Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (197)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Wingard je dobrý režisér, jeho filmy jsou řemeslně naprosto v pořádku a fungují. Bohužel to zdejší elitě stále nějak nedochází. Předlohou jsem zcela netknutý a je mi úplně ukradená, jako drtivá většina Asijské tvorby. Nat Wolff je sympaťák, jeho přítelkyně (dcera Andie MacDowell) jako by vypadla z prdele Kristen Stewart, takže u mě spokojenost. Dafoe jako Rijuk naprosto válí, skvěle hláškuje a vůbec jako postava má neskutečný potenciál, bohužel už méně prostoru než by si zasloužil. Death Note hned ze začátku chytne a neskutečně baví, smrti jsou zábavné a dostatečně krvavé. Je hrozná škoda, že se s danou látkou moc spěchalo, spousta věcí se vzala rychlo střihem a spousta věcí se nedořešila, včetně nepochopitelně utnutého finiše. Chtělo by to dvojku a to okamžitě, nebo seriál a to s původním obsazením. Je to atmosferické, zábavné, krvavé a podpořené naprosto dokonalým soundtrackem, který už smažím do mobilu. Perfektní mix Nezvratného osudu a Japonské mytologie. Za mě ohromné překvapení, Wingarde.....jen tak dál, díky. 75%. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Materiál, ktorý nemožno zadaptovať do sto minútoveho filmu, neprekvapivo, nedokázali zadaptovať do sto minútového filmu. Keď už z toho spraviť takmer y.a. s otravnými deckami v čele, ktorých charakterové črty ani zďaleka nepripominajú originálne postavy a nasadnúť na vlak totálne nepríjemného rozprávačského tempa, tak nech sa na to aspoň dobre pozerá a funguje to aspoň trochu ako zdanlivo dobre vypointované (ale ozaj len zdanlivo). Komplexnosť predlohy to bohužiaľ vopred predurčila k neúspechu, ale snaha sa cení. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Ten film sem si pustil znovu. Začátek je hodně pekelnej, atmosférou to nešetří, a zaděláno bylo na slušnej filmek. Vypadá to ovšem, že Netflix šlápnul po dvaceti minutách Wigardovi na kuří oko. Od tý chvíle je to nervní, hodně překombinovaný, a ten černej polda mě neskutečně sral, a ve filmu působil spíš jako rušivej element. Wigard je asi fakt dobrej tvůrce, ovšem tohle trochu pokulhává. 60%. ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Ľudom evidentne nikto nevyhovie. Ak sa remake vyslovene drží predlohy, tak napíšu, že je to len zbytočný remake, ktorý aj tak nič nového nepovedal. A keď je to len inšpirácia, tak zas pixlujú, že sa to vôbec (alebo len okrajovo) drží pôvodnému dielu. Čo mne vadilo, že tu "L" vyšetruje rovnako, ako detektívi všetkých tých kultových seriálových kriminálok. Všetko tam bolo rýchle ako šaratica a potom sa to v strede trocha uťalo. Ale inak pohoda, jahoda. A dokonca aj pán Defoe konečne dostal rolu na ktorú má. Až tak, že som ho tam nepoznal. Konečne rola pre neho! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Slabý nadpriemer hlavne pre soundtrack, finále, kde to má konečne správnu atmosféru, a gore. Každopádne, narvať celý seriál do 100 minút je nedôstojné, zhruba polovicu preskočia za nejakú polhodinu (!), prečo nestihnú rozpracovať vlastne skoro nič (ani nehovoriac o už tak zle obsadených postavách) a miesto toho v podstate iba pobehujú od jednej akcie k ďalšej. Súboj charakterov sa koná tak v dvoch scénach a tá pôvodná geniálna kriminálka, doslova upadá prerobením na film pre americké teen publikum, ktorý už ako žáner nepovoluje používať inteligenciu ako hlavnú výsadu. Skrátka nebude sa vám to páčiť, pokiaľ ste videli seriál. A pokiaľ nie ste americký teenager, teda. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Jedná se o první americkou adaptaci příběhu Death Note. (michy9073)
  • Studio Warner Bros projekt zrušilo těsně před produkcí. Díky Adamu Wingardovi bylo umožněno projekt přesunout na jinou platformu - na Netflix, který práva koupil. (michy9073)

Reklama

Reklama