Reklama

Reklama

Malý Velký Bojovník

  • Česko Malý velký voják (více)
Trailer

Krvavou bitvu u Fénixovy hory mezi státy Liang a Wei přežili pouze dva bojovníci. Zatímco řadový liangský voják, znavený dlouhými roky bojů, touží hlavně po návratu domů a konci války, druhý, plný hrdosti, prahne po vítězství a zachování rodové cti. Generál utrpí v boji zranění a stane se vojákovým rukojmím. Ten se i se svým zajatcem vydává domů s úmyslem získat za něho odměnu v podobě půdy a zproštění povinnosti vojenské služby. Cesta do Liangu však nebude jednoduchá, v patách jsou jim nejen kočovní loupežníci, ale především generálův bratr Wen, který by se rád svého bratra zbavil a sám stanul v čele země. A tak se z mužů, kteří dosud stáli na opačných stranách bitevního pole, pod tíhou nastalých událostí nakonec stanou přátelé. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

Beky 

všechny recenze uživatele

Brutal hardcore nuda von China!!!!! Strašný!! Kdyby tohle natočili v Evropě, je to odpad, když to natočí v Číně během pauzy na oběd a hraje v tom Chan, je to v červených číslech!!! Ne, tohle fakt ne, ani akční, ani vážný, ani sranda, ani dobrý příběh, ani herecký výkony, ani atmosféra....sakra proč vůbec dávám dvě hvězdy?? Protože od všeho je tam toho aspoň trochu!!! Verdikt: Tak tohle je fakt šlápota VEDLE jako hrom, opravdu nezajímavý film!! ()

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se prostě zbavit dojmu, že v tomhle filmu něco neštymuje. Hodně chválím Jackieho Chana, že si taky občas vybere roli kde není ten největší badass, ale víceméně hraje druhé housle a pouze propojuje příběh. Bohužel tatáž postava do tohohle příběhu nejméně zapadá. Celý film se totiž tváří neuvěřutelně vážně a jediný kdo do celého filmu vnáší humor je právě Jackie a tím se pro mě stal neskutečně rušivým elementem. A potom tahle postava je prezentována jako největší nula z celé armády a nakonec v bojových scénách předvádí různé salta skoky a efektní chvaty. Mno nevím prostě mi do příběhu vůbec nezapadal, ale je fakt, že když už do filmu dostanete Chana tak potřebujete ukázat něco málo z toho arzenálu co umí. Jinak bych s tím problém neměl, není to nic závratného, ale určitě pobaví. ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan je po letech zase na stará kolena ve formě. Lehký tón, kterým jeho na první pohled epické dobové dobrodružství začíná, ale postupně Malého velkého bojovníka degraduje na obyčejné komedianství ve víceméně výpravných kostýmech. Chan je jedním z mála herců, kdo ještě něco takového ustojí. Vážně míněný závěr ale zážitek definitivně zabíjí. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Je tu historické období sjednocování Číny (než se sjednotila) a pak příběh jednoho muže co nechce bojovat a jde domu. To by však v tom nesměl hrát Jackie Chan a jeho cesta protknutá "selským rozumem" a házením kamením. Dalo by se vytknout nevýváženost scén, kdy to lehce zklouzává ke klasické čínské komedii (čínský humor je jako pro malé děti). Vše to však zachraňují akční scény, prostředí a hlavně postava Jackieho. Doporučuji si počkat na konec. Závěr stojí za to! ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Párádny staromódny dobrodružňák s pomalším tempom, no kvalitným scénarom a dobre napísanými postavami. Jackie, ikeď si stále občas zaskotačí, tentokrát predovšetkým svárňuje plnohodnotnú postavu, ktorá mu naviac sadne ako ušitá. Trochu strelený, no dobrosrdečný farmár, ktorý trochu zamieša osudy ľuďom, ktorý usilujú o získanie prevahy v práve prebiehajúcej vojne. Podarená kombinácia komickej historky a trpkého príbehu vojny .Film trochu pripomína vynikajúci The Hidden Fortress od Kurosawy. (7.5/10) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Když Jackie Chan původně přišel v 80. letech s nápadem na film, měl si v něm zahrát postavu mladého generála. Protože však trvalo více než 20 let, než byl snímek natočen, musel si nakonec zahrát staršího vojáka. (Raztubyl)
  • Kredit akční režisér sdílí He Jun, Wu Gang a Han Guan Hua. (Rominator)

Reklama

Reklama