Reklama

Reklama

Mikuláš, Vendelín, Celestýn, Kryšpín, Albín, Viktorín a další hrdinové senzačních příběhů dětských knížek o Mikulášovi se v hrané verzi konečně dostávají na filmová plátna. Za 50 let od vydání první knihy si Mikuláše a jeho zběsilé spolužáky oblíbily generace dětí po celém světě i u nás. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (501)

oje 

všechny recenze uživatele

Počáteční skeptický přístup jsem musel přehodnotit, protože se z toho nakonec vyklubala hrozně příjemná rodinná komedie na úrovni, kterou může zkousnout každá věková kategorie. Pro mě to nebylo o tom, že bych si ze smíchu nestíhal utírat slzy, ale o té milé atmosféře, která vám i z podzimního večeru udělá prosluněné letní odpoledne a nechá usnout s úsměvem na tváři. Osobití protagonisté se o vaši náladu postarají jako obsluha 5* hotelu. Jestli to bude film, ze kterého se stane stálice a mládeži s tím budou pravidelně vyplachovat hlavy, nevím. Pontenciál na to ale rozhodně má. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Učůrávám nadšením! Když mi distributoři utli film "Where The Wild Things Are", brečel jsem, protože se jednalo o katastrofu podobné pádu třešňové zmrzliny s čokoládovou polevou na mou čerstvě vypranou košili. Pak přišel Mikuláš a já se pro změnu bál, protože u knížky jsem se ještě před nedávnem hurónsky smál. Pak přišla mamina, že na to chce jít do kina. Vybavila se mi ta třešňová zmrzlina. Chtělo se mi brečet. Pak přišel táta a dal mi pohlavek, protože prý brečet na veřejnosti je hloupé. Tak jsme šli. V sále byla holčíčka, měla asi rýmu, protože si strkala do nosu ty kuličky z popcornu. Smál jsem se jí a ona se rozbrečela. Maminka mi dala pohlavek, že je to nevhodné. Ale mě se taky každý směje. Film byl pěkný, maminka mě už nepohlavkovala. Ode dneška chci být filmovým režisérem. Budu mít hodně kamarádů a velký kýbl s třešňovou zmrzlinou a s čokoládovou polevou. A košili si budu moct měnit každý den. A všichni mi budou závidět a maminka na mě bude pyšná a třeba mi koupí i to autíčko na setrvačník, který jsem viděl v hračkárně. Ale i ten prak s červenou gumou by mi nevadil.___...... Mikuláš aneb moje cesta do dětství a zase zpátky! 95% ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Perfektní francouzská komedie, vyprávěná malým chlapcem. Ten nám svým vyprávěním sděluje pohled na svět dospělých asi stejně svérázným způsobem jako je podáno v Bylo nás pět. Dětská logika je někdy neúprosná a tak tam kde malý Mikulášův mozeček něco neví, lecos si pospojuje či domyslí čímž někdy vznikají obskurní rozuzlení a vysvětlení dětských neajsností a problémů. A kde selže rozum Mikuláše, je tu parta stejně starých kamarádů, se kterými se dají problémy probrat :-)) A v tom je právě to nejrásnější koulo této komedie. Dětský pohled na svět dospělých je neuvěřitelně vtipný. A co teprve když se Mikuláš dozví, že maminka čeká miminko... Rodinná komedie jak vyšitá pro všechny generace. Doporučuji shlédnout! * * * * * ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Chcelo to buď ešte viac láskavosti alebo naopak grotesknosti. Takto sa inak celkom milé príbehy vynikajúco obsadenej chlapčenskej partie pohybujú niekde v strede, ktorý v tomto prípade nie je zlatý. Snažiť sa vyjsť v ústrety úplne všetkým, byť podvratným na chvíľu, no nedotiahnuť to dokonca, to málokedy urobí dobrotu. Ale inak pohodová voľba pre školopovinné ratolesti, na tento typ filmov pre mládež sa dnes v záplave prvoplánových fantasy akosi nedostáva. Čo je chyba! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Malého Mikuláše mám moc rád. Nestárne, je to stále fajn čtení se skvělými ilustracemi. K filmu jsem přistupoval s rozpaky a s přibývajícími kladnými recenzemi jsem ho stále více odsouval na později. Nakonec jsem si ho pustil...a...velmi příjemné překvapení! Současné rodinné komedie mě děsí, jedno či americké, německé nebo české. Ale Francouzi stále umí! I když Knoflíková válka zůstane zřejmě nepřekonaná, tenhle film se povedl. Milý, úsměvný, občas jsem smíchy vybouchl. Co mě ze všeho nejvíce dostalo - parkování maminky malého Mikuláše! Bože, takhle umět zaparkovat v naší neustále přeplněné ulici....Souhlasím s woodym - jak se Francouzům nedaří převést na filmové plátno Asterixe, tak se to naopak zde vydařilo velmi dobře. Když jsem viděl dohližitele Polívku, pomyslel jsem si - hele, ten vypadá jako Michel Galabru, akorát tomu už dnes musí být.....a pak, můj bože, kde se vzal, tu se vzal - Michel Galabru! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Mikulášova (Maxime Godart) matka (Valérie Lemercier) u závěrečných zkoušek autoškoly při rozjezdu nepoužije spojku, ale pouze plyn, a během parkování pouze zatočí volantem, přesto vůz zaparkuje a stojí. (Kuny27)
  • Režisér Laurent Tirard zhlédl kolem osmi tisíc dětí z celé Francie. (Teodorik)
  • Ve scéně, kdy Kad Merad (otec) sní o tom, že mu jeho šéf přináší košile a boty, má na začátku v kapse u saka kapesník, tzv. straight fold, když říká "fajn", nemá ho a v dalších záběrech opět ano. (kwaicheng)

Reklama

Reklama