Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (48)

Trailer 5

Recenze (606)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[90%] Nemůžu si pomoci, ale tento prequel mě bavil ještě o něco víc než původní snímek Příšerky s.r.o. Mike zde měl více prostoru a se Sullym ještě zpočátku neměli tak kamarádský vztah. Dějově mě to bavilo hned od začátku. Prostě ten námět, kdy se příšerky učí strašit na té univerzitě byl super. Animace byla opět úchvatná, sem tam jsem se zasmál, mělo to tu správnou dobrodružnou výplň. Jsem zvědav na ten nový seriál z r. 2021, ale dle reakcí to asi už nebude ono, uvidíme. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $268,492,764Tržby Celosvetovo $743,559,607Tržby za predaj Blu-ray v USA $66,228,597Tržby za predaj DVD v USA $66,394,581║ Pixar si mierne napráva povesť za posledné roky, keď ich projekty(Autá 2, Neskrotná) neboli zrovna tými bravúrnými prácami na aké sme boli zvyklí, bola to skôr taká stagnácia na mieste bez posunu vpred ale Príšerky sa vracajú vo veľkom štýle, kde je príbeh premyslený do detailu, netlačí zbytočne moc na humornú notu a popritom dokáže aj príjemne zabávať a hlavné je že dej ani na chvíľu nestratí pevnú pôdu pod nohami a graficky ide o ich klasický prvotriedny štandard. veľká spokojnosť, aj keď tento počin poteší skôr dospelejšie publikum než drobcov /videl v kine: 95%/ __moja recenzia ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Rutinně zvládnutý kampusový film, kde jediným ozvláštněním je CGI animace. Příšerky s.r.o. jsou možná moje nejoblíbenější pixarovka - tenhle sequel vezoucí se na jejich úspěchu mi rozhodně nestačí. Vlastně, i když ten film rozhodně není špatný, jsem celou dobu především přemýšlel o tom, jak strašné plýtvání prostředky je zaměstnat tolik schopných animátorů něčím tak standardním a nezajímavým. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Druhé Příšerky sice postrádají efekt a působivost prvního dílu, nicméně i tak jde v rámci dnešní animované produkce o nadprůměrný kousek, který nepostrádá vtipné i dojemné scénky, množství roztodivných postaviček a hlášky, které dokáží pobavit i odrostlé jedince ("Počkejte, jen si prodělám menší infarkt a hned vás doženu."). Zkrátka snímek pro příjemné zpestřední odpoledne, u kterého může divák vypnout, avšak zároveň nejde o nějakou infantilní vymývárnu mozků. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tam kde je rozum a srdce, sa postupne dostaví aj úspech. Treba iba vytrvať a za svoj sen zo všetkých síl zabojovať. Niekedy byť k niečomu predurčený a mať skvelý rodokmeň naozaj nestačí. Ide o krásny animák, perfektne graficky spracovaný, ktorý ma bavil od začiatku až do konca. Nezaznamenal som ani jednu nudnú pasáž a to aj napriek tomu, že ide o pomerne dlhú rozprávku. A čo je hlavné, príbeh zaujal aj deti, dokonca aj tú menšiu. Takže pokiaľ vonku prší a nie je nič iné na práci, tak Univerzita pre príšerky je jasná voľba. O zábavu a domácku pohodu s deťmi je postarané. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (33)

  • Při závěrečné zkoušce si v jednom z pokojů můžeme na zemi všimnout hračky v podobě zeleného dinosaura Arla z tehdy připravovaného filmu od Pixaru Hodný dinosaurus (2015). (SONY_)
  • Vstupní brána do univerzity příšerek odpovídá bráně na univerzitu Harvard. (ledofredo)
  • V scéne, keď Sully (John Goodman) vojde do Mikeovej (Billy Crystal) a Randallovej (Steve Buscemi) izby, môžu diváci nad Randallovou posteľou vidieť motivačný plagát s nápisom "Winds of Change: Shh... Can you hear them?". Je to odkaz na vetu, ktorú Randall povie Mikeovi vo filme Příšerky s.r.o. (2001). (Dado)

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama