Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Terva 

všechny recenze uživatele

Tak mě to zklamalo ještě víc než jednička. Představa třiceti dní dlouhé noci je pro upíra lákavá nabídka, ale tentokrát se děj přesune do Los Angeles a je to v prd.... Spousta tmy kolem, hrůzostrašné dialogy, docela mrtvá hudba a děj, no to je strašný. Tak jak jednička, tak i dvojka mají dobrou předlohu, ale filmové zpracování je odfláknuté. To, jak se statečně vrhnou na loď plnou upírů a pak začnou tvrdit, že mají málo nábojů a nic v zásobě, to už byl vrchol blbosti. U tohoto snímku jsem málem umřel smíchy. Ze Stelly ( Kiele Sanchez ) se stala Buffy ? CITÁT . Můžou znovu ožít - když mají hlavu. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Pokračování? Ani náhodou, pouze trapný pokus přiživit se na nejděsivějším upírském hororu současnosti. Tohle nemá s prvním dílem vůbec nic společného. Atmosféra, masky, reálnost nereálného, to vše tomuto filmu chybí. U video kousků se nemá smysl pozastavovat nad trapnou režii, kamerou a střihem, ale pokud i výkony jsou ochotnické, tak nevim jaký idiot mohl svolit k použití tohoto názvu filmu. Kdyby se impotence nahradila kvalitní akcí, mohlo to být celkem uchylné, ale zábavné béčko jenže to by někdo Ketaiovi musel vysvětlit, že nikoho nebude bavit sledovat ubohé herce jak hodinu běhají bez smyslu sem a tam a tváří se u toho hrozně drsně. Z dokonalých upírů jedničky, kdy se mluvilo spíše o smečce polozvířat, než pololidí, se staly karikatury sebe sama a "nejstrašidelnější" upír zde vypadal jako Frankenstein. Největší korunu tomu nasazuje úplný konec, který naivně nechává pootevřené dveře pro případné další VIDEO pokračování, na které se už každý rozumný člověk z vysoka vysere. Vymazávám a už nikdy se k tomu nevrátím, pokud pokračování tak kvalitní. 20% 02.10 2010 ()

Reklama

Všivák 

všechny recenze uživatele

Snaha o bladeovský drive vypadá směšně. Akční scény ve tmě s hýkajícími slečinkami vypadají ještě směšněji. Zvuky jak při sexu. Vlastně nějaký tu sex, který rozvine milostnou zápletku tu taky je. Asi aby se neřeklo. Debilní hrdinové pobíhají ve strašnym dějí. Naštěstí ta největší kráva má i nejvýživnější smrt. Do hororu to má hodně daleko. Jediný, co je na tomhle filmu hezký je hlavní záporačka. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Film není tak špatný, jak naznačuje hodnocení. Důvod proč je tak nízké vám hned sdělím. Takže...První a druhý díl jsou žánrově totálně odlišné. Zatímco první díl měl temnou atmosféru a nic pořádného se v něm vlastně ani nedělo, tak díl druhý už je taková vyvražďovačka ve stylu Resident Evil. Je tedy skoro zaručené, že komu se líbil první díl, tak se mu ten druhý líbit nebude. Existuje i skupinka lidí, které se první díl nezamlouval. V takovém případě se na ten druhý jen těžko podívají. Takže nijak nezvýší hodnocení. Proto je tedy hodnocení tak nízké. Existuje samozřejmě i skupinka lidí, která si stáhne omylem jiný film než zamýšlí, protože existuje taky taková skupinka lidí, která film špatně pojemenuje...Čímž nehchi nic naznačovat. Takže mně se film líbil více než ten předchozí. Něco málo se tu konečně dělo. Film je sice opět maximálně šablonovitý, ale to byl i ten předchozí díl. Herci jsou zde podobně nepříjemní. Raději však tupou 92 minutovou vyvražďovačku než skoro 2 hodinovou nudu. O žádný zázrak se opět nejedná, ale lepší * klidně dám. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Slabé pokračování hodně dobré upířiny, které raději ani nemělo vzniknout. Hlavní příčinou neúspěchu není ani tak nová herečka v hlavní roli ( ta předvedla alespoň průměrný výkon), ale především tragický scénář, špatný režisér a absolutní ztráta napětí. „Nevěděl jsem, že na upíry stačí normální kulky, že se můžou znovu…“ Spíš než horor natočili tvůrci podprůměrnou a hlavně nepovedenou rádoby strašidelnou komedii. I tak se mi tu však několik věcí líbilo – leč na průměrné hodnocení to nestačí! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Lillith (Mia Kirshner) a její koupání v krvi odkazuje na postavu Elizabeth Bathory. (Terva)
  • Veškerý déšť ve filmu je skutečný. (Terva)
  • Ačkoliv se městečko Barrow nachází na trvale sněhem pokrytém povrchu severní Aljašky, je možné na pozadí úvodního záběru města vidět travinatou zeleň s mnoha stromy. (Conspi)

Reklama

Reklama