Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Beth (Jaime King) chce spolu s manželem (Frank Grillo) oslavit nastěhování se do nového domu, který před pár měsíci vydražili, a tak uspořádají pro pár přátel večírek. Oslavy netrvají dlouho a na prahu nově zrekonstruovaného domu se objevují jeho původní a ne zrovna spořádaní obyvatelé, kteří vůbec netušili, že přišli o svůj domov. Když na sebe obě skupiny nevyhnutelně narazí, začíná nepředstavitelný teror.... (Krouťák)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (283)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Den matek měl spoustu prvků, které byly velmi dobré, i docela dobře poskládané za sebe... Ale zdálo se mi, že byly tak nějak ležérně nedotažené. Jakoby herci vždy dostali pokyn, jaká minizápletka se teď bude předvádět - pomalu začala, vyvrcholila a nechala se doznít, a pomalu se připravovala další. Měl jsem z toho skoro dojem poslepovaného mikroseriálu, dramaturgie přechodů od jednoho nápadu k druhému otřesná, a další scénka naprosto bez návaznosti na předchozí. Ale docela dobrý příběh s ultimátní velkou matkou. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, je to už snad téměř klasický námět, že někomu do baráku vleze vrah(ové) a terorizují obyvatelé. Tentokrát okořeněno tím, že místo jedné rodiny terorizujou celou partičku přátel. I když jsem něco podobného viděl už v mnoha filmech bylo tu plno různých nových vychytávek, takže jsem se ani chvilku nenudil a to je co říct na dvouhodinovou stopáž. U hororů dávám přednost 90 min formátu, ale tu mi to nevadilo. Akorát škoda, furt jsem čekal, že dostane nějaký výraznější prostor ten hurikán. 75% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že už jsem si dlouho neudělal čas na nějaký krásný film. Nebudu to dělat napínavé. Zvolil jsem si tento snímeček. Docela jsem se nasmál. Trošku mi film svým průběhem připomínal Srandovní hry a Srandovní hry USA. Vážně jenom trošku. Ve Srandovních hrách si totiž nikdo nepůjčoval čerstvě vyrozené děti domů na převýchovu. Terorizátoři jsou vcelku nesympatická banda idiotů a oběti jsou ještě o kapku idiotštější. Docela bych v hororu snesl 1,2,3 i 5 nesmyslných zvratů, ale zde byl počet takových zvratů hodně vysoko nad číslem 5. Celkově mě děj nijak neokouzlil. Zasmát se občas dá, neboť jedno z dětí čas od času někoho nechtěně zabije. Hlavní hrdinka je ošklivá obludka a ostatní herectvo je na tom zhruba stejně mizerně. Ty 2* z toho však rozhodně vykouzlím, protože už dlouho jsem nic neviděl a chybí mi tedy možnost bezprostředního srovnávání. ()

Skrk 

všechny recenze uživatele

Režisér je patlal, to už ale všichni víme. Gore bylo celkem slušný, ale tak vražedně nudný horor, jsem v životě neviděl. Navíc s totálně debilním koncem. A s tím šíleným tlakem na oběti jak Flipnic píše na mne nijak nepůsobil. To si raději pustím geniální Funny Games, kde ani krev nepotřebují a budu to prožívat i já. Tohle už nikdy. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Rozhodně bych tento film neoznačoval jako horor, ale spíš jako psychologocko - dramaticko šílenej teror! A vůbec bych to nebral jako remake na Tromáckou verzi z roku 1980, s kterou tento snímek má opravdu pramálo společného, snad jen vyšinutou matku a její synáčky, ale tot´ vše. I přes delší stopáž film odsýpá a přibývá na hustotě. Některé podstaty scén jako by vypadly ze série Saw, tady se Bousmann prostě nezapře, podle mě ale snímku spíše škodí. Více gore by taky neškodilo, ale tady se sází hlavně na ten psychickej teror, kterej je fakt krutej a dost vypjatej. Ke konci filmu je jasný, proč se film jmenuje Den matek, bitka mezi matkama byla dobrá, ten úplnej konec už tak originální nebyl. Ale jinak fakt nenudící napínavá podívaná s výbornou představitelkou vyšinuté matky a s perfektně dokreslující hudbou, zejméná violoncellové tóny byly hodně smutné a depresivní. Po pro mě špatném " Repo! The Genetic Opera " zasloužená čtyřka. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (7)

  • Keď Ike (Patrick John Flueger) vezme Beth (Jaime King) k bankomatu, je vidieť meno Wichita Bank. Film bol inšpirovaný skutočným zločinom, ktorý sa stal vo Wichite v Kansase: Dvaja bratia sa vlámali do domu, len aby ich prekvapil majiteľ, jeho priateľka a ich priatelia. Bratia obete olúpili, znásilňovali ich a mučili a potom všetkých okrem jedného zavraždili. (Arsenal83)
  • Režisér Bousman uviedol, že film ešte zahŕňal 20-minútovú scénu, ktorú z filmu vystrihol, pretože mu nesadla do celého toku filmu. Ako však tvrdí, bola to najlepšia a jeho obľúbená scéna. (Arsenal83)

Reklama

Reklama