Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (197)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ze začátku je to v pohodě pak se to, ale zvrtne v hororovou verzi Ctihodného Občana kříženého s Nezvratným Osudem jen s tím rozdílem,že zde lidi nevraždí lidi, ale vraždí je jakýsi Bůh Smrti. Konec mě příjde hodně komplikovaný na to, aby to vymyslel jakýsi student. Původní verzi jsem neviděl takže 60 procent. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

S originálním Death Note to má společného hodně málo. Leda tak postavy a myšlenku deníku. Což by mi ani nevadilo, kdyby celý děj nebyl postavený tak divně a debilně. Ryuk si zezačátku vytvoří slušnou atmosféru, která je postupně zadupána do země. Sice tu byly dost zajímavě udělané smrti, ale to zbytek bohužel moc nezachrání. Postavu L se snaží celkem napodobit, ale stejně to není ono. Ne, tohle Death Note není ani náhodou. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Hysterie opět jednou vystrčila své předpojaté růžky a již od traileru se s filmem line aura nesnášenlivosti a pobouření z whitewashingu. Ano, americká adaptace kultovní mangy je natočená s bílými hollywoodskými herci a největším problém nové netflixoviny tudíž je samotný název Death Note. Kdyby se totiž snímek jmenoval Vraždící notýsek a názvu by tedy nikdo v Americe nerozuměl, možná by se někdo zaobíral tím, že mnohem větším problémem je samotný scénář, který je až nechutně hloupoučký a než člověk přistoupí na nesmyslná pravidla vyprávění a výstavby příběhu, chvilku to trvá. Ovšem jakmile jsem si zvykl na, ze začátku hrozně otravného, Nata Wolffa, jemuž sedí zejména ta druhá úloha nekompromisního zabijáka, tak jsem si v druhé půlce překvapivě hodně užíval atmosférické béčko, které umí být i semtam napínavé a Willem Dafoe jako záporák Ryuk je prostě bombový. Celkově tedy žádné terno, ale jelikož jsem si snížil očekávání na naprosté minimum, tak jsem byl příjemně překvapen. ()

Yoda sama 

všechny recenze uživatele

Materiál, ktorý nemožno zadaptovať do sto minútoveho filmu, neprekvapivo, nedokázali zadaptovať do sto minútového filmu. Keď už z toho spraviť takmer y.a. s otravnými deckami v čele, ktorých charakterové črty ani zďaleka nepripominajú originálne postavy a nasadnúť na vlak totálne nepríjemného rozprávačského tempa, tak nech sa na to aspoň dobre pozerá a funguje to aspoň trochu ako zdanlivo dobre vypointované (ale ozaj len zdanlivo). Komplexnosť predlohy to bohužiaľ vopred predurčila k neúspechu, ale snaha sa cení. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Původní japonský Death Note mám i přes postupně klesající kvalitu rád a proto mne opravdu zajímalo, jak nakonec dopadne i americká hraná verze. No dobře, není to nejlepší, vše je až moc zjednodušené nebo udělané pro efekt, ale co byste od Amíků čekali. Zatímco Japonci vám jako hrdinu naservírují stylového, inteligentního a velmi oblíbeného studenta, Američané sáhnou po looserovi, kterému se s deníkem v rukou začnou plnit i některé z jeho snů. Jako Ryuk se určitě povedl a pokud bude pokračování, kouknu i na dvojku, ale rozhodně je to slabší, než adaptace Ocelového alchymisty. 60% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • V úvodní sekvenci je mezi roztleskávačkami vidět také jedna s blonďatými vlasy a dvěma copy po stranách. Jedná se o odkaz na vzhled hlavní dívčí postavy v originální manze, kterou je „Misa Amane“. (NiWi)
  • Když si hlavní hrdina poprvé prohlíží ve škole deník smrti, je na okamžik vidět jedna stránka napsaná neznámým písmem. To odpovídá písmu v tzv. Voynichově rukopisu, který doposud odolává snahám o rozluštění. (Emperor1)

Reklama

Reklama