Reklama

Reklama

Michael Jackson's This Is It

  • USA This Is It (více)
Trailer 2

Film Michael Jackson`s THIS IS IT nabídne Jacksonovým fanouškům a milovníkům jeho hudby unikátní pohled do zákulisí připravovaného představení, které se mělo stát hudební událostí nejen tohoto roku, ale celého desetiletí a možná i více... Filmoví diváci budou mít jedinečnou možnost shlédnout, jak tento umělec vymýšlel, vytvářel a tvrdě trénoval předem vyprodanou sérii koncertů, která se měla konat v létě 2009 v londýnské O2 Aréně.

Vznik tohoto jedinečného snímku plně podpořila Jacksonova rodina a na filmové plátno se tak dostává podrobná a dechberoucí kronika vzniku jednoho uměleckého díla, která se vrací do období od dubna do června 2009. Hudební snímek Michael Jackson`s THIS IS IT vznikl na základě více než stovky hodin filmového materiálu, který byl pořízen během zkoušek, a představuje Jacksonovy nejlepší a nejslavnější skladby. Divákům filmu se naskytne nevšední příležitost pohlédnout do Jacksonova soukromí a seznámit se s tímto mužem tak, jak nám dosud on sám nikdy nedovolil. V syrových a upřímných detailech budeme sledovat Michaela Jacksona při práci potvrzující jeho talent zpěváka, tanečníka, filmaře a architekta. V celé šíři odhalíme jeho kreativního génia a schopnosti, stejně jako odhalíme jeho touhu a cílevědomost dosáhnout vždy a ve všem maxima.

Kenny Ortega, který byl tvůrčím partnerem Michaela Jacksona a režisérem připravované pódiové show, je pod filmem podepsán jako režisér. Producenty snímku jsou Randy Phillips, Kenny Ortega a Paul Gongaware. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (545)

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Málo který dokument Vám tak osobitě přiblíží Michaela Jacksona. Na popovém pódiu tento chlapík prostě neměl konkurenci. Dokument věrně zobrazuje velkolepé přípravy na bombastický comeback a jsem přesvědčen, že tento návrat by se rovnal velkému stylu. Velkolepost, použití vynikajících audiovizuální technologií, dokonalá choreografie a Jackson v nečekaně dobré fyzické kondici! Na popové scéně jednoznačně koncert roku. Dokument samotný má však velké mínus - svou stopáž. Po třiceti minutách zjistíte, že dokument má jasnou monotónní a předem lehce definovanou strukturu. Kenny Ortega jako by netušil, že je třeba chvílemi vybočit z „normálu“ a film osvěžit/odlehčit nějakou zajímavou vsuvkou. Snímek je tak pouhým sledem příprav k jednotlivým písním, které měli zaznít na koncertech. Za maniakálního fandu Michaela Jacksona jsem se nikdy nepovažoval, ale v dětství jsem byl jeho hudbou ovlivněn a řada jeho písní jde spolu se mnou dodnes. Je to hodnotný dokument, pokud chcete zamáčknout poslední slzu za jeho předčasným odchodem. Co se týče filmového dokumentu samotného - nastávají pochyby. Zrazuje režisérská nevýraznost a zbytečně dlouhá stopáž. Celek sice působí jako sešitý horkou jehlou, ale přesto jsem za alespoň takové rozloučení rád. Michael Jackson byl velice zvláštní člověk. Na straně jedné exotická a pompézní postava, která vinou své celoživotní reality show ztrácela kontakt se skutečností. Na druhé stránce; ve studiu nadaný hudebník, vysoce progresivní tanečník a na pódiu neuvěřitelný showman a zpěvák. Svým významem je tento dokument určitým nekrologem. Věřím, že věrných fanoušků bude celá řada - ani mou maličkost tehdejší oznámení jarních koncertů nenechalo chladným… ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Bude to už víc než rok, co jsem naposled viděl hudební dokument (Rolling Stones). A tentokrát je to jiné. Velkolepé, fascinující, oslnivé, úžasné, nepředstavitelné a mnoho dalších pozitivních superlativ. Z dokumentu je citelně znát, že se mělo jednat o velkou událost, která by předčila veškerá očekávání fanoušků. Michael Jackson sice nezavršil svoji slávu chystanými koncerty, ale díky tomuto dokumentu se alespoň částečně splní sen jemu, tak i jeho fanouškům. Zapíše se tak do historie i do našich srdcích. "God bless you!" ()

Reklama

TeeAge

všechny recenze uživatele

Objektívne sa táto záležitosť hodnotiť nedá, a tak to pre mňa nemá vôbec význam. M.J. je najväčší úkaz v dejinách kultúry - čo sa týka syntézi spevu a tanca. Na druhej strane - tento snímok nie je ani film, ani dokument - je to len zostríhané video pod rúk blízkého spolupracovníka Michaela, ktorý režíruje najlepšie koncerové projekty na svete, ale rozhodne nie s účelom pre plátno. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Patrně nejčastější slova, která vás ihned po shlédnutí This Is It napadnou, budou škoda, že; kdyby; to by bylo. Bohužel, jak se říká "Na kdyby se nehraje" a my musíme příjmout realitu takovou, jaká je. Bez Michaela! Jeho fanoušci a těm, co se Michaelovy písničky líbí, myslím, mají o hodnocení jasno. Co ale nebídne tento koncert nekoncert nezaujatému divákovi? (a jakože jich moc asi nebude:-)) Je to podívaná, nádherná souhra zpěvu, melodií, tance, světel a je škoda, že ji nikdo nikdy neuvidí živě. Bylo by to jinak, kdyby se nestalo to, co se stalo... Pro mé uši je to však něco neslýchaného... 100% ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Sice jsem nikdy nepatřila k skalním fanouškům Michaela Jacksona, ale na jeho písních jsem vyrostla. Má drahá sestřička, starší o jedenáct let, totiž jeho hudbu bezmezně milovala; objela všechny koncerty v ČR a okolí, vyšívala obrovské transparenty, měla lístky i na letošní koncert v Londýně. Když se ke mně v červnu, jen tři týdny před tím než měla odletět do Británie, doneslo, že Michael zemřel, nechtěla jsem tomu věřit a už v tu chvíli mi došlo, že lidstvo zase ztratilo jednu z momentálně nevýraznějších hudebních osobností. Tento film mi to jen potvrdil. Michael byl neuvěřitelný perfekcionista, jeho koncerty byly obrovskou show, kde všechno muselo dokonale sednout. Natáčel nové videoklipy k písním, zběsile tančil, na podiu se s ním za jeden večer mělo objevit vše od demoličního auta přes lidi oblečené v kostýmech zombií až po hořící předměty. Pohled na film dokonale vystihla jedna moje kamarádka, která po This Is It prohlásila: "Nikdy jsem nebyla jeho fanynkou, ale teď mě mrzí, že jsem neměla lístky do Londýna na jeho koncert a že se neuskutečnil." Mě taky. Díky za všechno, Michaele. And God bless you. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (9)

  • Film bol uvedený v USA uvedený v 3500 kinách a premietal sa aj v stredu nadránom. (marek.stone)
  • Na pozadí při písni "Smooth Criminal" je napsáno "MJ Air". To mělo být jméno letecké společnosti v nedokončeném 3D závěru koncertu, ve kterém měli Michael a tanečníci nastoupit do letadla a vzlétnout nad publikum. (Polinecka)
  • Štúdio Sony zaplatilo producentovi Jacksonových koncertov AEG Entertainment za distribučné práva k filmu 60 000 000 dolárov (40 581 670 eur). (marek.stone)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno