu. A pokud jde o to nejpodstatnější - proměnu Daenerys v šílené vraždící monstrum - poté co odpadne šok, přijde uvědomění, že tento vývoj dává smysl. A přiznejme si, že určité náznaky sledujeme už od první série... Po dlouhé době se seriálu podařilo to co dlouho ne - připomněl mi, proč mám celou ságu tak rád. Moc se těším na poslední epizodu a na Vichry zimy! ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypadá to pěkně, o tom žádná. Ale větší boj proti logice by jeden pohledal. Je chybou vnímat nízké známky jako nutný hate, v mém případě je to třeba frustrace. Tak dlouho se něco budovalo a ve výsledku to nehraje roli. Dlouho profilované postavy se mění v charakterizaci lusknutím prstu, jen aby mohly romanticky skončit pohřbené v katakombách, nebo se zmateně potácet uprostřed popelavého davu. Nemluvě o dost možná nejhorším cliffhangeru celého seriálu, kdy se na konci minulé epizody ukázala neporazitelnost jedné strany, aby to následně bylo během pár vteřin v úvodu další popřeno. Přepálené (ano, vážně jsem to slovo použil) finále je v logice o to komičtější, že když ještě Daenerys měla všechny tři draky, evidentně mohla vzít sama město útokem, protože i s jedním armádu nepotřebovala. Nejsem si jistý, zda je z toho cítit víc zoufalá snaha o fanservice (dáme tam hodně krve a ohně a draka), nebo jen neschopnost dojet otevřené linie. Zbývá jedna epizoda a je upřímně jedno, jak to dopadne. Nejsilnější záporáci skončili nedůstojně rychle a bez větších fanfár a to jen proto, aby se z popela povstal záporák nový, přesně podle těch nejbéčkovějších pravidel. Kdyby na začátku finální epizody Bran seděl zamyšleně na kolečkovém křesle a ukázalo se, že všechny události osmé sérii jsou jeho vize, vlastně by mě to nepřekvapilo. Tady se tak rezignovalo na cokoli, že by na Zimohradu klidně mohl Bobby vylézt ze sprchy a bylo by to naprosto cajk. 30% ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ak chcete vidieť ďalší vtip o stratégii obrany, vitajte v Game of Thrones! Veľa logických a scenáristických lapsusov, aj keď sa mi ich zdá menej, ako v predošlej bitke série. Výborne natočené, súboj bratov asi najlepšia scéna, no potvrdzovať nesmrteľnosť postavy príliš veľkou minutážou alebo zahadzovať starostlivo budované charaktery bez väčších scén je dosť mimo. Chýba tu citeľnejší obrys pera Georgea R. R. Martina. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak já fakt nevím, balist jako nasr..., jako hub po dešti a ani jeden zásah? Důvod? Aby mohlo zničení města proběhnout podle pomýleného dua scénáristů? Děj byl zčásti k smíchu a zčásti k pláči. Závěr je za dveřmi, takže tvůrci hýřili úmrtími klíčových postav. Cersei se odmítla vzdát, a tak Královo přístaviště poznalo, zač jsou toho Drážďany, a citlivý divák mohl uronit nějakou tu slzu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Moment, v němž Drogon přelétá nad Královým přístavištěm, můžeme vidět už v epizodě Krev mé krve (2016) při Branově vizi. (Sayko)
  • V 6. sérii (2016) můžeme vidět z Rudé Bašty za Královým přístavištěm kopce, kdežto v tomto díle se za hořícím Královým přístavištěm nenachází nic, jen planina. (Sayko)
  • Emilia Clarke se nechala slyšet, že je znechucena tím, co její postava Daenerys v této epizodě provedla. (Duoscop)

Reklama

Reklama