Reklama

Reklama

VOD (1)

Velmi inteligentní student Light (Nat Wolff) nalezne zápisník boha smrti. Zápisník má mystickou sílu zabít kohokoliv, stačí jen si představit obličej oběti a zapsat jméno. Light je s touto silou rozhodnut vymýtit zločin a vyčistit ulice od zločinců. Brzy se objevuje nepřítel, vyšetřovatel známý pouze jako L (Lakeith Stanfield). (Illuminare)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (197)

CatcherBlock 

všechny recenze uživatele

Po delší době je tady výborný příspěvek do žánru "upršené Mystery"..... Musím říct, že mě Death note hrozně potěšil a překvapil, bylo to hrozně osvěžující. Vynikající, zvraty a atmosférou nabitý příběh, kde se krví nešetří a napětí jede od začátku do konce a divák prostě neví, jak to dopadne, nebo nedopadne. Místy jsou tu hororové prvky a Rjuk je na pohled hodně děsivý. ( výborný Dafoe) Film tzv.: do Pokladničky a velká cennost, že tohle vzniklo. ()

MikyAff 

všechny recenze uživatele

S originálním Death Note to má společného hodně málo. Leda tak postavy a myšlenku deníku. Což by mi ani nevadilo, kdyby celý děj nebyl postavený tak divně a debilně. Ryuk si zezačátku vytvoří slušnou atmosféru, která je postupně zadupána do země. Sice tu byly dost zajímavě udělané smrti, ale to zbytek bohužel moc nezachrání. Postavu L se snaží celkem napodobit, ale stejně to není ono. Ne, tohle Death Note není ani náhodou. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Z propracované procedurální fetiše, kde se až legračně inteligentní figury snaží navzájem přečůrat, je uřvaná teen romantika, kde hrdina myslí výhradně penisem a chyby, kterých by se Kira v originálu nikdy nedopustil (a výslovně je výsměšně jmenuje) se tu dějí od začátku do konce. Tohle bude pro mnohé naprosto likvidační, jde to ale vnímat i jako pouhé přesunutí těžiště. Potěcha z amerického Death Note nemůže pramenit z toho samého jako u originálu - japonské postavy by svými americkými protějšky pro jejich podprůměrnou inteligenci a pudovost jistojistě pohrdali a nikdy se nechovaly jako ony v žádném ohledu - ostatně právě absence sexuální stimulace (až na mírné homoerotické jiskření mezi Lightem a L) je dost zásadní součástí vnímání motivací v originálu. Scény, v nichž Light a Mia v podstatě během sexu vepisují do Death Notu další jména, jsou buď nepochopením, nebo popřením toho, o čem originál je. Ale když se na ten posun od logiky a morálních otázek k teenagerovské vztahovce přistoupí, má Death Note co nabídnout díky relativně odvážně expresivnímu herectví a tempu. Pořád má tahle zbrklá adaptace větší smysl než doslova překopírované japonské filmy. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Death Note byl a je jednou z nejlepších ( pokud není vůbec nejlepší ) kriminálek kdy stvořených.Spletitost, komplikovanost a propracovanost byla na nejvyšší úrovni a nyní se Netflix pokusil tuto 14 hodin dlouhou stopáž vměstnat do celovečerního filmu. Jestli to jde? Jasně, že ne. Ani zdaleka ne. Přesto ale musím uznat, že se Američané drželi předlohy celkem pevně. Pokud jste Death Note nikdy neviděli, rozhodně se na toto nedívejte, nemáte důvod. Pokud ano, funguje tento snímek jako mdlé osvěžení paměti. Zavzpomínáte, na staré znamé a na ty úžasné momenty, kdy každá epizoda končila úplným mindfuckem. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Kdybych neznal předlohu tak bych asi téhle adaptaci dokázal leccos odpustit, ale tím že jí znám mi Wingardův film přišel úplně vymknutý z kloubů. Ona předloha rozhodně není dokonalá a tím jak se postupně stává extrémně překombinovanou mě postupem času bavila méně a méně, ale tady pořádně nefunguje skoro nic. Už jen to převedení z Japonska do Ameriky se tu vůbec nepovedlo, ale to je jen špička ledovce. Na druhou stranu co ale čekat od filmu, který převádí dvanácti sešitovou mangu s originálním námětem do teen thrilleru, který by měl být ideálně přístupný úplně všem a pokud možno neřešit nějaké komplexnější otázky. Obsazení je přitom dobré, kamera taky a Ryuk s hlasem Willema Dafoe docela funguje...40% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (12)

  • Když si hlavní hrdina poprvé prohlíží ve škole deník smrti, je na okamžik vidět jedna stránka napsaná neznámým písmem. To odpovídá písmu v tzv. Voynichově rukopisu, který doposud odolává snahám o rozluštění. (Emperor1)
  • V Japonsku je zvyk, že vizitka se podává tak, že se drží v obou rukách a je ideálně ještě položená na peněžence. Když tedy Watari (Paul Nakauchi) podává svou vizitku tak, že ji jen tak vytáhne ze saka a jednou rukou ji podává, je to od něj velmi neuctivé. (Wade)

Reklama

Reklama