Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Pokračování? Ani náhodou, pouze trapný pokus přiživit se na nejděsivějším upírském hororu současnosti. Tohle nemá s prvním dílem vůbec nic společného. Atmosféra, masky, reálnost nereálného, to vše tomuto filmu chybí. U video kousků se nemá smysl pozastavovat nad trapnou režii, kamerou a střihem, ale pokud i výkony jsou ochotnické, tak nevim jaký idiot mohl svolit k použití tohoto názvu filmu. Kdyby se impotence nahradila kvalitní akcí, mohlo to být celkem uchylné, ale zábavné béčko jenže to by někdo Ketaiovi musel vysvětlit, že nikoho nebude bavit sledovat ubohé herce jak hodinu běhají bez smyslu sem a tam a tváří se u toho hrozně drsně. Z dokonalých upírů jedničky, kdy se mluvilo spíše o smečce polozvířat, než pololidí, se staly karikatury sebe sama a "nejstrašidelnější" upír zde vypadal jako Frankenstein. Největší korunu tomu nasazuje úplný konec, který naivně nechává pootevřené dveře pro případné další VIDEO pokračování, na které se už každý rozumný člověk z vysoka vysere. Vymazávám a už nikdy se k tomu nevrátím, pokud pokračování tak kvalitní. 20% 02.10 2010 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ostatní spokojeni nebyli, ale já ano. Dokonce si troufám tvrdit, že to bylo nápaditější než jednička a neomezilo se to jen na jednu lokaci. Zapadákov na Aljašce vystřidalo Los Angeles, protože právě tady byl zaznamenán pobyt mocné královny upírů Lilith (Mia Kirshner), kterou je třeba zlikvidovat, než bude pozdě. Melissu George z jedničky vystřídala vcelku akceptovatelná Kiele Sanchez, která k sobě přibrala neohroženou partičku odhodlanou vypátrat vládkyni upírů a zatočit s jejím klanem jednou provždy. Cesta za ní je lemována svižnou akcí, kde se do upírů v temných chodbách a zákoutích nemilosrdně střílí, krev stříká na všechny strany, členové party postupně hynou po nepěkném pokousání a někteří z nich se mění v upíry a na řadu přijde i odvážnější sexuální scéna. Film na mě rozhodně nepůsobil nízkorozpočtovým dojmem, pořád se v něm něco dělo a závěr s oživením mrtvého manžela z jedničky se také povedl. Od hororu neočekávám sofistikovanou zábavu, ale pořádný brak. Tohle pokračování s podtitulem "Doba temna", to splnilo dokonale. ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Nedůstojné a otřesně nízkorozpočtové pokračování jednoho z nejlepších hororů posledních let. Uznání zaslouží snad jen několik poměrně slušně nasnímaných, akčních scén a pár svěžích myšlenek scénáristy. Naopak veškerá snaha o vážnost, dialogy, charaktery to vše je naprosto špatně. Značnou část viny nese i každý kdo se podepsal pod tak nezajímavý a mdlý casting. Ebene Olsenne, odpočívej v pokoji! ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Ľuďom zo Stage 6 by mi zakázať točiť sequely k filmom...pretože aj dobre rozbehnutú látku vedia zničiť svojimi "trademarkami" - nechutne digitálna krv, idickosť postáv, žiaden scenár, samozrejme hore bez musí byť...preto je 30 Dní Dlhá Noc: Doba Temna neúctou k dokonalej jednotke...až by som si prial aby to bol radšej nejaký iný céčkový horor..a nie 30 dní... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečné pokračování jednoho z nejlepších hororů posledních let. Nevadila mi ani tak výměna krásné Melissy George za hříšně nevýraznou Kiele Sanchez (The Perfect Getaway), která sice má zde jedno sexuální číslo, ale kozičky nám přesto neukáže. Největší chybou bude přesunutí z chladné Aljašky do teplého Los Angeles. Drtivá většina stopáže se sice odehrává za tmy a v odlehlých tmavých prostorech (kanalizační systémy, podpalubí lodi), ale co naplat, když je to natočeno jen pro oko: bez hloubky, sebemenší nadsázky a bez vnitřního uspokojení jak tvůrců, tak diváka, pouze z vidiny tučných zisků. Z upírů nejde absolutně žádný strach, žádné krvežíznivé příšery, jen obyčejní lidé s černými kontaktními čočkami. Vytratil se i charismatický záporák Marlow, místo kterého tvůrci nasadili trapnou a nevýraznou Lilith. Ta nepředvede ani žádnou akcičku, aby z ní šel kousek respektu, prostě vládkyně temnot jak vyšitá! Dobu temna neberu za pokračování parádní jedničky, chápu ji jako nejapný vtip, a to nemluvim o konci. Škoda, škoda, ale dalo se to čekat. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Během natáčení jedničky Melissa George prohlásila, že by si ráda zahrála i v případném pokračování. Podle producentů k tomu však díky problémům s posunujícím se termínem začátku natáčení nedošlo, neboť měla herečka i jiné pracovní závazky. Role byla proto přeobsazena. (darek kartac)
  • Veškerý déšť ve filmu je skutečný. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru v Britské Kolumbii. (Terva)

Reklama

Reklama