Reklama

Reklama

Mravenci - Tajná síla přírody

(TV film)
  • Rakousko Universum: Ameisen - Die heimliche Weltmacht (více)
Rakousko, 2004, 55 min

Režie:

Wolfgang Thaler

Obsahy(1)

Vedou války, přerozdělují si léky, jsou farmáři a pastevci. Žijí ve světě zakódované komunikace a přísných rozkazů od vedení. Jejich síla je nesrovnatelná a jedovaté směsi, které mají k dispozici, nenajdeme nikde jinde na světě... Mravenci se vyvinuli z bodavého hmyzu před více než 100 miliony lety. Na světě jsou tisíce druhů mravenců. Mravenci jsou společenským hmyzem a tvoří superorganismus. Patří mezi nejobávanější predátory na planetě. Poznejte jejich skutečná tajemství. (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Úžasmé zábery a infornácie. Organizácia života na základe chemických látok je natoľko odlišná od nášho vizuálnehp sveta, že nám pripadajú takmer ako mimozemské tvory. A k tomu pestovanie potravy v podzemných záhradách, dezinfikovanie pomocou kusov živice, klimatizácua v mravenisku, a to všetko na základe primitívneho mozgu jednotlivca a geniálneho kolektívneho myslenia. ()

qVitek 

všechny recenze uživatele

Stačí sledovat mravence a vidíme ty nejúžasnější zázraky, které stvořila příroda... Naprosto úchvatný dokument ze života mravenců. Kvalitní kamera, skvělé záběry , tajemná hudba podbarvující atmosféru, občas nějaký velmi strohý dokumentární vtip, hodně myšlenek k zamyšlení nad genialitou přírody.. Jeden z nejlepších dokumentů, co jsem kdy viděl. ()

Reklama

Soumracnik 

všechny recenze uživatele

Měli bychom se hodně co přiučit od těhle malých supermanů. Ta pospojitost a soužití všech jako jednoho je fascinujicí a bohužel ne tak známá veřejnosti. Viděl jsem videa, kde měli lidé mravence v teráriích a chovali je u sebe v domácnosti, ale to se mi nikdy nelíbilo. Ve volné přírodě jsou krásnější a poradí si jednoduše. Ten film by mohl být klidně i delší. ()

kacaabba 

všechny recenze uživatele

Kdo o mravencích mnoho neví, měl by být spokojen. Kdybyste někdo věděl o ještě kvalitnějším dokumentu o mravencích, dejte vědět. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pěkné seznámení s různými společenstvy mravenců. Tyhle komunistická totalitní společenstva odhalí každého flákače, ale na druhou stranu kdokoli dá najevo, že má hlad, je nakrmen. Fascinovalo mě nalití tuny betonu do mravenčí megapole, odhalení tun zeminy, aby se objevila impozantní struktura hluboká čtyřicet metrů s dalnicemi, vedlejšími silnicemi, skladičti hub a skladů odppadu. Ke shlédnutí na dafilms.cz ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama