Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (704)

hladass 

všechny recenze uživatele

Fajn, musím uznat (asi jako většina hororových fandů), že nápad byl docela zajímavý (lehce zvrácený), ale to je tak asi všechno pochvalného, co jde k tomuto kusu říct... Děj žádný, herecké výkony neskutěčně tragické (až na Lasera, z toho bych se posral snad i já), takže se nikdo nemůže divit, že už někde v polovině filmu jsem měl velké problémy udržet pozornost a neusnout... I když má být pokračování mnohem brutálnější, ještě si pořádně rozmyslím, jestli se na něj podívám... ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Dokonale úchylný nápad zmršený tragickým neumětelstvím režiséra, scénáristy i herců (jen záporák se povedl - aby taky ne, s ksichtem před kterým by se uctivě klaněl i Mengele). Nejenže ve filmu jsou snad všechna ta nejstupidnější hororová klišé, a hlavní "hrdinky" jsou tak zoufale pitomé slepice, že by je po úvodní čtvrthodině chtěla zabít i Matka Tereza, ale nejvíc ze všeho mě překvapilo jak nemístně je film krotký ve všem krom oné "sick" premisy. Nejde o gore detaily operativních zákroků, fantazie je dokáže zpracovat sama od sebe, ale když je i vše ostatní ve filmu točené "měkce" jako pro běžné návštěvníky multiplexů, když jsou masky a fysické přežívání "výsledku" operace tak zoufale nevěrohodné, a když je "jeho" chování přímo směšně tupé, tak se i počáteční směs hnusu, strachu a zvráceně znechuceného zaujetí rychle mění na... znuděný odpor. 3/10 ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Vydatné sousto.. Herr Tom. Hrdý následovník Dr. Mengeleho provádí pokusy. Co chcete.. Dr. Heiter je po vzoru svého předchůdce vědec a taky nechutný nacistický prase. Nicméně.. moje měřítko snesitelnosti "nestrávená večeře" zůstalo na místě, takže p-o-h-o-d-a. A Sixovi je jasný, že se najdou jedinci, kteří tyto zvrácené experimenty přijmou bez viditelné újmy. U mě je to zjevné,… až na tu hlavu jsem zdravá. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Do análů hororové kinematografie se Lidská stonožka asi nezapíše, ale místama se vám zaryje poměrně hluboko. V úvodu téměř parodické, šílený doktor správně předémonizovaný a přehrávající a Němci tradičně úchylný prasata. Místama opravdu znepokojující a zvrácené, jen ne tak řemeslně a herecky precizní jako Martyrs. Nebýt onoho sick nápadu je to vlastně schematický horor - klasický úvod a závěrečný masakr ve stylu francouzské nové vlny. Tři stačí, nelogičnosti to opět sráží dolů. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa dočkal tohoto filmu, na ktorý som sa tak tešil. A mal som sa prečo! Je dobré vedieť, že aj v tejto dobe sa ešte natáčajú odporné, oplzlé a hnusné exploiťáky, ktoré sadnú len zopár ľuďom. Mne sadol dokonale. Za tú stopáž 90 minút som sa vynikajúco bavil. Film má veľmi rýchli rozjazd, 10 minút, ani sa nenazdáte a dievčatá už ležia u záporáka v dome. Fakt neviem, kde pán režisér toho záporáka zohnal, ale ja by som do jeho domu nevstúpil, ani keby vonku padali valašky. Potom okrem toho hnusného nápadu, ktorý je veľmi pekne odprezentovaný záporákom prichádza aj scéna, kde je kopec napätia. No Ďalej už nebudem prezrádzať, ale je to fakt sila. úplne som sa počas filmu vžil do úlohy každej postavy ("článku") a ostal som maximálne znechutený. K tomu je koniec ešte presne taký ako ho mám ja rád, veď sami uvidíte. Čo sa týka hudby, tak sa mi páčila, nevtieravá, len taká podvedomá, ale dobrá. Herecké výkony sú dosť rozmanité, najlepší bol samozrejme záporák a s ostatnými postavami je to horšie. Tento film môžem jednoznačne doporučiť! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • Motiv lidské stonožky se objevuje i v 1. epizodě 15. série seriálu Městečko South Park (od r. 1997), kde chce pomocí ní Steve Jobs vytvořit nový produkt, a to kombinací iPhonu, iPadu a tří spojených lidí. (tomces)
  • V úvodnej scéne mal Dr. Heiter (Dieter Laser) na sebe slnečné okuliare. Tieto okuliare patrili režisérovi filmu Tomovi Sixovi. (ShortyIC)
  • Když Lindsay (Ashley C. Williams) běží nahoru po schodech se zakrvácenou paží, dotkne se rohu zdi, ale krev na zdi je ještě před tím, než se jí dotkne. (Mrs.Blue)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama