Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Partia ľudí, ktorá sa hrá na Resident Evil? Upír, ktorý sa rozhodol bojovať na strane ľudí? Všetkopočujúce a neuveriteľne silné krvilačné beštie na začiatku a na konci hluché a ochabnuté telá bez duše? Prepáčte ale tento film nestojí naozaj skoro za nič. Temne rubínový odlesk pohltila nadobro arktická noc. Mrazivú atmošku vystriedali divoké strieľačky, inštinkty krvilačných bytostí noci ochabli; o čo pohodlnejšie je doplniť energiu na exkluzívnej zámorské krvnej banke. Bavil som sa cca prvých 6 minút, tak dlho trvala rekapitulácia predchádzajúceho dielu. Kamera bola požičaná každému, kto šiel okolo a chcel si to skúsiť, scenár sa vymýšľal za chodu v štýle - nejako to tam prilepí, to si nikto nevšimne. ()

berusche 

všechny recenze uživatele

LEHKÝ SPOILER: Oh!!! 30 minut dlouho na tuhle krátkou, i když nepopíratelně temnou, pointu! Upíři mluví jazykem, jenž zná pouze hrstka vyvolených a ty zuby jsou tak příšerný, že z nich nejde ani strach, a zakrvácená trička si aktéři mohli asi tak 3x za film převlíct! No ono se vůbec tou krví nešetřilo, ale nevím, jestli ku prospěchu. A ten závěr? To má být jako neotřelé? To je zbytečné, zombie se dávají do béčka, ne do hororů o upírech, a to i přes echo, které na tuhle bombu dostanete v polovině filmu, abyste nakonci nebyli překapeni. Já byla, ale spíš tím, proč je hlavní hrdinka nutně v některých záběrech za zenitem a co do krásy taky moc nepobrala. Že by to nikdo hrát nechtěl? ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Viděno omylem, chtěla jsem se podívat na jedničku a pak jsem jen čím dál otráveněji sledovala, jak skupina zoufalců bloudí chodbami s mačetami a pistolemi a čekají, kdy na ně jukne mentálně retardovaná upírka s věčně pootevřenou pusou. Do toho je furt komanduje jedna bloncka, u které se ve finále taky potvrdí, že má vygumováno. SHRNUTÍ: A ta noc byla úplně normální, netrvala 30 dní! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ze skvostného atmosférického vampire hororu se stala akční střílečka. Něco takového dokázal ustát Cameron s Balaguerem, Slade by to možná ustál taky, to by však nesměl krvesaje vyměnit za ... ehm - krvesaje. Ben Ketai, který ho za kamerou vystřídal, je však stěží pouhým průměrným řemeslníkem. Natočil film bez invence, napětí i čehokoli jiného. Radši předstírejme, že 30 Days of Night žádný sequel nemá. PS: Pokud si stále myslíte, že to nemůže být tak hrozné, tak vězte, že jsem u toho filmu napoprvý usnul. Což už se mi nestalo asi rok. ()

demented 

všechny recenze uživatele

Na jednotku sa to samozrejme nechytá ani náhodou (to ostatne od filmu určeného priamo na DVD nikto ani nečakal). Dobrou správou je, že skuknúc sračkoidné trailery som čakal sračku oveľa väčšiu :) Predlohy sa film drží len zľahka, t.j. premisa zostala zachovaná (hon na kráľovnú upírov Lilith) ale všetko sa deje úplne inak. Zostali nám tu staré známe postavy a pár nových pribudlo. Čo je ale na veľkú škodu veci, pretože vďaka nim sa nám (dajme tomu) atmosferický horor pretransformoval na nudnú akčnú strieľačku. A tu by som rád zdôraznil slovo NUDNÝ, pretože s výnimkou pár nie príliš zručne natočených akčných scén sa vo filme naozaj nič nedeje a zúčastnení nemajú dostatočný herecký kredit na to, aby dokázali utiahnuť aj kecacie scény. Ale aspoň koniec zostal rovnaký :) Keď si ale uvedomíme, že všetko predchádzajúce dianie predlohy si tvorcovia nahradili svojou vlastnou verziou, je maximálne neopodstatnený a každý normálny človek si musí v duchu povedať (resp. skríknuť na celú miestnosť): "WTF?!" ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Lillith (Mia Kirshner) a její koupání v krvi odkazuje na postavu Elizabeth Bathory. (Terva)
  • Veškerý déšť ve filmu je skutečný. (Terva)

Reklama

Reklama