Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Terva 

všechny recenze uživatele

Tak mě to zklamalo ještě víc než jednička. Představa třiceti dní dlouhé noci je pro upíra lákavá nabídka, ale tentokrát se děj přesune do Los Angeles a je to v prd.... Spousta tmy kolem, hrůzostrašné dialogy, docela mrtvá hudba a děj, no to je strašný. Tak jak jednička, tak i dvojka mají dobrou předlohu, ale filmové zpracování je odfláknuté. To, jak se statečně vrhnou na loď plnou upírů a pak začnou tvrdit, že mají málo nábojů a nic v zásobě, to už byl vrchol blbosti. U tohoto snímku jsem málem umřel smíchy. Ze Stelly ( Kiele Sanchez ) se stala Buffy ? CITÁT . Můžou znovu ožít - když mají hlavu. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Tak pokud první díl na mě zapůsobil jakožto obyčejná průměrná upířina s pěknými maskami, tak tomu to pokračování zůstaly jen ty masky. Abych se přiznal očekával jsem něco ve stylu prvního dílu, kdy do ulic vyjdou stovky upírů a pro obyčejné lidi začne hotové peklo nebo-li doba temna, ale to se nestalo a místo toho sledujeme obyčejnou hon na myš , kde tu myš hrajou pro mě šokovaně upíři. On celý scénář je odpad od začátku do konce a jak plyne doba, film se mi stával odpornější a odpornější. V duchu mysli jsem si říkal, že by tu spoušť nudných akčních scén, trapných logických kiksů, šílených hereckých výkonů zachránil alespoň důstojně závěr, ale ten tomu přátelé to vám říkám upřímně nasadil teprve korunu. Finalní souboj s královnou upírů neuvěřitelná nuda a konečná scéna trapas až jsem se začervenal za scenáristu sám. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

30 Days of Night z roku 2007 je bezpochyby jedným z najpozoruhodnejších hororov nového milénia, preto nie je prekvapujúce, že zanedlho vznikla aj dvojka, snažiaca sa vytĺcť ďalšie zárobky z pôvodne komiksového nápadu s hrôzu naháňajúcim upírskym klanom, schopným vymazať z mapy hoci aj celé mestá... Sequel nazvaný Dark Days nie je zďaleka takou pohromou, ako by sa podľa niektorých hodnotení mohlo na prvý pohľad zdať a prináša ďalšie hrátky s krutými upírmi, akciu a slušnú, aj keď trochu digitálne pôsobiacu porciu gore. Rozdiel medzi ním a výbornou jednotkou je však priepastný. Dvojka dopláca v prvom rade na vlastnú hlúposť - napríklad hlavní hrdinovia (rádoby zabijáci upírov) sa vyberú na dva veľké záťahy do upírskych brlohov a aj keď dobre vedia, že tam budú čeliť veľkej presile, trestuhodne si nezoberú žiaden rezervný zásobník, hoci majú plný barák bojového arzenálu a radi sa tým vystatujú. Po chvíľi im teda logicky dôjde muníca a zostanú bezmocní... Keď sa im to stane prvýkrát, tak ešte budiž, ale keď túto amatérsku chybu zopakujú aj počas záverečného, starostlivo plánovaného "veľkého útoku", je to už na pousmiatie... Nútené preobsadenie novodobej hororovej kráľovny Melissy George za anorektickú Kiele Sanchez tiež nebolo príliš šťastným ťahom a na margo iných náhradníkov za ústredné postavy z jednotky sa radšej ani nevyjadrujem... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Partia ľudí, ktorá sa hrá na Resident Evil? Upír, ktorý sa rozhodol bojovať na strane ľudí? Všetkopočujúce a neuveriteľne silné krvilačné beštie na začiatku a na konci hluché a ochabnuté telá bez duše? Prepáčte ale tento film nestojí naozaj skoro za nič. Temne rubínový odlesk pohltila nadobro arktická noc. Mrazivú atmošku vystriedali divoké strieľačky, inštinkty krvilačných bytostí noci ochabli; o čo pohodlnejšie je doplniť energiu na exkluzívnej zámorské krvnej banke. Bavil som sa cca prvých 6 minút, tak dlho trvala rekapitulácia predchádzajúceho dielu. Kamera bola požičaná každému, kto šiel okolo a chcel si to skúsiť, scenár sa vymýšľal za chodu v štýle - nejako to tam prilepí, to si nikto nevšimne. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Nevěřil jsem, že to bude takový provar, ale je to tak. Tento film nikdy neměl vzniknout. V jednom komentáři se zde objevuje názor, že pro fanoušky jedničky je to povinnost. Já si ovšem myslím pravý opak. Fanoušci skvělé jedničky by na to radši neměli vůbec koukat, protože si akorát pokazí dojem z prvního dílu. No radši to ani nenazývat prvním dílem a předstírat, že žádné pokračování nevzniklo. Nechápu, jak někdo mohl dovolit, že tento film ponese název "30 dní dlouhá noc". K filmu: Možná by se to ještě dalo snést, kdyby to bylo nějaké čtvrté nebo páte pokračování, které už stejně nikoho nezajímá, ale takhle? Nebudu vám tady vykládat, co všechno je ve filmu debilní, protože by to bylo ještě na hodně řádků. Když už se na to budete dívat, tak si udělejte sami obrázek o tom, jak se dokáže podělat jeden skvělý upírský horor. Akce divně a nepřehledně natočená, náhradnice Kiele Sanchez měla radši zůstat u "Dokonalého úniku", protože sem se nehodí, upíři ztratili tak 50% ze své děsivosti. Atmosféra je poměrně slušná, (jako nějaký samostatný film by to možná fungovalo), ale těch stupidních situací souvisejících s původním filmem je tam až moc a ke konci jich bohužel přibývá. Nejlepší hláška byla na začátku "Hit the lights", ale ke konci to naproto podělala myšlenka "They can come back". Pár scén a lekaček ušlo, ovšem úplný závěr ve stylu Romea a Julie tomu všemu nasadil ultratrapnou korunu. Tohle dílo by mělo být zapomenuto a mělo by se natočit nějaké důstojné pokračování a ne taková břečka, která dokáže těžit tak akorát z názvu. 25% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Ačkoliv se městečko Barrow nachází na trvale sněhem pokrytém povrchu severní Aljašky, je možné na pozadí úvodního záběru města vidět travinatou zeleň s mnoha stromy. (Conspi)
  • Lillith (Mia Kirshner) a její koupání v krvi odkazuje na postavu Elizabeth Bathory. (Terva)

Reklama

Reklama