Reklama

Reklama

Tělo

(amatérský film)
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2007, 10 min

Obsahy(1)

Krásný letní den. Uvnitř rušného bloku činžáků leží na jednom z mnoha dvorečků nepovšimnuto tělo desetileté dívky. Co se jí stalo? A co ještě stane? (choze)

Recenze (55)

Lollirot 

všechny recenze uživatele

Přimhouřené oko a snad i lehký závan sympatií byly ty tam, když jsem se začetla do plodné diskuze na Studni. Pan autor se zde hystericky brání proti všem zlým jazykům, co si dovolují nařknout jeho film z toho, že nespadá do žánru ‚exploitation‘ (třebaže nejsem odborník, zlé jazyky se podle mě nemýlí). Z jeho strany to je poněkud dětinská sebeprezentace – kapka nadhledu do toho zápalu bouřlivé obhajoby by neuškodila (a proč tak urputně lpět na škatulkování?). Kdo ví, možná kdybych natočila film, jednám právě tak. Ale snad ne. Pravdou je, že za film má mluvit film a nikoli režisérova apologie :-) Něco záběrů vypadá opravdu slušně, kamera zaujme, absence hudby není na škodu, ale ten pocit, že si to hraje na něco čím to není, je bohužel neodbytný (nic nového u amatérských kousků). ()

martinez. 

všechny recenze uživatele

Chápu, že má člověk při svých prvních snímcích jiné starosti než je obsah, ale nepochopím, jak mohl student filmové školy tak odfláknout formální stránku, i když by s tím kvůli spoustě vynaloženého úsilí asi nesouhlasil. Pomalu se otáčející kamera a minimum střihu po vzoru Hitchcocka a jiných klasiků je dobrý nápad, no v tomto případě se to příliš nevyplatilo a jen to přispívá k větší nudě. Zvuky taky nejsou to pravé ořechové a např. ono zlověstné čvachtání na konci mohlo klidně pro větší efekt přesáhnout do závěrečných titulků. Takové detaily tvoří kvalitní film a Tělo je nemá. Možná jen stačilo se na to podívat poklidnými očima diváka a tvůrce by procitl. Jinak ale sympatie za Josefovo zdejší členství, za snahu a žánr. __ 3* snižuju na 2* po zhlédnutí dlouho vypiplávané Krvavé zásilky Jana Votýpky. ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní počiny je třeba hodnotit a celkově brát jinak,zvláště když většina sází na reálnost. Na tak krátký film mě první dvě minuty nijak nezaujaly,ale po těch dvou minutkách se film rozjel do dobrých kolejích a my tak sledujeme bezmoc malého děvčátka. Děvčátko hraje dobře,s jednotvárným nepřítomným pohledm projde okolím. Přesto se mi film zdá lehce nudnější a konec mě nijak extra nešokoval,ale zdál se mi ten nejzajímavější z celého filmu. Chozeho sice neznám osobně,ale máme spolu dobré vztahy a o důvod víc budu přísnější. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film je amatérský a jako amatérský ho hodnotím. Zajímavý nápad s ležícím tělem zraněné dívky a s tím, jak jsou lidé neteční. Všude kolem je živo, ale nikdo nic nedělá. Tak to je, nevšímáme si světa kolem sebe nechceme mít problémy. Možná je to trochu přehnané, ale jako metafora je to dobré. Konec výborný, smysluplný. To, že jsou tu technické nedostatky, to je asi jasné, ale i s celkem nezáživným dějem má tenhle snímek co říct. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pôsobivý český amatérsky/nezávislý pokus o krátkometrážny snuff poteší predovšetkým fanúšikov viac nahých ako oblečených žien, expertov na bosé nohy (no dobre, Tarantino to ešte nie je) a tých z vás, ktorí pred krvou v horore uprednostňujete skôr dobre vybudovanú, tiesnivú atmosféru. Je horúci letný prázdninový deň, sídlisko ospalo drieme, niekde v diaľke sa hrá tenis a tuná, ak pozriete nižšie, uvidíte plaziť sa zľahnutou trávou polomŕtve dievčatko. A tí, ktorí to začali, to idú dokončiť. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Režisérovo cameo - kluk sbíhající schody v domě. (choze)
  • Ženu sklízející na začátku filmu na balkóně prádlo si přes jistou nelibost zahrála režisérova matka. Ještě neliběji nesla, když se záběr musel později přetáčet, protože při něm byl zašpiněný objektiv kamery. (choze)
  • Po celý film nepadne od žádného z herců ani slovo. (boul)

Reklama

Reklama