Reklama

Reklama

Lidská stonožka

  • Nizozemsko The Human Centipede (First Sequence) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Dvě Američanky se vydají na cestu po Evropě. Kdesi v Německu se jim v noci porouchá auto. Při hledání pomoci narazí na opuštěnou vilu, kde se rozhodnou přenocovat. Druhý den se probouzí a s hrůzou zjišťují, že jsou uvězněny v provizorní podzemní nemocnici. Za vším stojí zestárlý německý chirurg, který se dříve specializoval na operace oddělování siamských dvojčat. Jeho zvrácená fantazie tkví v tom, že obě dívky hodlá spolu s dalšími uvězněnými spojit v jednu velkou lidskou stonožku... (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (703)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Opravdu jeden z nejzábavnějších filmů, které jsem kdy viděl. Naprosto primitivní vývoj děje a chvilková nelogičnost navazujících scén je stejně směšná, jako celé finální dílo šíleného chirurga. Bizarní, či dokonce zvrácené to není ani v nejmenším, na to jsou tu jiné úchylárny, toto se absolutně minulo svému žánru, tohle měla být komedie. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Řemeslně průměr, možná i podprůměr, ale ten neuvěřitelně zvrácený nápad to táhne nahoru. Znepokojivej pocit jsem z toho filmu měl od začátku až do konce, respektive ho mám i teď, jen když si na něj zpětně vzpomínám. Myslím, že horší osud, než měla jedna z doktorových obětí, už ani nelze pro člověka vymyslet. PS: Co chce Tom SIx vymyslet pro sequel (Full Sequence) si ani neodvažuju odhadnout. ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Dieter Laser jakožto zvrácený chirurg je perfektní, jeho démonický vzhled a přehrávání je přesně to, co takový film potřebuje. Samotná myšlenka "lidské stonožky" je natolik pošahaná, nechutná a zvrhlá, že už ze samotného vyprávění o ní jdou na běžného člověka mrákoty. Tohle jsou však jediná pozitiva, která lze říct o tomto filmovém počinu, neboť celé ztvárnění je natolik amatérské, až budí nechtěný úsměv. Pouhé několikaminutové zamyšlení se nad výtvorem německého chirurga je nepochybně působivější než celých devadesát minut tohoto filmu. Mohl z toho být takový teror, který by psychicky zdeptal i P. P. Pasoliniho, kdyby byl ještě mezi námi, avšak to by scénář musel napsat někdo s vizí (a talentem) a poté ho zadaptovat někdo...sakra kdokoliv kromě Toma Sixe, který nedokáže film obdařit ani špetkou napětí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Pěkná bizarnost s pošahaným Mengelem. Během sledování se mi vybavovaly filmy Cronenberga, Greenawaye či Pasoliniho, stejně jako především literární fantasie C.Barkera či H.P.Lovecrafta. Hnusné, a přece jsem byl zvědav, jak vše skončí. Jen jsem čekal poněkud delší stonožku, ovšem způsob spojení mě opravdu nenapadl! Dieter Laser je vskutku démonický, až jako by byl z jiného světa, či doby. Pokud se při sledování zdá míra zhnusení neúnosná, stačí si jen připomenout, že se jedná o film. A jak už to u podobných bývá, během natáčení si nejspíše všichni užili spoustu legrace... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Iste bolo cieľom šokovať a nie len natočiť jeden s tisícky hororov, čo sa podarilo podľa môjho názoru perfektne. Holandských filmov som veľa nevidel (vlastne žiadny), ale tento stojí za to. Natočené, povedal by som výborne, až na ten detail spojenia tých ľudí. Tam sa mohlo ísť trošičku viac do dôsledkov - herecky taktiež zvládnuté - až na toho menej inteligentného detektívovho kolegu - to bol vyložene úplný pako. Ľudská stonožka je jedno z diel, kedy dúfate, že sa stane vo filme obrat v dobro, ale režisér vám napriek tomu naservíruje na tanier nechutnosti. Už názov vyjadruje o akú myšlienku vo filme pôjde - vytvoriť z ľudí stonožku. Vieme, že ide o neštandardne šialený film, ale musíme sa na neho jednoducho pozrieť, aby sme mohli hovoriť, ako veľmi bol film šialený. Verdikt - Veľmi! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (27)

  • Během premiér po celém světě se Tom setkal s různými reakcemi publika. Např. v Japonsku se diváci smáli od začátku do konce. (headcrab)
  • Casting pro dvě dívčí role probíhal v New Yorku. Tom Six to oznámil jako "Casting for controversial european horror film". Přišla tam spousta pěkných holek, když jim ale Tom ukázal nákres lidské stonožky, většina z nich hned odešla naštvaná s poznámkami, že je to blázen a šílenec. Dle jeho slov, jen ty chytré holky zůstaly a vyslechly si, o čem film má být. (headcrab)
  • Nápad se zrodil v hlavě Toma Sixe velice jednoduše. Koukal s kamarády na televizi, kde zrovna byla řeč o nějakém pedofilovi. Tom řekl, že by mu měli přišít pusu k zadku tlustýho kamioňáka, že by to pro něho byl dobrý trest. Později si uvědomil, že by to byl vynikající námět pro horor. (headcrab)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno