Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní zpravodajská relace České televize. Souhrn nejdůležitějších událostí dne v ČR i ve světě. (Česká televize)

Recenze (213)

Attta

všechny recenze uživatele

Bohužel v roce 2015 musím konstatovat jednu smutnou pravdu a to tu, že už ani zprávy na ČT se nedají sledovat. Pokud můžu doporučit nečtěte a nedívejte se na žádné komerční média a pokud možno začněte sledovat nebo číst zahraniční televize/ weby, pak krásně uvidíte jak moc zkreslené informace se dostávají každý den večer průměrnému čechovi před spaním "na talíř". ()

Ferinka 

všechny recenze uživatele

Ano, Události jsou oproti kecům na Nově přímo úžasné, ale... ALE po shlédnutí těch dnešních, jsem nucena napsat, že kdysivá to teda bylo dalece lepší. Já chápu, že jsou Vánoce a moc se toho neděje, ale aby Železný dvě minuty popisoval divákům, co je to petarda a kolik stojí rachejtle, kde všechnu pyrotechniku sehnat a kdy byl nad Prahou nejbarevnější ohňostroj... no to snad ne. Nové Události připomínají spíš Toulavou kameru s reklamními přestávkami, modrátoři se na stupínku nakrucují jak na přehlídkovém mole a trapné rozhovory při "jakoby spontánních procházkách" jsou úplně zbytečné. Jenže pořád jsou Události jednookým králem mezi slepými... ()

Reklama

kkarx odpad!

všechny recenze uživatele

Jak jen hodnotit zprávy, které jsou z větší části zmanipulované? Nejlepší je, že si tuhle politicky korektní a lživou propagandu ještě platíme ze svých kapes. Před volbmi se vždy ptám, proč jen vidím ve veřejněprávní televizi pořád ty stejné tupé zlodějské ksichty. Odpověď mi dala v jednom politickém pořadu nartěnkovaná pusinka Moravec. Prý je to proto, že lidi nejvíce zajímá vládní politika. :-)) No není to krása? Kde je pak objektivita, když dostává prostor jen jeden oficiální proud? Ještě se dotknu aktuálního problému, kde Evropu tlačí bota a nepochybně časem bude tlačit ještě mnohem víc. Ano nejspíš hádáte správně, že to jsou imigranti ze třetího světa. Kdo je tu nechce, je dle našich placených zpráv xenofob, rasista, extrémista. Tedy proč by mělo být označení xenofobem něco špatného jsem nepochopil, ale zastavím se u toho na moment. V naší kultuře jsou už malé děti učeny nevěřit cizím lidem. Nebo snad někdo říká svým dětem, že když potkají pána, co jim nabízí bonbónky, hračky, pejska apod., tak mu mají bezmezně věřit a udělat co chce? Říká jim někdo, že jinak jsou extrémisti? Nebo je naopak učíte, že cizím lidem se věřit nemá, že z cizích lidí mají mít strach, že od nich může hrozit nebezpečí. Xenofobie je totiž základem přežití jedince i celé civilizace už od nepaměti. Je vštěpována dětem jako naprostý základ jejich bytí a nebytí. Důvěru si cizinec musí zasloužit svým dlouhodobým jednáním a postoji. Ta není zdarma. Zasloužili si ji imigranti dle zkušeností z jiných evropských zemí nebo ne? Ať posoudí každý sám, já bych řekl, že v žádném případě. K extrémismu. Je zřejmé, že v každé skupině se najde několik radikálních jedinců. Vtip manipulace krom laciného nálepkování toho co je a co není extrémistické, je v tom, že selektivně ukážete výhradně tyto jedince a už ne celou množinu nebo právě naopak, že z radikální skupiny ukážete několik víceméně umírněných jedinců. To co je na ČT, to už nejsou zprávy, ale magie. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele

Takhle ja si predstavuju seriozni zpravodajstvi. Hlavni moderatorky(i): vsechny decentne oblecene (hezky, ale aniz by to odpoutavalo pozornost), navic jsou sympaticke. Reporteri v terenu: z celeho sveta, kazdemu je dobre rozumet, komentare maji hlavu a patu. A hlavne, fura zpravodajstvi ze sveta (coz se o takove Nove neda rict ani ve srande) - samozrejme i z CR, ale je to tak pul na pul, a tak to ma byt. Kdyz novou formu Udalosti zavedli, trochu mi vadila relativni zdlouhavost (zpravy trvaji nejakych 50min), ale casem jsem si na klidnejsi, ale dukladnejsi tempo zvykl...navic to hlavni se dovite behem prvni pul hodiny, pak uz jsou spis temata s komentari, nebo nejaka kultura, cili jakysi fakultativni "bonus". A v neposledni rade, protoze se jedna o verejnopravni kanal, si muzete kdykoliv pustit "prosvihle" zpravy zpetne na webu zdarma (samozrejme kdyz nepocitam koncesionarsky poplatek). Pet hvezdicek nedavam zadnemu TV poradu z principu, ale fakt je, ze Udalostem neni prilis co vytknout, osobne mi prijdou objektivni (i kdyz se lehke kiksy najdou). ()

Peddro odpad!

všechny recenze uživatele

Poslední roky, je jejich politická preference zcela jasná, protože pod vedením Petra Dvořáka se to ani nesnaží skrývat. Objektivní zpravodajství nemá v ČT místo a moderátoři jsou často politruky, především pak kvartet Železný, Fridrichová, Moravec a Wollner jsou odporná spodina. Výběrové řízení na pozici moderátora je následující: Milujete EU, progresivismus a Havla? Nenávidíte Babiše, Zemana, Republikány v USA, konzervatismus a vlastenectví? Jste přijatí!!! ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Během Událostí vysílaných 18. 8. 2012 nastal technický problém – šlo o selhání pultu ve zvukové režii. Na konci Událostí (byly ukončeny předčasně) bylo slyšet, jak Jakub Železný říká: „Ty k*ávo, už jsem zažil ledacos.Branky, body, vteřiny (od r. 1956) byly odvysílány z Velína namísto virtuálního studia. (David7)
  • Během Událostí vysílaných 18. 11. 2011 přestalo fungovat spouštění obrazových příspěvků. Události tak musely být ukončeny po 19 minutách. Branky, body, vteřiny (od r. 1956) byly ale odvysílány bez technických problémů. (David7)

Reklama

Reklama