Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (198)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Adam Wingard opět potvrdil úlohu jednoho z nejlepších režisérů současnosti a po atmosfericky dokonalém Blair Witch natočil zdařilé mysteriozní krimi, které překonává všechny japonské adaptace o několik tříd. Jakožto zdejší hororový expert však musím litovat skutečnosti, že se Death Note o hororový žánr jen lehce otře. Naservírovat divákovi celý snímek v exluzivním hororovém balení, mohli jsme mít co dočinění s highlightem letošního roku. Největší výtku směřuji k hereckému obsazení ústředních rolí, které se hrubě nevyvedlo. Nat Wolff je zejména při úvodním setkání s Ryukem vysoce nepřesvědčivý a zcela necharismatický Lakeith Stanfield pro změnu absolutně nerezonuje s postavou tajuplného L. Zamrzí i poslabší scénář, který je však bohatě vyvážen Wingardovou znamenitou režií. Každý opravdový fanoušek Óbovy mangické předlohy však bude z výsledku bezpochyby nadšen a já snímku Death Note zcela po právu uděluji plné čtyři hvězdy. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Wingard je dobrý režisér, jeho filmy jsou řemeslně naprosto v pořádku a fungují. Bohužel to zdejší elitě stále nějak nedochází. Předlohou jsem zcela netknutý a je mi úplně ukradená, jako drtivá většina Asijské tvorby. Nat Wolff je sympaťák, jeho přítelkyně (dcera Andie MacDowell) jako by vypadla z prdele Kristen Stewart, takže u mě spokojenost. Dafoe jako Rijuk naprosto válí, skvěle hláškuje a vůbec jako postava má neskutečný potenciál, bohužel už méně prostoru než by si zasloužil. Death Note hned ze začátku chytne a neskutečně baví, smrti jsou zábavné a dostatečně krvavé. Je hrozná škoda, že se s danou látkou moc spěchalo, spousta věcí se vzala rychlo střihem a spousta věcí se nedořešila, včetně nepochopitelně utnutého finiše. Chtělo by to dvojku a to okamžitě, nebo seriál a to s původním obsazením. Je to atmosferické, zábavné, krvavé a podpořené naprosto dokonalým soundtrackem, který už smažím do mobilu. Perfektní mix Nezvratného osudu a Japonské mytologie. Za mě ohromné překvapení, Wingarde.....jen tak dál, díky. 75%. ()

Reklama

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Znalcov Death Note tento film asi moc nepoteší - a žiaľ patrím k jedným z nich. Ale ja som to čakala, už ako vyšiel trailer! Tak geniálne premyslené anime sa nedá narvať do tak krátkej stopáže. Vadilo mi veľa vecí, ale najviac pravdepodobne to líznutie povrchu deathnotu, prebranie myšlienky a postrádanie hĺbky. Postavy boli zbrklé, ako keby nerozmýšľali - nechali sa viac ovládať emóciami ako chladným rozumom - a to mi ani na Lighta ani na L. nesedelo. Ryuk, ktorý nepovie "juicy", nie je Ryuk. Ale nejdem to tu už pitvať a potápať. Ak by som nepoznala predlohu, asi by sa mi to páčilo. A ako to bolo pri prerábke Rocky Horror, aj teraz dúfam, že táto "prerábka" dostane mladých, pre ktorých je tento film prioritne určený, k anime. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Původní manga a anime, podle kterých byl film natočen, byly, alespoň z první půlky (druhá je totiž absolutně příšerná), chytrým krimi thrillerem s oním elementem nadpřirozena v podobě zápisníku schopným zabíjet a jeho démonickým tvůrcem. Americká adaptace je však jen zředěná verze se zbytečnou romancí, která se do celkového děje vůbec nehodí. Na původním Death Noteu jsou zcela excelentní interakce mezi hl. anti-hrdinou a detektivem, který po něm jde. Skrze dialogy spolu svádějí intelektuální a psychologickou bitvu, která je nesmírně napínavá a chytře napsaná. Zde nic takového člověk nenajde. Protagonista Light zde není onen chladný a lišácký zmetek s božským komplexem, ale uřvaný, blbý a snadno zmanipulovatelný blbeček. Ještě k tomu ztvárněný ne příliš sympatickým hercem. Aspoň ten "L" je vcelku povedenej... Musím ale uznat, že film je občas překvapivě napínavej, i přestože hl. sílu původní předlohy nevyužil, plus na sobotní odpoledne je to film víc než ideální. Chápu, že narvat celou mangu do jednoho filmu je vcelku nemožné, ale ony základní aspekty, které příběh tvoří jedinečným, by tam být měly. Ame. Death Note se snaží, ale bohužel ne dost. Slabší 3* ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

S originálním Death Note to má společného hodně málo. Leda tak postavy a myšlenku deníku. Což by mi ani nevadilo, kdyby celý děj nebyl postavený tak divně a debilně. Ryuk si zezačátku vytvoří slušnou atmosféru, která je postupně zadupána do země. Sice tu byly dost zajímavě udělané smrti, ale to zbytek bohužel moc nezachrání. Postavu L se snaží celkem napodobit, ale stejně to není ono. Ne, tohle Death Note není ani náhodou. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • V Japonsku je zvyk, že vizitka se podává tak, že se drží v obou rukách a je ideálně ještě položená na peněžence. Když tedy Watari (Paul Nakauchi) podává svou vizitku tak, že ji jen tak vytáhne ze saka a jednou rukou ji podává, je to od něj velmi neuctivé. (Wade)
  • Ačkoliv je L (Lakeith Stanfield) europoidní či mongoloidní rasy, tak ve filmu je postava vykreslena jako Afroameričan. (Athree)
  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné japonské mangy, kterou vytvořili Tsugumi Ohba a Takeshi Obata. (Claude Speed)

Reklama

Reklama