Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je dobojováno. Daenerys drtivě porazila vojska Cersei, která sama v bitvě podlehla. Pro Daenerys ovšem dobojováno není. Ne všichni zcela souhlasí s jejími způsoby a jsou ochotni udělat vše pro to, aby se královnou nikdy nestala. Začíná pravá hra o Trůn. (Klajondr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

mclenin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledná epizóda poslednej série predstavuje ľahký nadpriemer v rámci štandardu nastaveného podpriemernou ôsmou sériou. Aj napriek unáhlenému a nie dobre zvládnutému scenáru (ktorý sa pochopiteľne nemôže rovnať scenáru vychádzajúcemu z knižnej predlohy) považujem uzavretie jednotlivých príbehových liniek za pomerne zadosťučiňujúce a aj samotný záver za vcelku uspokojivý, čo odvodzujem z pocitu nostalgie a melanchólie, ktorý sa vo mne rozlial po záverečnom stmavnutí obrazovky. Takže aj pri hodnotení počúvam v tomto prípade svoje srdce a nie hlas rozumu. Som vďačný, že som mohol byť divákom jednej z najväčších sérií, ktoré boli za posledné roky natočené, triasť sa zimou na ďalekom severe, dobývať otrokárske mestá na exotickom východe či intrigovať na politickom juhu, vidieť zvraty, ktoré sa zaryli pod kožu tak hlboko, že si na ne pamätám dodnes a vlastne baviť sa o príbehu a teóriách ako takých s priateľmi a okolím. GOT si zaslúži (aj napriek nie veľmi podareným 7 a 8 sérii) obrovskú poklonu a absolutórium na pomyselnom železnom tróne televíznej a seriálovej zábavy. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V první třetině to ještě trochu vázne a když dojde na očekávané "obejmutí" milenců, kde se pak ukáže, že je drak nejlepší přítel člověka (a chápe, co je trůn!), už to skoro zavánělo parodií. Ale pak konečně našli tvůrci onu potřebnou pevnou půdu pod nohama, postavy se dostaly do popředí a jakkoli se sladkobolně jelo k závěrečným titulkům, bylo tak činěno s úctou ke všemu, co se léta budovalo. Což je přesně to, co tak výrazně chybělo v předchozích dílech. Nevím, jestli památné nebo velkolepé, ale jako tečka za větou, kdy dochází na definitivní loučení se starými přáteli, fungovalo finále více než dobře. 70% ()

Reklama

Eliott odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takhle tedy končí můj oblíbený seriál. Aneb na tohle jsme tedy čekali celých 8 let? Nikdy bych si nemyslel, že ohodnotím epizodu GoT odpadem a ani ne tak za to jak to dopadlo (i když do sebe opět půlka věcí ani nezapadala), ale celý díl byl neuvěřitelně nudný a odfláknutý. Nejzajímavější části tu má asi Tyrion, ale i tak episodu nezachraňuje. Asi ze všeho nejhorší bylo zasedání na téma ,,Nový vladař", což bylo tak béčkově zpracované, že jsem tomu ani nemohl uvěřit. Dále tvůrci zřejmě opět zapomněli, že armádu neposkvrněných už pozabíjeli v minulých dílech a rozhodli se armádu bez genitálií rozmnožit. Také jsem vůbec nepochopil, proč se drak rozhodl pomstít železnému křeslu namísto Jona a pak také neposkvrnění se z nějakého nepochopitelného důvodu rozhodli Jona ušetřit a to přestože jsme je před pouhými nekolika momenty viděli vraždit Lanisterské zajatce jen protože dýchali. Vrahovi jejich královny se zřejmě rozhodli dopřát pěkný zbytek života na severu. Prostě škoda slov. Jsem velice zklamaný. ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jaképak finále? Do dvou let očekávám 9. řadu. Chci vidět skutky malé rady, co Arya našla na západě a co vytvořil Jon na Severu. Všechny otravné postavy zdechly a mohlo by být slušné pokračování. Dělám si prdel. Zklamání ani nejde vyjádřit, dostali jsme totální happy end. NK mrtvý,Cersei mrtvá dokonce i Daenerys. Co je na tom bittersweet. Vždyť všichni skončili šťastně a tak jak chtěli. V závěru není snad nikdo se špatným koncem snad jenom ten kretén Torgo Nudho. Asi jsem očekával moc, když jsem chtěl aspoň trochu smutný konec...ale to bych asi musel být fanda Daenerys a to radši chcípnu. No co už, jednou se snad dočkám. ()

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Je pozdě v noci, a tak budu doufat, že se mi to jen zdálo. Nebo jsme z poslední epizody opravdu udělali komedii? "Why do you think I came all this way?" Vážně? Při návrhu Neposkvrněným se založením rodu jsem vyprskl smíchy. Stejně jako při dalším teleportu Aryi k Jonovi na začátku dílu. A taky při... A taky při... Mohl bych pokračovat, ale proč se obtěžovat, když se neobtěžovali ani Dé a Dé? ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Daenerys (Emilia Clarke) poznamená, že si železný trůn představovala mnohem větší. Jde o odkaz na knižní předlohu, kde je železný trůn skutečně popisován jako obrovský, dokonce s přístupovým schodištěm, též vyrobeným z natavených mečů nepřátel Aegona Dobyvatele. (vojtaruzek)
  • Ve scéně, v níž se sejde rada vysoce postavených lidí, můžeme za židlí Samwella Tarlyho (John Bradley) vidět plastovou láhev vody. (Sayko)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama