Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V království, kde král jezdí jen na lovy, prosí netrpělivá královna svatou Kryšpínu o miminko. Když jí dojde trpělivost, obrátí se na čerta, žijícího nedaleko ve starém rozpadlém mlýně a královně se zakrátko narodí holčička. Malá princezna vyrůstá po boku Štěpána, který je synem královniny komorné a časem se do sebe zamilují. Když vyjde najevo, že královna podepsala smlouvu s čertem a princezna se má stát v den svých osmnáctých narozenin Luciperovou nevěstou, uspořádá král ples, kde se má Štěpánka zasnoubit s princem z jiné země a tak uniknout svému osudu. Jedním z nápadníků je i Luciper, kterého však Štěpánka odmítne. Ten ji zakleje do přízraku, zjevujícího se pak každou noc na terasách zámku. Štěpán se ji rozhodne vysvobodit a pustí se do boje proti peklu. Svou odvahou a především silou své lásky vykoná tři úkoly, které mu čert zadá. Při posledním úkolu svou chytrostí přemůže dokonce i samotného Lucipera a svou Štěpánku vysvobodí z moci pekla. Oba je pak čeká krásný a pohádkový život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (401)

Eliott

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem celé a tak se zdržím hodnocení hvězdami. S nejvyšší pravděpodobností bych však hodnotil odpadem. Herci jsou nesympatičtí, naivní a vůbec neumí hrát a příběh není ničím výjimečný. Ba naopak mi přijde, že Troška záměrně zkouší kopírovat úspěšné pohádky. Zejména je z toho cítit s Čerty nejsou žerty. I když je to provedeno zcela neuspokojivě, tak dnes mi bylo dokázáno, že malým holčičkám se to líbí. 20% ()

freddy 

všechny recenze uživatele

S tím bláznem si nic nezačínej, má jen spousty krásných gest a bude tě chtít do svých snů vlákat a do svých sítí vplést. Tato slova z jednoho známého a krásného hudebního duetu jakoby se perfektně hodila na adresu královny z této pohádky, která si začne s peklem, díky čemuž se vplete do jeho sítí a je jen na chrabrém mladíkovi, aby napravil, co královna tehdy pokazila. Zdeněk Troška umí točit líbivé a atraktivní pohádky pro celou rodinu a musím říct, že všechny pohádky se mi od něj líbily. Tedy až do té doby, dokud jsem neměl tu čest s Čertovou nevěstou. Na téhle pohádce mě dokázaly zaujmout pouze věci, které jsou pro celkové hodnocení druhořadé, jako jsou vynikající efekty, výtvarná stránka filmu a také hudba. Nicméně to hlavní, totiž děj a jednotlivé postavy, mě zajmout nedokázalo. Děj byl nudný, vlastně se zde nic moc nedělo, postavy byly nemastné a neslané a neměl jsem důvod jim fandit a přát jim štěstí a lásku až do smrti, protože mi jejich osudy byly naprosto lhostejné. Z herců stáli za zmínku pouze charismatický František Němec a opravdu strašidelná čarodějnice čekající v lesích až rozkvete kouzelná květina. Celkově tedy pohádka z mého pohledu byla mdlá a nezáživná a jako takové jí tedy uděluji podprůměrné dvě hvězdy, přičemž nebýt oněch mnou výše zmíněných plusů, tak bych hodnotil ještě hůř. ()

Reklama

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Žvatlající čert (safra proč zase???), trapný pokus o oživení světice, dementní scénář ("Ale ty patříš mě, Štěpánko, protože já tě mám rád"), Šanda s Josefíkovou herecky totálně mimo + stokrát ohraný příběh, je třeba něco dodávat? A nedá ši žíct a nedá, Trošška jeden. Jo a víc napsat nemůžu, protože jsem s hrůzou zjistil, že vše, co jsem vám říci chtěl, už napsala Mertax. ()

hippyman

všechny recenze uživatele

nedokoukáno, nehodnoceno... troska Troška trošku nezvládá moderně-barokní mluvu i dialogy, Sabinka piští a pitvoří se jako za časů DO-RE-MI a schíza Suchá-Řípa nějako zapomněli hrát, nebo zase přehrávají jako z učebnice... povětšinou trapnost, ústřední dvojice sice neokoukaná, ale bohužel nezajímavá, prostě tragédie. ještě ten Goťák tam chyběl a bylo by to komplet... ()

zette 

všechny recenze uživatele

Sice jsem mel v planu divat se na neco jineho, nakonec jsem podlehnul vnejsimu tlaku a sobotni vecer travil s Troskovou novou pohadkou. Podobnych scenaru uz bylo spousta, zde si vsak myslim, ze mel Stepan celkem lehkou ulohu a k princeznine ruce se dostal bez vetsiho napeti. Malou originalitu scenare tak vynahradila alespon slusna rezie a zajimava kamera. Z hereckych vykonu nejvice zaujal Frantisek Nemec v roli Lucifera, ten byl skutecne demonicky. Stepanku, kdyz uz rostla pro peklo bych si predstavoval s bujnejsim poprsim, velka slabina:-)! Myslim, ze tato pohadka je dost podcenena a to jen kvuli jmena rezisera. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Natáčení snímku probíhalo po dobu 39 dnů, a to na zámku Ploskovice, zámku Buchlovice, na zřícenine hradu Choustník či nedaleko Týnu nad Vltavou. První klapka podla 25. července v lokalitě Židova strouha u Bechyně, poslední pak 17. září téhož roku v barrandovském ateliéru č. 4. (M.B)
  • Pod stejným názvem vznikla v tehdejším Československu již pohádka Čertova nevěsta (1975). (M.B)
  • První scénář k pohádce byl napsán 15 let před jejím ztvárněním. Troška ho měl posléze natáčet v roce 2008, ale to chyběly peníze. Když se konečně sešlo nezbytných 36 milionů, během čtyř měsíců byl upraven scénář a mohlo se začít. (Robbi)

Související novinky

Zemřela herečka Jana Andresíková

Zemřela herečka Jana Andresíková

20.10.2020

Včera odpoledne opustila svět českého filmu herečka a dabérka Jana Andresíková. Bylo jí 79 let. Zprávu o úmrtí sdělil médiím její manažer René Kekely spolu s informací, že herečka, zotavující se po… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno