Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Je nadmíru jasné, že se tvůrci snažili svézt na vlně úspěchu věru geniální jedničky, nicméně výsledek je slátanina limitně se blížící katastrofě, kterou nezachrání ani flashbacky či jakékoli odkazy na první díl (i když nekriticky uznávám, že to bylo asi to jediné, co ve mně vzbudilo jistou dávku naděje... no jo, nostalgie:)) A pokud jde o zcela čistě seriózní kritiku, postrádá dvojka vše, co bylo na jedničce tak jedinečné a originální. O nějaké psychologii postav zde nemůže být ani řeč, řemeslně se jedná o velmi průměrnou, spíše podprůměrnou záležitost s tragicky nepasujícím soundtrackem. Neúčast Davida Sladea a Sama Raimiho, jakožto strůjců úspěchu původního filmu, mluví za vše. Ve všech směrech ukázkově špatné pokračování, které vzniklo jen kvůli nesporným kvalitám prvního (a pro mě i jediného!) dílu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Viděno omylem, chtěla jsem se podívat na jedničku a pak jsem jen čím dál otráveněji sledovala, jak skupina zoufalců bloudí chodbami s mačetami a pistolemi a čekají, kdy na ně jukne mentálně retardovaná upírka s věčně pootevřenou pusou. Do toho je furt komanduje jedna bloncka, u které se ve finále taky potvrdí, že má vygumováno. SHRNUTÍ: A ta noc byla úplně normální, netrvala 30 dní! ()

Reklama

virus10 

všechny recenze uživatele

Možná by to bylo i na 3 hvězdičky, ale o proti prvnímu dílu je Doba temna o hodně horší. Kde je ta atmosféra a bezmocnost?? Kde je Melissa George?? I když pro ní dobře, že se tu neobjevila. A ten konec?? Tak ten se mi už vůbec nelíbil. Kdyby Doba temna nebyla pokračování tak vynikajícího filmu jako je 30 dní dlouhá noc, ale bylo by to udělaný jako samostatný film, tak by se to možná na ty 3 hvězdy dostalo. ()

spaceboyCZ 

všechny recenze uživatele

Prvotni velice slibne zabery se nakonec promenily v Dckovou patlaninu, co si pravem zaslouzila jit rovnou na DVD a neobtezovat divaky v kinech. Tam, kde Slade dovedl veskere zabery s upiry k dokonalosti, tam, kde navodil dokonale temnou atmosferu, tam, kde nam z ptaci perspektivy predvedl ta nejkontrastnejsi jatka v historii filmu, tam nesaha toto pokracovani ani po kotniky. Napeti a husi kuzi vystridala uboha akce, mnohdy naprosto nelogicka, upiri ztratili cuch na lidi, navlekli se do latexovych a kozenych hadyrek a rozhodli se plnit rozkazy infantilni Lilith, pripadne vykrvit zijici kolemjdouci...des. Ruce pryc. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Partia ľudí, ktorá sa hrá na Resident Evil? Upír, ktorý sa rozhodol bojovať na strane ľudí? Všetkopočujúce a neuveriteľne silné krvilačné beštie na začiatku a na konci hluché a ochabnuté telá bez duše? Prepáčte ale tento film nestojí naozaj skoro za nič. Temne rubínový odlesk pohltila nadobro arktická noc. Mrazivú atmošku vystriedali divoké strieľačky, inštinkty krvilačných bytostí noci ochabli; o čo pohodlnejšie je doplniť energiu na exkluzívnej zámorské krvnej banke. Bavil som sa cca prvých 6 minút, tak dlho trvala rekapitulácia predchádzajúceho dielu. Kamera bola požičaná každému, kto šiel okolo a chcel si to skúsiť, scenár sa vymýšľal za chodu v štýle - nejako to tam prilepí, to si nikto nevšimne. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru v Britské Kolumbii. (Terva)
  • Lillith (Mia Kirshner) a její koupání v krvi odkazuje na postavu Elizabeth Bathory. (Terva)

Reklama

Reklama