Reklama

Reklama

Saw 3D

  • Česko Saw 7 (více)
Trailer 2

Ústředním motivem filmu SAW 3D je příběh skupiny přeživších, kteří unikli ze spárů šíleného vraha Jigsawa a hledají spásu u svého kolegy Bobbyho Dagena (Seana Patrick Flanery), muže, jehož temná minulost rozpoutá novou vlnu teroru. „V dosavadních dílech Saw jsme ponechávali některá témata otevřená, tento díl ale bude skutečně poslední. Odpovíme v něm na všechny otázky, které si kdy fanoušci položili. V ději se ale budou dobře orientovat i diváci, kteří neviděli předchozí filmy,“ slibuje producent filmu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (665)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Už tomu budou tři roky a konečně to vypadá, že jedna série, která měla skončit po druhém (při troše dobré vůle třetím) díle, je doopravdy mrtvá (doufám, že nikoho v Hollywoodu nenapadne skvělá myšlenka na restart či další díl). A proto jsem se odhodlal sehnat si tento poslední díl něčeho, co mělo fenomenální start a proslavilo Jamese Wana a "uzavřít kruh". Saw 3D (titul nejdebilnější název vesmíru má konečně vítěze, představte si nějakého filmového fanouška za dvacet let, který bude chtít vidět tuto sérii, jak si listuje jednotlivými pokračováními a vidí Saw 5, Saw 6 a najednou Saw 3D) je o něco lepší, než jeho předchůdce ale to je stejné pozitivum, jako říct, že je štěstí, že mi amputovali "jenom" levou ruku. Ocenil bych pár pastí a hlavně ten závěrečný zvrat nebyl zas tak nelogický (byť v kontextu to prostě vyzní divně, ale budiž) ale jinak… Ne. Tohle nebude má oblíbená série. Na první, řekněme, tři díly se možná někdy podívám, ale zbytek by zasloužil strávit pár minut s Jigsawem. 40 %. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Poslední díl této skvělé krvavě hororové série. Celkově film nebyl špatnej, zakončen byl dobře, ale bohužel, já bych si zakončení této série představoval trochu jinak. Pasti byly dost krvavé, byly dobré, ikdyž mi někdy připadalo, že příběhově je to nedořešené. Některé oběti umírali zcela zbytečně. 3D efekty byl celkem slušné. Mandylor hrál opět dobře. Hudba dobrá. Ke konci filmu to bylo nejlepší, kdy se ukázal sestřih flashbacků a většina věcí se vysvětlila. Nad mým velkým překvapením zde hrál herec Jigsawa jen ke konci filmu nepočítaje krátký flashback uprostřed filmu. Původně tvůrci zvažovali udělat díl 7 a 8. Měli to tak udělat, tohle nejlepší finále rozhodně nebylo. A ta krev ? Jak je možné, že byla tak debilně narůžovělá? Potěší návrat herce Caryho Elwese. Celkově film kritizovat nechci, bavil jsem se dost, ale je to ze všech dílů, díl nejslabší. Na hraně mezi 3 a 4 hvězdou. Hodnotím na 70% = **** ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Série vyždímaná do poslední kapky libovolné tělní tekutiny. Zmatený scénář se pokouší dát dohromady náhodně posbírané postavy z různých dílů, převrací některé pointy a neničí tak jen závěr šestého filmu, ale občas i atmosféru celé ságy. Slabým kladem je tragický hlavní hrdina Bobby v sympatickém Flaneryho podání, ale tím chvála končí. Na silně otrávené jednohvězdě, což je pro tuhle kdysi sympatickou krvežíznivost smutná ostuda. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Saw spadla ze zajímavé série do krvavých hlubin nesmyslného vraždění, vzpomíná a snů na vraždy a vrcholné propletenosti postav, s kterými si scénáristé hrají podle svých zvrácených chutí. "Poslední" díl rekapituluje, ale také vytváří další otázky, aby nekonečný kolotoč vražd, které již ztratily smysl (poučení?polepšení? možnost úniku? Minimální. Doteď mě na sérii bavil aspoň zvrácený podtext pastí( ten je pryč), Jigsaw (ten taky) a důmyslné pasti sami o sobě (v tomto díle nepřítomny). Další díly netřeba, logika se nedá ignorovat donekonečná. PS: ta past s frontmanem Linkin Parku byla blbá. Kdyby jeho život závisel na černochovi neřeknu, ale tohle. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Saw jsem přestala brát vážně od druhého dílu. Nemám ráda, když každý další díl prakticky popírá díl předtím, na co se teda na to koukám? Navíc se postupem času začalo sázet už jen na co největší čuňačiny a nejdebilněji šokující pointu a na zbytek se vykašlalo. Saw 3D ničím nevybočuje z dlouhé řady svých nudných předchůdců. S tím rozdílem, že tu máme snad prvního sympaťáka za celou éru Saw - Seana Patricka Flaneryho. Saw 3D sérii nijak neobohacuje, pointa je tentokrát tak divná a trapná, že se nedostaví ani šok, spíš smířené pozvednutí obočí. Scény s pastma jsou dost předvídatelný !!!SPOILER a navíc už mě dost štve, že tentokrát snad nepřežil vůbec nikdo KONEC SPOILERU!!! a sem tam jsem je musela přetočit, jak mě nudily. Původní koncept Saw - co je člověk schopen udělat, aby se zachránil - se navíc úplně vytratil mezi vyřizováním účtů a mstou jakýchsi Jigsawových kompliců. Úplný konec je největší zklamání, v podstatě se nestalo vlastně nic a šokující pointa je šokující tím, jak málo je šokující. Ovšem párkrát je to aspoň napínavý, na druhou stranu je to odvar z tak provařený vody, že po jeho požití nezůstane v puse ani stopa příchuti. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (26)

  • Ve filmu se objeví dohromady 11 pastí, nejvíce za celou sérii. (JayZak)
  • Ve filmu se objevil i Chester Bennington, zpěvák skupiny Linkin Park. Ten kvůli své roli Evana absolvoval několik konzultací s učitelem herectví. (JayZak)
  • Vzhledem ke komplikované 3D výrobě byl sedmý díl natočen za 9 týdnů, zatímco předchozím vždy stačilo týdnů 6. (darek kartac)

Související novinky

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Reklama

Reklama