Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Caszidy odpad!

všechny recenze uživatele

Proč se vlastně točí takováhle "pokračování" úspěšných hororů? Stalo se tu u Hory mají oči, stalo se to u 30 dní dlouhá noc a u nespočtu dalších. Vždyť se i při těch minimálních nákladech nemůže rozpočet takových brakových sequelů vrátit. Nebo snad ano? Pokud to tak je, tak asi odjíždím podnikat do Hollywoodu, jelikož tohle je jinak nad moje chápání. Abych se ale vrátil k tomuhle "dílu". Tvůrci evidentně během natáčení nevěděli, jak vlastně pojmout takovou bezvýznamnou věc, jakou je hlavní postava. Jak jinak si totiž vysvětlit, že v úvodu filmu je křehká a bojácná jak princezna z pohádky(nehledě na naprosté vypuštění kontinuity s předchozím dílem, kde si přeci jen něcím prošla a pár těch úpírů už sejmula), uprostřed filmu se z ní mávnutím kouzelného proutku stane rutiní vampireslayer, typu Blade a v závěru filmu se jí tvůrci snaží vykreslit ve stylu Alice z filmových Resident Evilů. Jinak celý snímek není až taková zrůdnost. Jen je to neskutečná nuda, v níž téměř nic nefunguje. A to od zbytečné milostné scény, přes nulové charisma vedlejších postav, hlavní záporačky a vlastně i hlavní hrdinky, až po použití roztřesené kamery, nebo obřích děr ve scénáři(příběh se odehrává v Los Angeles, hrdinové si zde chodí se samopaly a c4, jako by se nechumelilo, při střelbě neexistují svědci, policii má pod palcem jediný nastrčený agent FBI atd.). ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Tak pokud první díl na mě zapůsobil jakožto obyčejná průměrná upířina s pěknými maskami, tak tomu to pokračování zůstaly jen ty masky. Abych se přiznal očekával jsem něco ve stylu prvního dílu, kdy do ulic vyjdou stovky upírů a pro obyčejné lidi začne hotové peklo nebo-li doba temna, ale to se nestalo a místo toho sledujeme obyčejnou hon na myš , kde tu myš hrajou pro mě šokovaně upíři. On celý scénář je odpad od začátku do konce a jak plyne doba, film se mi stával odpornější a odpornější. V duchu mysli jsem si říkal, že by tu spoušť nudných akčních scén, trapných logických kiksů, šílených hereckých výkonů zachránil alespoň důstojně závěr, ale ten tomu přátelé to vám říkám upřímně nasadil teprve korunu. Finalní souboj s královnou upírů neuvěřitelná nuda a konečná scéna trapas až jsem se začervenal za scenáristu sám. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Slabé pokračování hodně dobré upířiny, které raději ani nemělo vzniknout. Hlavní příčinou neúspěchu není ani tak nová herečka v hlavní roli ( ta předvedla alespoň průměrný výkon), ale především tragický scénář, špatný režisér a absolutní ztráta napětí. „Nevěděl jsem, že na upíry stačí normální kulky, že se můžou znovu…“ Spíš než horor natočili tvůrci podprůměrnou a hlavně nepovedenou rádoby strašidelnou komedii. I tak se mi tu však několik věcí líbilo – leč na průměrné hodnocení to nestačí! ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Tohle by měli přejmenovat, protože to s filmem 30 dní dlouhá noc nemá vůbec nic společného. Na tento původní skvělý a mistrovský horor navázat tímto slabým akčňákem ve stylu Blade, za to bych dával na měsíc do basy. Ne že bych měl něco proti Bladovi, ale v tady se nedočkáte ani světelných kulek, ani motanic s "napůlupírem" ani Wesleyho Snipese běsnícího s meči. Stručně řečeno není to nic extra, dívat se na to sice dá, ale každopádně obrovsky zklame všechny ty, co věří, že uvidí něco ve stylu stejnojmenného hororu z roku 2007. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Rovno-na-DVD pokračovanie, ktoré ma miestami rozosmialo (ľahko)vážnosťou ústrednej vampírskej kosti menom Lilith a jej lokaja s rady slaboduchých ľudských hyen. Potešilo ma však to, že sa to nehraje na Shakespearea ( kurnik, už keď sa v dnešnej dobe nasilu prepisujú ľudské dejiny, mohli by už zmeniť priezvisko aj tomu chlapovi ) a vie to pekne kopnúť do gulí. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Film měl nesoutěžní premiéru 23. července 2010 na festivalu San Diego Comic-Con. (Terva)
  • Krev, která byla ve filmu pita, byla směsí grapefruitu a brusinkové šťávy. (Terva)
  • Lillith (Mia Kirshner) a její koupání v krvi odkazuje na postavu Elizabeth Bathory. (Terva)

Reklama

Reklama