Reklama

Reklama

Čerstvě rozvedená Elizabeth Gilberová se vzdává svého pohodlí a riskuje všechno, aby změnila svůj dosavadní život. S vírou, že jde o víc než jen o manžela, dům a kariéru, opouští New York a vydává se na rok dlouhou cestu do Itálie, Indie a na Bali. Během svých cest poznává život v různých částech světa. Průvodci jsou jí tři různým způsobem atraktivní muži. V Římě je to hezký Ital Giovanni, který ji učí italsky mluvit a jíst, v Indii se ji pokouší do tajemství pokory, odpuštění a meditace uvést postarší, sympatický Texasan Richard a na Bali Liz poznává vytoužený smysl života a skutečnou lásku v náručí přitažlivého Španěla Felipeho. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (522)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Jíst, meditovat, milovat a...nudit se. Zvláštní kombinace, ale bohuže nevyšlal. Příjemný trailer mě natěšil, ale bohužel z výsledného filmu (DC) jsem byl docela zklamaný. Sem tam pravdivá moudra, krásné záběry na skvělé pokrmy a obrázky míst jako z reklamy cestovní kanceláře mě k dobrému zažívání nestačily ani náhodou. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Líbilo i když mám pocit ne zcela využité šance. Film není žádný romantický National Geographic a Liz rozhodně není obvyklá sympaťačka na jaké má Julie Roberts patent. Spíš taková protivná ženská, která neví co chce a víc bere než dává. Její cesta za poznáním sebe sama a novým životem sice nabízí několik nádherných momentů, řadu zábavných situací a občas nečekaně silnou scénu, jako celek je však dlouhá a poněkud nevyrovnaná. Italská část je zábavná a občas doslova nabíjí energií a dobrou náladou, indická naopak poklidná a vážnější, nabízející nejen zábavné momenty (první meditace), ale i příležitost k zamyšlení. A obě jsou přitom velmi dobré, což se bohužel nedá říci o závěrečné části z Bali, která je nejen nejnudnější, ale také podivně prázdná a zoufalá ve své marné snaze vdechnout život zcela nevěrohodnému vztahu, který měl být nejspíš vrcholem Liziny cesty i filmu. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Jsem chlap a to by snad mělo jasně dokazovat, že tenhle film se nelíbí ani minutu. Mám i chuť poslat film do odpadu, protože sledovat jak ženská kňourá mě opravdu nevzrušuje. Julia Roberts už poslední dobou leze do nezajímavých projektů a dělá ze sebe už opravdu parodii. To celé mi tenhle film dokázal. Já jsem ho nedokázal dokoukat do konce. Tímhle by mě v pekle mučili, pokud bych se do něho dostal a věřil v něj. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

To byl sakra dlouhej film, když už sem byla za půlkou, tak sem si už jen říkala, jestli to vůbec zvládnu dokoukat. Zvládla sem, a nesu trvalé následky nudy. Děj to mělo, natahovaný (a pro mě hrozně chaotický), který se dá shrnout v pár větách - šla to hledat tam a tam a tam, pak chtěla jít tam, ale zjistila, že to už našla tam. No, mají můj "obdiv", když tohle zvládli natáhnout na 2 hoďky a něco. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Tento film má v sebe niečo hlboké - hlboké prázdno. Tvári sa ako vysoko intelektuálny spirituálny film o hľadaní zmyslu života, pritom to je báchorka o dezorientovanej Američkanke, ktorá netuší, čo vlastne chce a tak skúša hocičo, aby od toho potom ušla. Celé mesiace si cestuje po svete, spoznáva samých skvelých ľudí, medituje, však načo by chodila do práce ako všetci tí ostatní blbci. Totálne mimo realitu, Julia si tu nezískala moje sympatie. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • Julia Roberts vystřídala 103 kostýmy. (Krouťák)
  • Film se natáčel v chronologickém pořadí téměř 4 měsíce. (Krouťák)
  • Julia Roberts nabídla režii svému příteli Garrymu Marshallovi. Ten ji ale odmítl, protože nechtěl kvůli natáčení cestovat po celém světě. Během jejich setkání jí Marshall na oplátku nabídl roli v romantické komedii Na sv. Valentýna (2010), kterou v té době režiroval. Julia ji přijala. (Coldrex)

Reklama

Reklama